2 Aralık 2023 Cumartesi

Pendikspor 0-2 Galatasaray, Bakambu diye bir futbolcumuz varmış


Rölanti ile rehavet arasında fark var. Ön alanda presi temel tutan oyunda da "ön alan presinden" bu denli ödün veremezsiniz. Presin rölantisi olmaz, süresi olur. Rölanti oynayayım adı altında büyük bir rehavet bu. "Nasıl olsa kazanırız" mantığı. Elde kaliteli futbolcular var, biri çıkar vurur düşüncesi. Vurdu da bu arada, böyle kazandık. Nasıl olsa kazanırız modundan çıkmak, bu tarz maçlara oyuncuları motive edebilmek lazım.

İlk yarının konuşulacak bir tarafı yok mesela. Pendikspor 10 kişi kapanmış, Erencan Yardımcı'ya alan açayım üzerinden yürüdüler. Önde onu tek başına bırakıp, Galatasaray'ın stoperlerini dövmek istediler. Alan buldu bulmasına da, etkili olamadılar. Galatasaray da topa sahip olup, hiçbir şey üretemedi. Ön alanda baskı yapıp da rakibi zorlamıyorsun ama oyununun temeli bu. Set de yok. Kerem Aktürkoğlu kanada geçince ne değişti mesela. Forvet arkası oynamamalı diyenler nerede? Ziyech'i sağ kanada yazmak zorundasın, söyledim bunu.

Ön alanda sürekli top kaybettik durduk. Tete, Kerem Aktürkoğlu ve Oliveira felaket durumda. Oiveira sağ olsun yine yanıltmadı. Sonradan oyuna girip de etkili olduğu maçın ardından yine 11 oynadı ve kötüydü. Tete'yi anlamıyorum, Pendikspor'a kiralanacak kanat kıvamında. Adamın vurduğu her şut mu kaleci üstüne gider, her kararı mı hatalı olur? Kerem Aktürkoğlu da sürekli top kaybı yaptı. Torreira ve Ziyech üzerinden hücumda organize olmaya çalıştın ama yetmez.

2. yarıdaki hamleleri de bu arada planlı bulmuyorum. Biraz doğaçlansa da hepsi çok etki etti. Barış Alper Yılmaz'ın sol beke geçtiğini ilk anda anlamadım. Kazımcan Karataş'ın fazlasıyla önündeydi ve geriden geldiği için alanı da buldu. Hareket getirdi takıma. Mertens de organizasyonu geliştirdi, seni daha verimli kıldı. Ziyech de sağda kendini buluyor, bu adamın sola kat etmesi lazım ki sol ayağının kıymeti öne çıksın. Taşı bu 2 hamle yerine oturttu.

Bakambu ise sana maçı kazandırdı. Biraz daha forvetin arkası gibi oynadı ama Ndombele'den beklediğin özelliği gösterdi, topla dripling. Driplingleriyle seni orta sahadan öne taşıdı, fırsatçılığı ile golü buldu. Adamı hiç göremedik, hayal kırıklığı dedik. 10 dakikası, Tete'nin bulduğu tüm süreye bedel neredeyse. 2. yarıda gelen hamlelerin hepsi iş yaptı ama son derece doğaçlamaydı. Kerem Demirbay da mesela oyun bilgisi ile stoperde sırıtmadı ama kenarda Ali Yeşilyurt varsa onu oynatırsın, Kerem Demirbay'ı oraya çekmezsin. Sonra bu çocuklar niye gidiyor olur. Niye kalsın?

Kazanmak güzel olsa da, oyun son derece kötü. Rakibin zayıflığına dua edeceğimiz bir zaman. Kaliteye güven doğru ama bu tarz maçlara odaklanmak zorundasın. Nasıl olsa kazanırım derken, 70. dakika geldiğinde acaba kazanır mıyız moduna gelmemelisin. Rotasyon da doğru ama bazı futbolcular kenarda kala kala iyice düşüş içine girdi. Bazısının yüzüne bakmazken, bazısına da manasız yere şans vermeye devam ediyorum. Ndombele o isimlerin başında artık. Olumsuz manada konuşulacak çok şey var.

33 yorum:

  1. Mertens ve Oliveria 2. yarı girince etkili oluyorlar. 11 oynadıkları zaman sıkıntı oluyor. Kazımcan düşüşte ve sol bek bizim için büyük sorun. Barış Alper ilk dönemlerinde sağ bek oynamış. Solbekte Kazımcan ve Angelino 'dan daha etkili oldu. 11'de sürekli sol bek oynarsa şaşırmam. Tete ise amatör gibi davranıyor bazen. Bakambu 'ya çok şans verilmemesi ayrı bir soru işareti. Bayern maçında da gol atmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıda etkili olmak için de lüksler işte, özellikle Oliveira. Bu problem. Mertens neyse de.

      Sil
  2. Angelino ve Kazımcana teşekkür ederdim şu maçtan sonra. Barış Alper sene boyunca onların izletemediğini izletti. Kazımcan geçen sene iyiyken bu sene nasıl dibe vurdu anlamak çok zor. Dibe vurdu ve eksiye doğru gidiyor. Angelino için zaten konuşmaya lüzum yok. Sene başında ihtiyacımız olan sol bek ve ortasaha hala ihtiyaç. Ndombele yorumuna katılırım. Kısa süre oynamasına rağmen formu yukarı yönde seyrediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu da maalesef transfer konusundaki strateji yanlışının göstergesi.

      Sil
  3. Kerem Aktürkoğlu rezalet halde devam ediyor. En iyi yaptığı şeyleri de yapamıyor. Top süremiyor adam geçemiyor. Futbolun olmazsa olmadı pas atamıyor. 90 dakika katlandık. Ziyech yerine Kerem çıkmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanada geçti ne değişti mesela. Forvetin arkasında pozisyonun içinde en azından. Ziyech sağ kanatta rahat, orada oynamalı.

      Sil
  4. tek bi olumlu hareketi olmayan kerem kerem niye 90 dk'yı tamamladı yine ? ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamle imkanı kalmadığından..

      Sil
    2. hamle imkanı kalmayana kadar peki ?

      Sil
    3. Fark etmiyor yine, orada da +3 yerli dengesi var.

      Sil
  5. Demek ki İcardi'yi de anlamsız bi şekilde her maç sahada tutmanın bi anlamı yokmuş. Bakambu da iş görürmüş. Bugün de 1-0 öne geçtikten sonra İcardi yerine orta sahaya bi oyuncu alınır diye bekledim ama İcardi'nin dokunulmaz olduğunu unutmuşum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambunun attığı golde Icardi etrafında 3 oyuncu vardı birde böyle mi düşünsen.

      Sil
    2. Ziyech değil, Icardi çıkmalıydı Ndombele girerken.. O yorum doğru.

      Sil
  6. Barış Alper kanattı forvet oldu. Forvetti sol bek oldu. Adamı kullanmadığımız mevki kalmayacak bu gidişle güzel de oynadı bence hocadan panik hamlesi gelmemesi çok sevindirici. Oyunu iyi okudu. Rakibin kullanmadığı noktalardaki oyuncuları oyundan alarak güzel iş yaptı. İster katılın ister katılmayın Kazımcan sahadayken birde onunla mücadele ediyorduk. Olumlu tek yanı uzun taç atabiliyor olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynarım diyor ayrıca, formayı istiyor. Bu güzel bir özellik.

      Sil
  7. Bu tarz maçlarda Bakambu gibi aç oyunculari direkt oynatmak gerekiyor, Icardi de kenara gelmeliydi yoksa rotasyon yapmış olmuyorsun. Bakambu Yunanistan gol kralı Barcelona'nin kapisindam dönmüs isim süre alirsa en az 10 gol dahanatar.
    Sol bek ise kanayan yara Kazimcan yeterli olmadigi icin BAY bile parliyor orada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi kenara gelip, orta sahaya öyle hamle yapılmalıydı.

      Sil
  8. Barış Alperen’in içinden bir Ferdi doğacak gibi görünüyor. Abdülkerim varlığında çok daha etkili olacaktır sol bekte. Bence orada denenmeli en azından devre arasına kadar. Kazımcan fizik olarak da çok düşmüş. Ayakta duramıyor hızlı değil. Hücüm katkısı yok. Barış Alper orada kazanılsa aradığımız tempoyu çok rahat sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğar mı bilmem de, şu an eldeki sol beklerden daha iyi durumda.

      Sil
    2. Tek maçla adamı sol bekin değişilmez oyuncusu yaptın. Bu maçta sol beke icardi yi çeksen bile iyi görünürdü çünkü adamlar atak yapmayı düşünmediler bile ki kırk yılda bir geldiklerinde barış Alper rakibi kovalamaya bile zahmet etmedi. Çok peşin hükümler veriyorsun sürekli olarak.

      Sil
    3. Yapmadım, Aralık ayını o geçecek, transfer lazım diyorum. Yazıyı oku :)

      Sil
  9. Ben Kerem Demirbay'a haksızlık edildiğini düşünüyorum. Evet sezonun ilk maçlarında ilk 11 başladı ve pek iyi değerlendiremedi. Ama Oliviera her ilk 11 başladığı maçta rezalet bir görüntü çizip yine forma şansı bulmasına rağmen Ndombele bu haliyle Manu maçında forma kaparken ben Keremin de şansı hak ettiğini düşünüyorum. Kazandığında çok etki sağlayacak bir oyuncu zaten geçmişi de ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar yabana atılacak isim bence de değil. Kullanmak gerekiyor.

      Sil
  10. Ndombele direkt olarak takımdan göndermek lazım. Hocanın yeni sisteminde çift 6 olacak şekilde de çok işe yarardı Midstjö. Öyle hatalı transferler yaptık ki inanılmaz durumda bazı isimler. Stoper ve ortasaha rotasyonunu boşalttık. En azından ne alabileceğimizi bildiğimiz oyuncularımız vardı. Şu Ndombelenin Tayland’dan Berkan’dan fazlası nedir? Emin Bayramın, Metehan Baltacının Nelsondan eksiği mi var? Taraftar yedi birçok oyuncuyu. Hadi Dubois Midstjö gidişini yönetime yazalım da. Berkan’ı Emini biz taraftar yedi resmen Yunusu da aynı şekilde biz harcadık. Adam Icardi ile adam akıllı oynamadı bile. Önünde Seferoviç vardı asıl şans bulduğu zamanlarda. Icardi ile senkronu tutturduğu anda ayrıldı. Şapkayı öne koyalım da düşünelim biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarardı da o karar yarı yolda verilince ortaya böyle bir transfer döngüsü çıktı :(

      Sil
  11. Oyun gücü>kalite.Her zaman böyledir bu iş, kalite günü kurtarır oyun gücü ise her zaman maçlarda kazanmanı sağlar, ve bugün gs kalite ile kazanmadı mertens bir şut attı döndü karambolde iyi tamamladı bakambu sonra ziyech bi şut ile maçı bitirdi. En nefret ettiğim söylem şu kalite lafı, madem kalite diyoruz neden başakşehirin bile 4 attığı takımı rahat yenemiyoruz? Belki de sorun fazla kalite olmasıdır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'in golü kalite, Mertens'in orada çıkardığı şut öyle. Başakşehir dediğin takım ligin dibinde ve sen onları yendin :)

      Sil
  12. Gs Mancini dönemine benzeyebilir yakında, o dönem cl de juventus tokatlayan takım Akhisar deplasmanında yürüyordu mesela.Tabi o dönem ligin kalitesi çok çok daha yüksekti şimdi rezalet haldeyken bile yenebiliyorsun takımları ama çekirge her zaman zıplamaz.Buradaki en büyük sorun tabiki merkez orta saha sol bek icardi nin formsuzluğu vs ama genel olarak deplasmanlarda mücadele etmiyor takım, istekli arzulu değiller ve bunun da sebebi tamamen en çok övündüğümüz o "yıldızlar topluluğu".Öyleki barışın bile garip şekilde Halile kaybettiği saçma ikili mücadeleler, topa yetişebilcekken bırakıp hakeme itiraza gitmesi falan büyük bir sorun var ortada.Eğer bu iş böyle devam ederse şampiyonluğu fener şubat da kutlar onu söyleyelim. Rakibin isteği arzusu bizden kat kat daha fazla genel olarak umarım bu iş düzelir ama çokta umut yok açıkçası. Okan hoca ocakta kıyım yapmalı minimum gidecek 5 6 oyuncu var ve bunların hepsi yeni transferlerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bugün elde olan takimin kalitesi de yüksek. Mancini dönemi iş farkli, yeni hoca, hem de Fatih Hoca sonrası gelmişti. İyi bir dönemde gerçekleşen değişim. Fafili kıyaslar. Fenerbahçe, hiçbir şeyi, hiçbir yerde kutlayamaz.

      Sil
  13. Kerem sağolsun yine yanıltmadı. Forvet arkası oynayamadigi gibi artık kanatta da oynayamiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynuyordu, kötü döneminde. Forvet arkası pozisyonlara giriyordu. Bitirebilse farklı konuşuluyordu.

      Sil
  14. Bakambu Bayern maçında da attı da sağ olsun İcardi beş dakika bile çıkmadığı için adamı göremiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu'yu Icardi ile birlikte de kullanabilirsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir