15 Aralık 2023 Cuma

Torreira'nın yanına iyi bir 8 numara kadar, Torreira alternatifi de gerekli


Kaan Ayhan'ı 6 numara kullanırken, Torreira'yı biraz daha ön tarafa kaydırmanın eksi oluşturduğunu söyleyenler var. Torreira'nın ön alan baskısını kullanmak kıymetli aslında. Bayern Münih serisinde fark yaratan unsurlardan biriydi bu. Kilit açılması gereken maçlarda ise dripling özelliği olan, daha teknik bir orta saha ihtiyaç. Kopenhag karşısında bu düşünce işe yaramadı. Torreira'nın Fiorentina günlerine bakınca, biraz daha öne yakın oynadığını ve tablasının da olduğunu görebiliriz. Yine de daha ofansif karakterli bir futbolcuyla oynamanın kazanman gereken maçlarda önemi büyük.

Torreira'yı geçen sezon 6 numarada kullanırken, kazanılan şampiyonlukta etkisi çok büyüktü. Galatasaray'ın da 8 numara transferi olmazsa olmaz. Bence de Torreira'yı 6 numara gibi kullanmaya devam etmek lazım. Dripling özelliği yüksek, teknik meziyeti olan ve savunma yapabilecek bir 8 numara transfer etmelisin. Sonrasında da Torreira için bir alternatif üretilmeli. Berkan Kutlu takımda kalsa bu ihtiyacı konuşmazdık.

Torreira ve Boey, üst üste maçlara çıkıyorlar. Alternatifleri yok ve her maç 90 dakika sahada kalmak zorundalar. Olası kötü senaryoyu düşünmek dahi istemiyorum. Torreira'ya alternatif üretmen gerekiyor. O olmadığında çünkü Kaan Ayhan oynayacak ve 8 numara profillerini de düşününce orta sahadaki tempon iyice düşecek. Genel olarak orta saha rotasyonumuz maalesef bozuk. Ocak ayında da o bölge değişecek gibi.

2 orta saha transferinden söz ediliyor. 8 numara ve Torreira alternatifi. Çok zorlamak istemem de, 10 numara hamlesi dahi gerekebilir. Mertens'in aklına ihtiyaç duyarken, onu da bu yaşta her maçta 11 kullanmak mümkün değil. Yine de öncelik 8 numara diyelim. Fenerbahçe'de Fred'in oluşturduğu farkı gördükçe, Galatasaray'ın da böyle bir katkı alması lazım. "Prime Badou Ndiaye" diyorum o ihtiyaç da. Badou Ndiaye'nin bize geldiği dönemi düşünün, böyle bir transfer gerekiyor.

Galatasaray, pres takımı. Okan Hoca bundan ödün vermeyecektir ve transferler bu yüzden pres oyununa uygun olmalı. Sol beki de, 8 numarayı da bu profilde alacaksın. 10 numara transferi düşünüyorsan da ön alanda baskı yapacak, hareketli ve tempolu bir isim olmalı. Bugünden transfer konuşmak lazım. Mümkün olan en iyi ve hazır isimlere ihtiyacın var. Fırsat, ya tutarsa tarzı transferler yaz aylarında kaldı artık. Şampiyonluğu mevcut kadroyla da kazanırsın ama Avrupa Ligi iddiasından söz edeceksek bu hamleler gerekiyor.

14 yorum:

  1. ndombele, oliveira, demirbay bunların üçünden de çıkmak gerekiyor. yani iki transfer yapılacaksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira sakatlandı, Demirbay yerli durumuyla kalır bence.

      Sil
    2. demirbay da boş transfer çıktı. alternatif olarak kenarda berkan olmalı. torreira 1, direkt ilk 11 oynayacak yeni transfer 2, kaan 3, berkan 4 . bu 4 orta saha işimizi görür. bunların dışında dripling özelliği olan alternatif oyuncu aranırsa da hamza var. fazlası lüzumsuz. çok alternatifli geniş kadroların hiç başarılı olduğunu görmedim ben ülkemizde. ayrıca berkan hem 6 hem 8 alternatifi. oliveira, demirbay, ndombele üçlüsünü toplasan berkan etmiyor.

      Sil
    3. Haklısın, o da beklentiyi karşılayamadı maaesef.

      Sil
  2. Berkan geri dönmeli. Ortasahada iyi bir alternatifti. Iyi bir transfer ve Berkan ile iyi bir rotasyon yakalarız. Ndombele ve Oliveria 'dan verim alamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dönmeli. En ideal 6--8 yedeği oydu.

      Sil
  3. Transferde en belirleyici 3. Türk kim olur ve nereye en kolay alınır durumu olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında 3. Türk düşünülerek bir transfer zor. Bahsi geçen isimlerin maliyeti uçuk.

      Sil
  4. Salih Rıdvan, bu ikisi seviyemiz adam yedeğe gelmezler 11 isterler. Ben ileri tarafın kaliteden oluşması taraftarıyım. Salih için çok eleştiri var, bana göre tamam ama BVB bırakır mı 8 10 diyolar pahalı. Rıdvan daha alınması kolay gibi. Böylece orta sahaya geniş yabancı pazarından isimler bakılabilir. Levent'i alırım Karagümrük'ten, Kazımcan'ı da onlara kiralarım. Rıdvan Levent sol beki bu seneyi idare ederim. Seneye yabancı durumuna göre kötü olan gider, yabancı alırız. 8e dinamik driblingi olan ayağı da tahta olmayan bi model reçetene ben de imzamı atarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten 11'e alırsın o isimleri. +3 yerliyi sağlayacak isimler onlar ama maliyetler yüksek, zor transferler.

      Sil
  5. Kerem Demirbay out Suat Serdar in. Aynı profil tabi ki değil ama al sana Torreira alternatifi. Kerem Demirbay, Sergio bu modelden çıkacağız artık. 2 tane 6, 2 tane dribblingçi dinamik defans sadakati olan b2b 8 rotasyonu kurmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Serdar bence de bizim oyun profilimize daha çok uyuyordu.

      Sil
  6. Torreira için Fiorentina günlerine değinmişsin de. Orada da kurgu 3 Lü ortasahaydı. Zaten 3 lü sisteme geçiş yapsak sorunu da çözmüş oluyoruz. Eldeki neredeyse tüm 8 ler 3 Lü sistemin oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç düşünmedik bu formasyonu. Oysa eldeki orta saha portföyü çok uyuyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir