12 Aralık 2023 Salı

Tozlanmış parçalı #68; Bruma


Hemen hemen hepimizin içinde kanayan bir yaradır. Galatasaray'ın transfer ettiği gün "wonderkid" olarak kabul edilen, en uç derecede beklenti duyulan bir futbolcuydu. Galatasaray adına çok büyük bir yatırımdı ve transfer sürecine bakınca da fırsatın kokusu müthiş alındı. Futbolcu, Sporting ile sıkıntıya düşünce, Galatasaray da o fırsatı iyi değerlendirdi ve transfer sezonunun son günlerine doğru bu işi bitirdi.

Bruma, Fatih Terim'in özel isteklerinden biriydi. Scout ekibinin yeni yeni yükselmeye başladığı günler. Bugün hala devam eden o ekibi de Fatih Hoca oluşturmuştu. Bruma adına kırılma 2 tane kırılma var. En büyüğü de Fatih Hoca ile çok kısa süre çalışabilmiş olması. Sadece 1.5 - 2 ay birlikte çalışabildiler ve Fatih Hoca görevden ayrıldıktan sonra forma giymeye devam etse de, aynı istikrarı gösteremedi. Aynı sezonun ortasında ciddi bir sakatlık yaşayıp, sezonu kapatınca da potansiyelini çok geriye attı.

Ertesi sezon Prandelli / Hamza Hamzaoğlu dönemiydi. Her 2 hocayla da rotasyon futbolcusu olmanın ötesinde değildi. Bir diğer handikabı da ilk sezon 6+0+4, 2. sezon da 5+3'lük yabancı kontenjanına denk gelmesi. Bruma'yı rahatlıkla 11'e yazamıyorduk. Ondan sonraki sezon niye kiralandığını bilmiyorum mesela. 14 yabancılı düzende, 7 yabancıyla oynuyorduk ve futbolcuyu Real Sociedad'a kiraladık. Orada da iyi başlamış, devamında kaybolmuştu. Neyse ki opsiyonunu kullanmadılar.

Opsiyonu kullanmamaları sayesinde, futbolcu sezon sonunda geri döndüğünde, Galatasaray'ın en önemli parçalarından biri oldu. Riekerink'in Galatasaray'ını Sneijder ile birlikte taşıyordu ama iyi bir düzenden bahsedemeyiz. Fazlasıyla bireysel yeteneklere bakan bir yapı. Tudor göreve gelince ilk iş Bruma ile sorun yaşadı mesela. Sezon sonu geldiğinde de yeni sözleşme yapmadı ve Leipzig'e 15 milyon avro'ya satıldı. Rakam iyi olsa da, beklentinin yakınından geçmiyor.

Galatasaray sonrası çok takım dolaştı ama belli istikrarı da tutturdu. Leipzig, PSV, Braga ve Fenerbahçe formaları giydi. Yer yer yükseldi, hatta şu an da iyi gidiyor. Fenerbahçe dönemi kayıptı mesela. Hızlı, teknik, çok seri rakip eksiltebilen bir futbolcu. İlk ortaya çıktığı dönem patlayıcı gücü de vardı, çok büyük bir futbolcu olması bekleniyordu. Galatasaray adına hayal kırıklığı dersek, bu tamamen beklenti ile alakalı.

7 yorum:

  1. Galatasaray adına niye hayal kırıklığı olsun, gittiği hiç bir takımda potansiyelini yansitamadi zaten. Demek ki öyle bir potansiyel yokmuş Bruma da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet hayal kırıklığı. Çünkü sakatlandı ve bu durum onu çok geriye attı.

      Sil
    2. Yansıtamadığı dediğin adam da şu an Portekiz Milli Takım'ında oynuyor.

      Sil
  2. Potansiyel o kadar yuksekki bizde hiçbir şey yapmadan 15 milyona leipzige gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uç potansiyeldi, olmadı maalesef.

      Sil
    2. hiçbir şey yapmadan mı gitti ? son oynadığı sezonunu aç bi izle. süper ligin neymar'ı gibi takılıyordu. kötü takımı tek başına taşıyordu. o sezon bruma olmasaydı takım küme hattına yaklaşırdı. ki zaten çok iyi performans gösterdiği içinde leipzig sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalmasına rağmen 15m€ verdi.

      Sil
    3. Riekerink'li sezonda Sneijder ile birlikte Bruma tek başına oynuyordu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir