31 Ocak 2024 Çarşamba

Alternatif olarak Zeki Çelik'i getirmek başka, ilk 11'e getirmek başka


Zeki Çelik ismini daha öncesinde konuştuk. O günlerde Boey'in gitme ihtimali vardı ama transfer sezon sonu gerçekleşecek gibi görünüyordu. Zeki Çelik için de iyi bir alternatif olabilir diyordum. Hala da o noktadayım. İyi bir yerli alternatiftir. Sol bekte dahi yer yer kullanabileceğin bir isim. Ama "alternatif" kelimesinin altını çizelim. Bugün Boey yok ve 30 milyon avro'luk ciddi bir girdi elde edildi. Bu paranın bütünüyle transfere harcanmasını beklemiyorum da, daha iddialı hamleler gerekir.

Avrupa'da transferin son günleri ve takımlar da elindeki potansiyeli sana kolay bırakmaz. Yazın bu işler daha rahat gerçekleşir. Potansiyel olarak gördüğün futbolcuya bugün teklif yaptığın an fiyat x2, hatta x3. Bu işi yaza bırakmayı da anlıyorum. Yine de daha net hamleler gerekiyor işte. Senin bu planı öncesinden yapman lazım tabi. Boey'in transferi bugün gündem oldu, yarın gitti işi değil. Bu ayrılığı bekliyorsun. Sol bek için de aylardır konuşuyorsun ama ortada hareket yok.

Alternatif olarak Zeki Çelik'i getirmek başka, ilk 11'e getirmek başka. Zeki Çelik'in Lille günleri fena değildir, Roma'ya transferi de mutlaka önemli iştir. Roma'da ne verdi dersek, alternatif olmanın önüne geçemedi ve takımının istenmeyen futbolcularından biri. "Futbolcu değil" gibi abartılı yorumlar var, buna katılmam. Galatasaray'ın aradığı isim midir noktasında ise daha iyisi lazım. Boey'in oyun tarzı ile Zeki Çelik alakasız.

Zeki Çelik'in temposuna tamam da, savunma ve hücum melekeleri çok düştü. Şu an elde sağ bek yok tabi. Kaan Ayhan'ı sağ bek kullanmanın sağlıksız olacağını söylemiştim ki iş oraya gitti. Son 2 maçtır dökülüyor, çünkü ağır kalıyor. Tek maçta oynatmak ve günü kurtarmak başka, üst üste oynatmak başka. Boey satışı sonrası transferde beklenti doğal olarak arttı ama görüntü iyi değil. Her isme "kiralık" olarak gidiyoruz, profiller giderek düşmeye başladı.

Boey'in parasını bütünüyle transfere harcamamak elbette doğru. Bu dönem potansiyel isim almanın maliyeti büyük, ona da kabul. Yine de futbol piyasası bu kadar dar değil, senin elinde güçlü bir data olmalıydı. Haftalardır olacakları herkes görüyordu. Doğru yapılanmalarda, x isim gittiği an y isim gelir. Boey gitti, alternatifi hazır olmalıydı. Sol bek arıyorsun, Ocak transferinin ilk günü o da gelmeliydi. Uzun azmandır konuşuyorsun bunları.

17 yorum:

  1. 4 aydır solbek konusuluyor. Şimdiye kadar transferin olmaması gerçekten büyük hata ve yönetime yazar.Sağ bek konusunu anlarım. Sonuçta Boey aniden gitti. Kimse elindeki iyi adamı cok astronomik ucret olmadıkça göndermez.Zeki Çelik superlig için ideal ve idare eder. Bu arada yönetim Okan hocaya dua etsin. Bu kadar eksiğe rağmen lider ile aynı puanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey gideceği de belliydi İlk sakat dendiğinde zaten çoktan gitmişti. Sağ bek konusu da yönetimin hatasıdır.

      Sil
    2. Sağ bek işi dahi öncesinde çözülebilirdi. Bunlar hep planlama hatası.

      Sil
  2. Kaan Ayhan’a da çok karşıyıdım ben. O etkiyi yapabilir mi emin değilim ama umarım Zeki olacaksa bizi utandırsın. Boey den çıkıp Zeki’yi getirmek de çok akıl karı bir iş değil. Yönetim yama yöntemiyle eksik kapatmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabilir de, kalitesi var elbette. Manasız gömülüyor, o da yanlış.

      Sil
  3. boeyi satıp zekiyi sağbek transferi komedi aynı performansı kaan ayhan yada barış alper den alabiliriz yönetim saçmalamaya başladı sezon başı savurganlığın ve planlı olmayan maliyetli transferlerin acısını çekiyoruz ihalede okan hocaya kalıyor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'dan alamayız da, Boey satılmışken çok daha iyi bir hamle gerekirdi.

      Sil
  4. Ben Okan hocanın yerinde olsam scout departmanını yenilerdim. Orada birilerinin yetersiz olduğu çok açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele scout konusu değil ki Locko,Assignon isimlerine hepimiz okeyiz. Masaya bu isimleri getirdiler. İsim getirmek mesele değil ayrıca 40 tane alınabilecek sağ bek yazarız buraya. Mesele onları getirebilmek. Yönetim Erden Timur’un bacağına sıkıyor. Erden hazımsızlığı bu yaşananlar. Bugün gelen isim kim olursa olsun başarısız bir yönetim var.

      Sil
    2. Scout departmanı değil konu. Boey'leri bulan da onlar sonuçta.

      Sil
  5. Ben transfer yapacaklarına dahi inanmıyorum. Şaşırmamda yani. Bu yönetim bir önceki döneminde milyonlar verdiği oyuncuya lisans çıkartamamıştı. Hoca transfer istediğini acil diye belirttiği halde transfer gelmiyorsa burda bir durum var demektir. Yönetim ya hocayı yemek istiyor yada takımı sabote ediyor başka bir şey konuşmak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben inanıyorum da, içimize sinmeyecek olması beni düşündürüyor..

      Sil
  6. Yönetim istifa diye bağıracağız artık belli oldu o. Samsun maçına transfer yetiştirememek kabiliyetsizliktir.

    YanıtlaSil
  7. Zeki Çelik bir şekilde idare eder de fiyat ne olacak bu önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roma bizde tutunamayan Angelino yu aldı biz orda tutunamayan Zeki’yi alırsak çok sağlıklı bir transfer olmaz gibi.

      Sil
    2. Kiralama olacaktır, Marsilya da böyle istiyor ama onu alabilmek dahi zorlaştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir