31 Ocak 2024 Çarşamba

Ligin 2. yarısı henüz başladı, biz ise sol bekte 6 farklı futbolcu kullandık


Galatasaray'da yaşanan sol bek fiyaskosunun istatistiği şu şekilde. Bu sezon sol bek olarak görev almış 6 futbolcumuz var. Angelino, Kazımcan Karataş, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu. Ligin 2. yarısı henüz başladı ama Galatasaray'ın sol bekinde 6 futbolcu oynamış bile. Geçen sezonlarda da istikrarsızlık vardı ama bugün yaşadığın çok büyük bir fiyasko. Bu sorunu aylardır görmene, konuşmana rağmen ortada iddialı ve doğru hamle göremiyoruz.

Angelino olmadı, bazı çiçekler bazı topraklarda tutunamıyor. Kalitesine lafım olmaz. En kötü hali dahi Roma'nın yolunu tutabiliyor. Roma'da müthiş işler de yapabilir. Bu durum Galatasaray'dan neden ayrıldı isyanı oluşturmasın. Oynadığımız oyun da ona uymamış olabilir ama doğru dürüst orta kesememiş olmasının mazereti var mı? Tekniği ve orta kalitesi yüksek bir bek, hücumda fark yaratmasını bekliyoruz. Elde ise 0 var. Elbette takımdan ayrılacak ve o opsiyon kullanılmayacak.

Kazımcan Karataş, geçen sezonun gerisinde ve toparlanacak gibi değil. Bir takıma kiralık olarak gidip, istikrarlı şekilde oynaması ve özgüven kazanması lazım. Sol bekte "devşirme" işlere girmemiz biraz da Kazımcan Karataş'ın performans vermemesiyle alakalı. Her maç kulübede ama hamle yaparken dahi düşünülmez oldu. Son olarak da Berkan Kutlu oynadı işte. Berkan Kutlu'nun sol bekte gösterdiği performansı beğendim de, o da geçici. Uzun vadede sol bek oynamaya devam ederse sorun yaşayacak.

2 beke de net hamleler yapman gerekir. Devşirme isimlerle günü kurtarırsın. Senin hedefin ise şampiyon olmak, Avrupa'da iddiada bulunmaya devam etmek. Kimi oraya kaydırsan, asıl pozisyonlarından alternatif eksiltmiş olmaktasın. Okan Hoca, tam anlamıyla suyun da suyunu sıkmış halde, limitleri sonuna kadar zorluyor. Bu adamın da işinin kolaylaştırılması gerek ama net kaynak oluşturduğun ortamda dahi doğru dürüst hamle yapamamaktasın.

Angelino ile devam etmeyeceğin belli bir şey. Adamı 2 aydır oynatmıyorsun bile. Bu bence de doğru karar. Sol beke transfer yapman gerektiğini herkes görüyor. 2 aylık çalışmanın ürününü, Ocak transferinin ilk günü alabilmelisin. Fenerbahçe'ye bak, Ocak ayının ilk günü beğen ya da beğenme ama 2 transfer yaptı. Onlar da eksiklerini aylardır konuşuyorlardı. Sen ise bekliyorsun, ben bu yazıyı yazdığı sırada bilinmezlik devam etmekteydi. İmkan oluşturdun, başkanın seçim düşünmeye başladı. Kiralık hamlelerle günü kurtarmayı zorluyorsun.

10 yorum:

  1. Boey'in gitmesi supriz oldu.Sağ bek konusu neyse ama sol bek 3 aydır konuşuluyor. İnanılmaz bir vurdumduymazlık var. Okan Hoca ne yapsın? Yakında Günay sol bek oynarsa şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca elinden gelenin fazlasını yaptı bile..

      Sil
  2. Devre arası sıkıntılı dönem istenen oyuncu için çok para vermek gerekiyor. Scout hamleleri de pek gelmedi

    YanıtlaSil
  3. "mutlaka transfer yapılır, aksi bi ihtimal yok bile, transfer %100 yaparlar, diğer türlü büyük fiyasko, şampiyonluk gider" gibi dönemleri daha önce de yaşadık. hatırlayın gomis'den sonra iki santrafor alınacaktı güya ama kimse alınmadı. forvet almadan sezona girme ihtimalini % 0 olarak görüyorduk ama olmadı işte :) ve o takım o sezon şampiyon oldu. ondan önceki sezon devre arası badou ndiaye satıldı ve yerine kimseyi almadık. ki ndiaye şu an ki boey kadar da değerliydi o takım için. o sezonda şampiyon olduk. şimdi yine "ya nasıl oyuncu alınmaz, hem sağ bek hem sol bek yok, birkaç gün kaldı artık mutlaka alınır" filan diyoruz ama hiç transfer yapılmazsa da şaşırmam ben :) daha önce bu filmi çok izledik biz. yazın da en çok ihtiyacımız olan yer 8 numaraydı ama son gün sırf transfer yapmak için transfer yaptık ve ndombele geldi. yani aslında yine skandal bi şekilde transfer yapılmadı o bölgeye. tahminim; artık büyük bir bi fırsat ya da sürpriz olmaz ise transfer dönemini kapattık biz. ama yine de şampiyonluğa ulaşacağız diye düşünüyorum. çünkü böyle kaos dolu , enteresan şeylerin olduğu sezonlarda daha iyi kenetleniyoruz ve bi şekilde hedefe ulaşıyoruz biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur'a güvenmek istiyorum transfer konusunda :)

      Sil
  4. Transfer bittiğinde Tete ve Ziyech'in de ayrıldığını görmeyi çok isterim. Yazın yaptığımız tüm yanlışlardan geri dönelim. Ama Boey'den gelen büyük paraya rağmen hala transfer yapamamak hakikaten inanılmaz. GS'ın en yapamadığı şey bence iletişim. Bir karın ağrısı var ama bir türlü söyleyemiyorlar. Bankalar birliği anlaşması kaynaklı iktidarın sıkıştırması mı, seçim öncesi mali tabloyu düzeltmek mi? Şimdi de Dursun Özbek FFP demeye başladı. 35 milyona adam satıyoruz ama gene yetmiyor. Keşke daha şeffaf olsalar. Bize açık açık anlatsalar ben kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Bu şekilde hem troller, hem rakip taraftarların hem de trol gazetecilerin, Ali Koç'un trollerinin hedefi oluyorsun.
    1 ay önce de söylemiştim: Hiç transfer yapılmasa da razıyım. Sol bekte Barış, sağ bekte Kaan'la devam edelim. Biz böyle şampiyonlukları çok gördük. N'diayeyi satıp Donkla şampiyon olduk. Filipercu, İlie'yi satıp olduk. 10 numaranın kralı var orda. Aslan yürekli Martesn var. Zaha, Kerem, Barış, İcardi gibi karakterli çocuklar var. Kimse merak etmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim. İmkan olsa da keşke 2'si de ayrılsa. Özellikle de Ziyech.

      Sil
    2. Tete ziyech zaha ndombele gibi adamlara böyle paralar harcanmaya devam edilirse tabii ki ne para yeter ne ffp belasından kurtulabilirsin. Seçim dönemine de bütçenin düzeltilmiş hâliyle girmek istemesi yönetimin gayet anlaşılır bir şey. Sorunun kaynağı ise sürekli para harcayarak transfer isteyen ve gerek sosyal medyada gerekse medyada diğer takım trollerinin baskısı. Şampiyonlar ligi kadrosu kuruluyor diyerek olmadık adamlara dünyanın parası verilirken alkış tutanlar hâlâ daha transfer diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Avrupa'da ilerlemek sadece şampiyonlar liginde iyi gelir getiriyor şimdi oyanyacagin Lig içinde kadro içinden çözüm bulmak ve pahalı transferlerden uzak durmak en iyisi olacaktır. Umarım herkes bu sezondan gereken dersi çıkarmıştir, geçen sezonki takımı koruyup eksik yerlere transfer yapmak gibi akılcı çözümleri göz ardı edip misyonu ve vizyonu kalmamış adamlara etiket sevdasına büyük paralar verilirken, fırsat transferi diye alkış tutmamayi öğrenir ve bilinçli taraftar haline gelir umarım herkes.

      Sil
    3. Harcanmaz umarım. Ben gün sonuna kadar beklemeye devam edeceğim..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir