24 Ocak 2024 Çarşamba

Bakarsınız bir tek sol bek alınır ve transfer kapanır


Transferde önceliğin sol bek olduğunu Okan Hoca da söyledi. Bakarsınız bir tek sol bek alınır ve transfer kapanır. Bu da şaşırtıcı olmaz. 10 ve 8 için opsiyon üretilebileceğini gördük. 10 numara alınmalı noktasındayken, Zaha için iyi bir rol belirdi. 4-2-3-1'den öte, 4-4-2'ye daha yakın bir formasyon izleyebiliriz. Böyle olursa da 8 numara transferi için fırsat kovalanır. Bu dönem fırsat için sakıncalı aslında, mümkün olan en hazır isim alınmalı. Ben biraz daha 10 numara taraftarıydım. Şu an ise eldeki opsiyonlar gündeme gelecektir. Ziyech de kalıyorsa o konu rafa kalkabilir.

Sol bek için plan ne olabilir dersek, bakarsınız 2 isim birden alınır. Rıdvan Yılmaz transfer ediliyorsa, direkt olarak ilk 11'i düşünüyorsundur. Futbolcu da Euro 2024 adına göz önünde olmak istiyor ve oynama garantisiyle gelir. 6 aylık, opsiyonsuz kiralamalara karşıyım. Rıdvan Yılmaz, genç ve potansiyeli olan bir sol bek. Transferi konusunda ipler senin elinde olmalı ve sadece günü değil, geleceği düşünerek de hamle yaptığını göstermen lazım. Yeni sezonda ilk 11'de yabancı sınırı olmayacak olsa da, yerli ağırlığı artıyor aslında. Böyle düşünmeli.

2 isim birden alınır deme sebebim de, diğer yanda Berkay Yılmaz için verilen uğraş. Onun için geldiği gibi katkı verir demem zor. Genç ve tecrübesiz bir futbolcu. Bugünden başlatmak da onu biraz ateşe atmak demek. Rotasyona dahil edip, zaman içinde ısıtılacaktır. Önemli bir yetenek, kaçırmamak lazım. Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan gibi de sol bek opsiyonların var. Bu isimleri diğer mevkilere kaydırmak için de sol bek transferi olmazsa olmaz. Rıdvan Yılmaz o anlamda doğru isimlerden biri. Berkay Yılmaz da gelecek için değerli.

Yabancı bir sol bek transfer edilir diye düşünmüyorum artık. Belli olmaz tabi de, yeri ağırlığını arttırmak gibi bir düşünce var gibi. +3 yerli konusunda sorun yaşamıyor olsak da, gelecek sezonu da düşünerek, net yerlileri elde bulundurmak önemli. Angelino'dan çıkılınca ekstra bir yabancı hakkı doğuyor bir de. Sol beki yerliyle geçip, o hakkı 8 veya 10 transferi için de kullanabilirsin. Yerli sol bek düşüncesinin diğer nedeni de bu. Çok fazla transfere ihtiyaç yok, 1-2 net hamle senin için yeterli olacaktır.

20 yorum:

  1. Erden Timur öyle demiyor. Hala arıyoruz diyor en iyisini aradığını söylüyor. 6 aydır eksik olan oyuncuyu aramak şimdi akıllarına gelmiş. Yönetim her gün sınıfta kalıyor her gün hemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt isim mi versin, ne desin?

      Sil
    2. Hala pazarlık yapıyor olmaları doğru mu yani. Bugüne kadar bekletilmiş olması fiyasko. Cansiperane savunma yapmaya lüzum yok. Yönetim her seferinde sınıfta kalıyor. Bunu söylemek yanlış değil. Erden Timur çok abartılıyor. O paraları verdikten sonra getiremeyeceğin oyuncu yok kusura bakma.

      Sil
    3. Marketten meyve mi alıyorsunuz? Kolay mı transfer yapmak? Milyon dolarlar konuşuluyor. Biraz sabırlı olunmalı. Torreira transferi 15-16 Milyon euro ile pazarlık başlayıp 6 Milyon euro da anlaşılmış. 10 Milyon euro gibi müthiş fark!

      Sil
    4. Transfer işi kolay değil. Hedef önden belirlenmeli de birileri gitmeden hamle de zor.

      Sil
  2. Sparta Prag maçlarını takip ediyorum da bu aralar. Adamlar tam istemediğimiz tarz oynuyorlar. Topu ileri şişir koş. Stoperleri ve kanat bekleri muazzam top kullanıyor. Biran önce sol bek getirmeliyiz artık bizde. Saçma şekilde de sert oynuyorlar. Abdülkerim yetişemeyecek sanıyorum bu çok büyük sorun olacak bizim için. Kadro kalitesi olarak makas çok büyük lakin zalgris karşısında, molde karşısında zorlanmıştık hatta yer yer kontralar bizi çok zorluyor. Biz kadroyu ne zaman tamamlayacağız yolumuza bakacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye yetişemesin. Samsunspor maçında sahada bu adam.

      Sil
  3. zaten sol bek acil lazım. başka transfere gerek yok her mevkide adam var.

    YanıtlaSil
  4. Sol beke de Rıdvan transfer edilecekse hiç almasınlar daha iyi. Ona vereceğim paranın (5m€olsa) 10'da 1'ile dubois'i geri getiririm. Şampiyonluk yolundayız ve avrupa'da da hedef sahibiyiz. Bize büyük oyuncular lazım, Çaylaklar değil ; hele ki bu sezon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rıdvan Yılmaz genç yaşına rağmen önemli bir tecrübe elde etti ve potansiyeli var. Aynı mantık ile Boey falan da mı çaylak?

      Sil
    2. boey ile rıdvan karşılaştırması olmamış. boey bambaşka bi potansiyel

      Sil
    3. Onemli tecrube dediginiz iskocya Ligi'nde 23 maca cikmis olmak mi yoksa Nelsson gibi 100 maca cikip kaptanlik yapmis olarak buyuk kulübe gelmek mi, o paralara Ridvan'i almak büyük hata olur anketlere de bakabilirsiniz Ridvan'i isteyen taraftar yok gibi..

      Sil
    4. Önemli tecrübe dediğim Beşiktaş ile şampiyon olan kadronun sol beki olmak, ertesi sezon CL oynamak. Rangers transferi ve Milli Takım. Kıyas değil bu..

      Sil
    5. Rıdvan Yılmaz'lı besiktas'in CL performansi 0 puan, -16 averaj, bu adam bir bek oyuncusu esas görevi defansif aksiyonlar ve hava toplari hocam. Rıdvan hava toplarinda izledigim en kötü beklerden diyebilirim o paralar asla etmez.

      Sil
    6. Ben potansiyeline inanıyorum. Güzel katkı alırız..

      Sil
  5. Muhtemelen rıdvan ve berkay birlikte transfer edilecek kazımcan kiraya gidecek sürpriz bir transfer bekliyorum zaniolo transferinde oldugu gibi avrupada transfer bitince

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, Boey'dan ciddi rakam geliyor. Neler olacak?

      Sil
  6. Sol bek Rıdvan sağ bek Barış Alper olacak gibi görünüyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir