24 Ocak 2024 Çarşamba

Ligin en iyi 3 stoperi de sende, 2'si oynayacak işte


Sakatlıklar elbette üzer. Abdülkerim Bardakcı da büyük kayıptır. Bu konuda tek teselli, sakatlığının ciddi olmaması ve 2-3 haftalık süreçte fikstürün rahatlığı. Davinon Sanchez'in geri dönmesi, Nelsson'un yükselen formu da eli güçlü kılıyor. Kimi panik havasına girmiş de, nedenini anlamadım. Kaçıracağı en fazla 2 maç. O maçları da  Abdükerim Bardakcı'sız kazanırsın. Nelsson yükseliyor, hızı kesilmemiş olacak. Davinson Sanchez döndü, bence bu düzenin olmazsa olmazlarından. Elinde 3 iyi stoper bulundurma amacın bu değil mi zaten?

Stoperde Kaan Ayhan oynasaydı da fark etmez. Bu süreci rahatlıkla geçebiliriz, geçmeliyiz de. Rotasyon da yer yer lazım. Dinlenme imkanı diyeceğiz onun için de. Geçen sezondan bu yana kesintisiz şekilde, istikrarla forma giymekte. Golcü stoper, skor yönünde sorun yaşarken takımın en önemli "çilingirlerinden" biri ama niye karalar bağlarsın? Kimi de stoper transferi demiş, ne alaka. Nelsson'un gideceğini sanmıyorum, Davinson Sanchez'in var. En kötü şartta, alternatif olarak Metehan Baltacı'yı çağırırsın ki öyle bir durum da yok.

Nelsson'un yükselişini izliyoruz. Yeniden formasına kavuştuğu andan itibaren geçen sezonki görüntüsüne ulaştı. Sezon başı görüntüsü kötüydü. Gidecek mi, kalacak mı muhabbetleri arasında bir anda kesildi. Davinson Sanchez'i hala onun önüne koyarım. Çünkü oyununu hızı ve atletizmi ile güçlendiriyor, takım boyunu kısaltıyor. Sol stoper oynayacak olan biraz sorun yaşasa da, önümüzdeki 2 maçta sorun yaşamamalıyız. Türkiye'nin en iyi 3 stoperi de sende. 2'si oynayacak işte. Dert edilecek bir durum yok.

Sakatlık ciddi olsa o zaman karamsar olurduk. Fenerbahçe'de Fred sakatlandı mesela. Onlar adına sıkıntı büyük, çünkü muadili olmayan bir futbolcu. Fred'in oynamadığı haftalarda yaşadığı sorunu gördük. Abdülkerim Bardakcı da uzun süre olmasa mutlaka sıkıntı yaşardık. Muadili var ama Abdülkeri Bardakcı da farklı bir stoper. Sol ayaklı, geriden iyi oyun kurar, skorer, an geldiğinde bek edasıyla hücumu zorlar. Bu 2 haftaya dinleme ve rotasyon olarak bakalım. Nelsson'un da hızını kesmemek, herkesi hazır tutmak değerli.

4 yorum:

  1. Hatta bana sorarsan sakatlanması hayrımıza oldu. Oynamayan Nelson takım içi huzuru bozabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozmaz, niye bozsun.. hiçbir sakatlık hayırlı değildir.

      Sil
  2. Sol stoperimiz sakatlandı ve diğer iki sağ stoper sol stoper oynadığı anda sanki başka bir spor yapıyormuşcasına zorlanıyor. Çok ilginç gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışkanlık gerektiriyor çünkü sol stoper. Dengeyi bozuyor ciddi anlamda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir