16 Ocak 2024 Salı

Rıdvan Yılmaz & Galatasaray, sol bekte yerliden başka çaren kalmıyor


Angelino işi sürümce halinde. Opsiyonunu kaldırmaya çalışırken, Leipzig buna yanaşmıyor. Çünkü anlaşma anlaşmadır. Angelino'nun opsiyonunu niye kaldırmaya çalışıyoruz onu da bilmiyorum. Sana bir şey vermedi ki, bu saatten sonra beklenti sahibi ol. Elden çıkmıyor, kadroya da alamıyorsun. Bu süreci kötü yönettik diyeceğim de, hangi süreci iyi yönettik ki. Angelino elden çıkarılamazken, sol beke hamle yapmak için "yerliden" başka çaren kalmıyor.

Yerli sol bek için de opsiyon sayın az. Kimi alacaksın da sana belli oranda katkı sağlayacak. Rıdvan Yılmaz bu anlamda tek opsiyon diyebiliriz. Beşiktaş döneminde ciddi potansiyel sahibiydi ve Rangers'a iyi bir transfer yaptı. Oynuyordu, sakatlık dönemi oldu, sonrasında geri dönmeyi başardı ve rotasyonda yer edindi. Yine de Rangers adına beklentiyi tam anlamıyla karşıladı diyemeyiz ve ayrılığına sıcak bakıyorlar. Verona için adı kiralık olarak geçerken, Galatasaray'ın bu transferi bonservisiyle birlikte gerçekleştirme ihtimali var.

Rıdvan Yılmaz, oldukça tempolu bir sol bek ve hücum yönüyle ön plana çıkıyor. Teknik özelliği iyi seviyede, sol ayağı güçlü. Fizik olarak problemi var, biraz güçsüz kalıyor. Bu da savunmada işin mücadele tarafında aksama demek. Hareketliliği ile bunu kapatmaya çalışıyor da, savunması kötü yanlarından biri. Ama hareketliliği ve pres oyununa katılabilecek olması da senin işine geliyor. Oynadığın oyuna uyabilecek bir sol bek.

22 yaşında bir de, gelecek adına yatırım. Futbolcuyu geliştirebilir, ilerisi adına parlatabilirsin. Bu tarz yatırım hamlelerine de karşı çıkmam. Beklentiyi belli düzeyde tutmak gerekiyor. Dubois'i de geri döndürebilsek, sol bekte iyi bir rotasyon oluşur. Barış Alper Yılmaz'ı kanatta kullanma zorunluluğu var, eldeki yabancı kanatlar iyi durumda değil. Bunun yolu da sol bek transferi gerçekleştirmekten geçiyor. Bu hafta keşke transferi gerçekleşse de, Trabzonspor maçında Barış Alper Yılmaz'ı hücumda kullansak.

4 - 4.5 milyon avro gibi rakamlar konuşuluyor. Ederi bu. Rangers'a transferi de 4 milyon avro'ya gerçekleşmişti. O da sezon sonu sözleşmesi bitiyor diye. Beşiktaş'ın şampiyonluğunu hatırlayın. Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz gibi altyapıdan yetişmiş futbolcuların katkısı vardı. Rıdvan Yılmaz'ın yaşına göre önemli bir tecrübesi de var. Şimdi Avrupa'yı da kattı buna. Çok üst düzeyde görmüyorum kendisini ama potansiyeline de inanıyorum.

16 yorum:

  1. Kazımcan 'in önüne tecrübeli bir sol bek daha mantıklı olur. Seneye yabancı sınırı kalkacak. Rıdvan 'ın çok yararlı olacağını düşünmüyor. Defansı ve fizik gücü düşük seviyede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli düşünülüyor belli ki ve maalesef öyle bir tecrübe de yok bence.

      Sil
    2. Kadroda 12 yabancı bulundurulabilecek ama total olarak. O kısım hala sıkıntı yabancı kontenjanını rotasyonda bile kullanmak daha iyi olur. Bakalım kenarda hamle oyuncularından kaçı Türk. Bazı pozisyonlar rotasyonuyla birlikte Türk olmalı bence. Tempo kısmında aranan oyuncu tipi Rıdvan. Yaşı genç neden olmasın dedirtiyor şu konuda hemfikirim X bir Boey bu paralara bulunur mu bulunur. Rıdvan bu değil ama. Kiralık olsa çok daha iyi olur bu sebeple 4 milyon bağlamak doğru olmaz.

      Sil
    3. Sonuçta iyi yerliler hala ihtiyaç. Gelecek sezon da kullanırsın.

      Sil
  2. Buraya gelen herkes futboldan az cok anliyor hepinize soruyorum 22 yasindaki caylak Ridvan 5 milyon eder mi, seneye arkadasin dedigi gibi 11de yabanci siniri olmayacak bu paralara git Kopenhag'dan ya da o liglerden CL seviyesi adam cek, burnuma pis kokular geliyor.

    YanıtlaSil
  3. barış sol bekte rıdvan'ı 3'le çarpar 5'e böler. şu zorlu şampiyonluk yarışında rıdvan'ın seviyesi çok sırıtır. %100 yetersiz kalır. bunun farkında değilsek yine bi hüsranla bitecek transfer olur. ayrıca barış'in hücumda final işlerinde iyi değil ve tekniği de zayıf. ama bek oynarken süper bi güç. hücumda da +1 gibi oluyoruz. orada devam etmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Zinchenko gibi oynarken, yeri geliyor sol bek yeri geliyor ortasahada oyuncu karşılıyor. Hücüm organizasyonlarının hemen hemen hepsinde var. Barıştan daha fazlasını beklemek çok büyük yanılgıya düşürür. Bonservissiz yada 1 milyona olabilir ama takımında rotasyon oyuncusu olan adama o para verilmez git Afrika kıtasından 40 tane sol bek getir o paraya illaki biri olacaktır.

      Sil
    2. Rıdvan geleceğine Barış ve Kazımcan ile devam etmek mantıklı. Gerekirse Kaan solbek oynar. Ridvan'a o kadar para vermek mantıksız.

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz'ı hücumda kullanmak daha değerli. Rıdvan Yılmaz'ın Beşiktaş'ta katkısı unutuluyor bence.

      Sil
  4. Alınabilecek en iyi yerli alternatif ama önünde zaha oynadığı sürece savunma yönünde çok sıkıntı olmaya devam edecek gibi kerem aktürkoglu sol açık oynamaya devam etmeli takım savunması ve devamlılığı için buda önemli diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha'nın artık kenara çekileceğini düşünüyorum.

      Sil
  5. Barış Alper oraya oturmusken sol beki zorlamaya gerek yok..yedeği de halledilir bir şekilde. Asıl mesele topu tutacak orta sahayı toparlayacak bir orta saha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz'ı kanatlarda opsiyon yapmayı daha değerli görüyorum ben.

      Sil
  6. Uğur Çiftçi getir uygun bir maliyetle. Rıdvana 4 milyon bağlamak hakikatten çok büyük kumar. Tutmayacak bir kumar ayrıca. Fiziği 22 yaşına kadar geliştirmemiş oyuncu bu saatten sonra da sanmıyorum gelişsin. Kazımcan Karataş bunun önünde duruyor. Yalandan harcamak İçin harcayacağız yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirme, elindekiler iyi. Rıdvan Yılmaz ise tecrübe kazanmış bir potansiyel.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir