14 Ocak 2024 Pazar

Dubois dönüyorsa, Boey ile yollar ayrılıyordur ya da ayrılmıştır


Dubois'in geri dönüşünü konuşuyoruz. Bu gerçekleşiyorsa, belli ki Boey ile yollar ayrılıyor ya da ayrıldı. Ayrılmadıysa da, Dubois'i sol bek opsiyonu olarak düşünüyoruz demektir. Sol bek opsiyonu olarak düşünmek çok sağlıklı olmasa da, eldeki en iyi alternatif olacağı da kesin. Böyle bir sol bek krizi yaşanıyor. Bana göre sağ bek için geliyor, Boey de gidici. Bu süreçte de yeni isim almaktansa, sağ beki Dubois ile geçmek doğru düşünce.

Boey ile farklı tarzlar elbette. Boey daha atlet ve hızlı, Dubois ise oyun kurucu özelliğiyle ön planda. Geçen sezon başında planlar Dubois üstüne kurulmuşken, Boey'in şansını iyi kullanmasıyla değişti. Boey oynamaya başladıktan sonra da, ihtiyaç duyulan bek tarzı o oldu. Dubois de Boey'in yokluğunda ya da sol bekte iyi işler çıkarttı. 8+3 olmasa, sol bekte ilk 11'deki yeri de garantiydi. Biraz da yabancı sınırı kurbanı oldu.

Boey satılırsa ondan ne kadar miktar gelir bilmiyorum. Kafalarda belli bir rakam var elbette. O rakamı alabilirsen, transferde elin güçleniyor. Yine de Ocak ayında çok fazla transfer yapmak sağlıksız. En basitinden, Avrupa listesine sadece 3 yeni isim yazabiliyorsun. Maksimum 3-4 isim alman lazım, bunlardan biri Berkan Kutlu oldu bile. 10 numara düşünüyorsun, belki yerine göre 8 numara gündem olacak. Mutlaka sol bek alacaksın.

Dubois, Başakşehir'de iyi bir dönem geçiriyor. Çıkışa da geçtiler. Oyun yapıları içinde Dubois'in yeri var. Çağdaş Atan, beklerinden oyun kurucu katkısı almayı sever. En az 1 bekini de orta sahalaştırır. O isim de Dubois işte. Kolay bırakmayacaklardır. Kendi futbolcun için pazarlık yapmak durumundasın. Diğer yandan da Dubois'i geri döndürmek mantıklı. Zaten hiç gitmemesi gerekiyordu. Son gün geldi, Dubois'e de kalacaksın dedin. Avrupa'da transfer kapanmış, Dubois'e git diyorsun. Futbolcuya da ayıp.

Berkan Kutlu ve Dubois'in geri dönüşüne mutlu olmak da, yaz transfer döneminin fiyaskosunu kabul etmektir. Ben ediyorum. Etikete kapıldık, birçok hamleye de kendi adıma iyi dedim. Kadronun senkronunu kaybettik. Geçen sezon takımdık, bu sezon ise hala kimliğimizi bulmuş değiliz. Senkron yok, o ayarı tutturamadık. Tutturulabilir elbette. 2 net hamle yaparsın, 11 istikrarı yakalarsın ve tüm parçalar oturur. Ocak transfer dönemi çok önemli ama sirkülasyon hali yine başarısızlık getirir.

13 yorum:

  1. boey %100 satılacak. çünkü sezon sonu sadece 1 yılı kalıyor

    YanıtlaSil
  2. Bonservis vermek zorunda kalmayız umarım. Geri alma opsiyonu koymadan kiralama yapmayı beceremiyoruz. Hayatımda gördüğüm en rezil yönetim Burak Elmas dönemi diyordum ki bu yönetim hatalardan ders çıkartamaz halde hangisinin daha kötü olduğu tartışılır bu durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O can sıkar işte. Senin futbolcun, 6 ayı kalmış ama üstüne para vermek büyük fiyasko..

      Sil
  3. Boey Fransa milli takımda oynamak istiyor. Bizim ligde oynayınca Fransa milli takımına gidemeyeceğini biliyor. Ben de psg veya Bayern munih'e transfer olacağını düşünüyorum. Umarım iyi bir bonservis gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünüyorum ama bu bir an önce olmalı ki ciddi bir rakam kazanalım..

      Sil
  4. Transfer dönemi başladığı anda Bakasetas açıklanmış olsaydı kimse konuşamazdı. En büyük ihtiyaç oyunu yönlendirme konusunda yaşıyoruz. Kanatlarımız topa basmak zorunda kalıyor. Forvet arkası pres yapmak zorunda bu ön tarafı hareketli kılsa da topu kazandığın anda topu dağıtman gerekiyor. Dubois dönmesi demek oyun anlayışı değişiyor demektir. Boey ile oynadığın oyunu Dubois ile oynaman mümkün değil. Barış Alper sağ bek düşüncesi var diye düşünüyorum bir taraftan Boey vari bir oyun ortaya koyabilir fizik ve tempo konusunda daha da iyidir belki de ama defansif anlamda Barış Alper sana ne verecek? Büyük bir maç da görmedi henüz. Karşısında kim olursa olsun fizik ile ezilmez ama teknik oyunculara karşı zaafları olacaktır. Boey gidiyorsa gitsin. Kalıyorsa kalsın. Bu senaryoyu yaşadık Zaniolo gibi gidiyor iş. Bu durumda hata ederiz. Kiralık olarak gitmesi bizi bitirir. Psikolojik olarak bile tüketir bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmazdı tabi, nokta atışı kafadan gerçekleştirmiş olurdun..

      Sil
  5. Dubois iyi oyuncu dönsün de nasıl dönsün rakip bırakmıyorsa ona oyuncu mu vermeliyiz? Para mı vermeliyiz? Neden bedava bıraksın takımın önemli parçası. Kendi oyuncularımıza gebe kaldığımız kaçıncı sezon? Bugün bir Dubois getirmek sana 10 milyona patlar. Senin oyuncun başka takımda kiralık. Kim için vazgeçtik sahi biz Duboisten. Ayrılması beklenenler neden ayrılmadı hala? Angelino ne oldu? Bir tane doğru iş yok. Ne bir basın açıklaması yapabiliyoruz nede transfer. Dursun Özbek bir önceki döneminde değil mi aldığı oyuncuyu bildirmeyi unutan. Çok mu şey bekliyoruz bunlardan anlamıyorum. Kim ne derse desin son yıllarda en başarılı başkan Ünal Aysaldı. Ardından gelenler kendi içlerinde girdikleri sidik yarışı neticesinde klübe zarar veriyorlar. Mevcut başkan kendi otelinde konaklattığı menajerlerin faturalarını da klübe göndermişti hatırlayalım bunları tartışıyorduk. Burası emlak ofisi değil kardeşim 2 proje ile yıllarca o koltukta oturacaksın. Bu akşam oynanan Antep maçında dönen şike bariz ortada Allah’ın kulu konuşmuyor. Bunlar bakkal dahi yönetemezler. Dükkanın önünü kapatan arabaya dahi laf edemezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmaz tabi de, orada ikili ilişkiler devreye girecek artık. Yanlış yaptık maalesef, ceremesini çekiyoruz.

      Sil
  6. Sanırım kulüp Florya nin su faturasını yatırmayı unutmuş. Florya nin suyundan içenler muhabbeti artık işlemiyor eskiden içmiş olanları geri toplamaya çalışıyor kulüp. Ayıp be kaç paraysa su faturası aramızda toplayıp ödeyelim.

    YanıtlaSil
  7. İsteyenler PSG Bayern Münih gibi takımlarsa Boey kalmaz artık. Dubois'nın geri gelmesi mantıklı oraya harcanacak bonservisi sekiz numara için kullanabiliriz. 10-15 arası iyi bir para verip sağlam bir 8 numara transfer edilmeli gelecek paranın bir kısmı ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz, gitmek istemesini de anlarım. Bu dönem gitmeli ki biz de ciddi bir rakam kazanalım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir