18 Ocak 2024 Perşembe

Galatasaray 4-1 Ümraniyespor, kötü oyunun sebebi bile bile ladestir


İyi oynamadık. Sebebinin de bile bile ladesler olduğunu düşünüyorum. Garanti kadro diye bir şey yok. Özellikle de bizim için. Garanti diye görülen kadroları haftalardır izliyoruz ve en son hangi maçı kopardık? Koparamadığın gibi, kenarda beklettiğin gençleri de doğru dürüst göremedin. Kısıtlı sürelerde bazısını görürken, katkı alabileceğini hissettin. O isimleri bu maçta oynatman gerekiyor artık. Halil Dervişoğlu'nu forvet başlatmak da en başta gelecek.

Forvet katkısı alamıyorsun işte, takımı aşağı çekiyor. Oyunu ön alana yıktın, sürekli rakip ceza sahası çevresindesin ama 9 numaran yok. Kerem Demirbay'ın bireysel çabası olmasa gol atmakta da çok zorlanacaktın. Oyunda kaldığı süreyi resmen sürükledi. Yanına 2. bir iyi ismi eklemek ise çok güç. Eyüp Aydın'ı 10 numarada denedik, bu da yanlış. Bu adam merkeze geldiğinde rahatladı. Eyüp Aydın'ı 10 oynatıp, 4-2-3-1 ısrarını anlamıyorum.

Belki kalemizde tehlike vermedik de, ön alanda aldığımız riskle bol bol geçiş imkanı verdik. Biraz da rakibin kalite durumuyla alakalıydı oynadığımız maç. İyi oynadık diyemem. Bile bile ladesler bunun sebebi. Baran Demiroğlu ile oynayabilirdin, en azından forvet katkısı verirdi. Tete ne yapıyor mesela, anlayan var mı? Zaha, Ndombele gibi isimler skoru aldıktan sonra oyuna girdi. Kendi dünyalarında bir görüntü, takımla alakasız. Gencin süresinden yemeye devam.

Hamza Akman'ın kumaşı sağlam mesela. Oyuna girdikten sonra ön alanı hareketlendiren isimdi. Açık alanda zaten etkili, dripling özelliği fazlasıyla iyi. Dar alan becerisi de var, çok seri hareket ediyor ve tehlikeli noktada rahatlıkla faul alıyor. Bu da iyi bir opsiyon, özellikle kapanan rakiplere karşı. Elde iyi gençler var da, önlerinde bazı isimler onların süresinden çalmaya devam etmekte. Bazı futbolcular kafasında mevzuyu bitirmiş. Biz ise onları kazanmaya çalışmaya devam etmekteyiz. Böyle böyle sezon bitmek üzere.

Kerem Demirbay'ın resitali vardı. Müthiş bir sol ayak ve günü gol atamadan tamamlaması şanssızlık. Yine de 3 asisti var ve hepsi birbirinden güzel. Tete'ye attırdığı muazzamdı. En çok haksızlığı ona yapıyoruz. Daha doğrusu teknik heyet yapıyor. Her fırsatta kenara alındı çünkü. Kayserispor maçında dahi kenardaydı. 4-3-3 oynasan, daha da ön plana çıkabilecek bir 8 numara ama 4-2-3-1 ısrarı devam etmekte. Belki de forvet arkası kullanılmalı. Sol ayağı olabildiğince klas, bunun üstüne gitmek lazım.

28 yorum:

  1. Ocak ayına girdik ve hala toplam 10 11 milyon euro alan Zaha ile ndombeleye futbol oynasın diye yalvarıyoruz, hani diyoruz kötüyüz ve isteksiz takım diye bence bunun sebebi ndombele Zaha gibi karaktersiz oyuncular, kazımcana yaptığı el kolu da gördük umarım gittiği günü de görürüz. Okan hoca nın bu sene forma adaleti bence problemli bu da takıma sirayet ediyor gibi.. Galatasaray bir an önce neşter vurmalı artık bunu kim yapar bilmiyorum ama artık yapmalı yoksa bu sene böyle ıkına ıkına geçmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon bitecek, hala kazanım yapar mıyız diyoruz, arayış içindeyiz. Bu da fiyaskoyu gösteriyor.

      Sil
  2. Halil Dervişoğlu 10 numara oynar.Hala bunu anlamadı hoca. Hamza Akman ve Eyüp Aydın birçok oyuncudan daha yararlı. Zaha sürekli çalım deniyor. O kadar bencil ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynar ama ruh hali iyiden iyiye geriledi.

      Sil
  3. Galatasaray'da bence antrenman ve kondisyon kaynaklı bir düşüş var. Zaha ve Tete geldikleri güne göre iyice geriledi çalım atamıyorlar, top süremiyorlar mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antrenman ve kondisyonu düşünmüyorum. CL'ye göre ayarlama yapılmış olabilir gerçi, sonrası düşüş de doğal.

      Sil
  4. hamza akman geçen sezon başı şans bulmuştu, arada o kadar zaman geçti hâlâ ztk kovalıyor çocuk. suçu ne? 18-19 yaşlarında olması mı ??? iyi oyuncunun lafı yoktur ama okan hoca 35 yıldır futbolun içinde olmasına rağmen bunu kavrayamamış anlaşılan. Avrupa'daki gençler ilk 11'in değişmezi oluyor. Bizde ise 20 yaşına kadar paf takımında takılıyor. efe akman da mesela , niye kullanılmaz ?? yaşı küçük diye mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19 yaş genç de, tecrübesiz demek için geç. Biz hala bekletiyoruz.

      Sil
  5. Okan buruk en büyük hayalim dediği Galatasaray teknik direktörlüğünü riske etmemeye uğraşıyor olay bundan ibaret. sıfır risk. Bildiği "garanti" adamlar ile oynamak istiyor. Genç oyuncu kazanma gibi bir niyeti zaten yok. Mecbur kalmadıkça da oynatmıyor. Takım tam kadro olsaydı etüp aydın'a süre vereceğini düşünen varmıydı ?

    Hocam 4-2-3-1 başka sistem bilmem diyor. B planı sahaya 2. santraforu at şişir ceza sahasına. 1-0 olduğu anda skora yatma çabası. Golü yemeden oyuncu değiştirmeme. Bazı oyunculardan olmayacağını 10 maçtır görmesine rağmen ısrara devam.

    Ligde bu sene anadolu takımları tam anlamıyla patates. 1 tane ya 1 tane Galatasaray ne top oynadı ya diyeceğimiz maç var mı ligde ? Mıy mıy futbol.

    Seversiniz sevmezsiniz fenerbahçe anadolu takımını yakaladı mı 4-5. Biz 1-0 , 2-1. sürekli bir zorlanma , sürekli mıy mıy futbol. İsmail kartal'a bakıyorum genç oyuncuyu atıyor o bölgede adamı yoksa. Okan hocaya bakıyorum aman riske girmeyeyim diyor o bölgenin adamı olmayan oyuncudan devşirme yapmaya çalışıyor. Sıfır risk

    Bu sene en iyi futbolu kimlere karşı oynadık ? Bizden güçlü takımlara. Bizden zayıf takımlara karşı ortada hiç bir oyun yoksa kusura bakmayacak kimse de hakem hataları , federasyon , top kaleye girmiyor okey de bi yere kadar okey.

    Okan hoca şapkayı önüne koyup bir muhasebe yapmalı. Bazı inatlarından vazgeçmeli. Risk almalı. Çekirge kadro kalitesi iyi diye sıçrıyorda. 2-3 maç tekledi mi oklar kendisini gösterir.

    Acilen kendisini resetleyip fabrika ayarlarına dönmesi lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan hocanın fabrika ayarları bu zaten, daha fazlası değil hiç bir zaman da değildi. Şöyle başarılı böyle oynatıyor yok kupa da kazandı yok şampiyonlar liginde şöyle oynattı ezdi geçti vs vs ler hepsi boş. İyi bir teknik direktör olabilir ama büyük takım teknik direktörü değil. İyi teknik direktör böyle zamanlarda farkını ortaya koyar, misal Beşiktaş in teknik direktörü Santos. Adam gelir gelmez fark yarattı. Bu takımdan bir şey olmaz denilen yerde ortaya öyle yada böyle bir fark yarattı. Bizim hocamız ne yapıyor? Takım gol atamıyor gol! Bırak gol atmayı defans ve kalecinin bireysel başarıları olmasa galibiyet yüzü gormeyecegiz artık. Hiç bir farklı planı yok, ben iyi teknik direktörüm diyebileceği farklı hiç bir şey yapmıyor. Onu oraya devsiriyor bunu buraya çekiyor olmayacak adamı oldurmaya çalışıyor olmayacağını hâlâ görmüyor. Yahu maçta değiştirip oyuna aldığı adam zaha ve ndombele? Ne alaka hocam bu adamlar? Hâlâ beklentin mi var? Neyi bekliyorsun bu adamlardan ne görüyorsun da oyuna girebiliyorlar? Efe? Hamza? Ali Turap? Sana güvenir mi bu gençler bundan sonra? Kendi değerlerini bu kadar aşağılamak etikete sevdalı olmak nedir hocam? Artık Okan hoca tartışmaya açılmalıdır ve benim bu konuda safım belli kendisi bu takım için yeterli bir teknik direktör değildir. Ülkedeki hiç bir yerli teknik direktör de hiç bir büyük takımın başına geçecek yeterlilikte değildir. Acil yabancı teknik direktör hem de çok acil. Bulunup getirilip takımın başına yerlestirilmeli.

      Sil
    2. Okan Hoca, ciddi bir potansiyel ve önü olabildiğince açık. Yaz dönemi kurulan kadroda da dahli ne derece inanın bilmiyorum. Rashica'yı ilk sıraya yazarken, farklı zorlamalar geldi. Orada da hata yapıldı.

      Şampiyon olamasan dahi takımın başında devam etmesi gerekiyor. Hataları elbette var, eleştiriyoruz bizler de. Ama bu seviyenin hocası değil gibi söylemler hatalı. Eleştiri değil maalesef bu. Ağır etiketçilik..

      Sil
  6. futbolcunun genci ya da yaşlısı olmaz. iyiyse 35 yaşında da oynar, 18 yaşında da. bunu okan hoca'ya anlatmak lazim. genç olması , beklemesini gerektirmiyor. hamza bu takımda çok rahat oynar. ilk 11 bile oynar. ya da en kötü rotasyonda kullan. efe akman 17 yaşında ama bu takımda oynayacak kaliteye sahip. kadrodaki çoğu oyuncudan da daha yetenekli. hamza'nın sözleşmesi sezon sonu bitiyor, ben olsam giderim. kopenhag istiyormuş. milyon eurolar harcamamiza rağmen eleyemediğimiz kopenhag. orada olsaydı çoktan 11'e yerleştirmişlerdi onu. ya da fb'ye 6 atan norsdjallend gibi takımlarda olsaydı parlamıştı hamza. bizler de bonucci tarzı eyt'li oyuncuların peşinden koşalım. ondan sonra bu ülke futbolu niye gelişmiyor ? acaba niye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynar, rotasyonu genç oyuncular gayet tamamlayabiir.

      Sil
  7. Barış sağ bek oynaması iyi oyun ortaya koyması beni üzdü doğrusu. Bu adam sağ açık olarak görev almalı. Ne sol bek nede sağ bek. Sağ sol kanat yahut forvet olabilir. Adamın ortaları gördük. Barana forvet olarak güvenmedin anlarım ama Barışı oraya çekmemeyi anlamam Trabzon maçında Icardi yoksa yine Halil’e mi katlanacağız. Adam kötü oyuncu da değil sadece forvet değil sorun bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ açık olarak görev alacak zaten, Boey'in önüne onu yazacağız.

      Sil
  8. Eyüp sahadaki duruşuyla ne kadar büyük bir özgüven ve yeteneğe sahip olduğunu gösteriyor. Bu çocuk daha fazla oynamalı

    YanıtlaSil
  9. Halil sağ kanat olarak denenirse performans alınır. Pasları, ortaları iyi bir oyuncu zaten orada topu çekmeden içeri gönderebilecek oyuncu eksikliği mevcut. Rashia da burada fark yaratıyordu. Arkanda Boey olduğu senaryonda önünde topu koşarken içeri kesebilecek oyuncu eksikliği gözle görülür şekilde fazla. Bu ortalar sadece Icardiyi beslemez, solundan gelecek olan Kerem-Zaha yı da besler. Seken toplarda rakibi dengesiz yakalamayı sağlar. Tete-Ziyech olmadı kabul edip yola devam etmek lazım. Tete için kiralama bile olabilir o derece vasat halde. Şu maçta ağırlığını koyman gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil den en iyi performans alınacak yer kulübün kapısının önüdür. Koy kapının önüne gitsin. Bu adamı malzemeci bile yapmam ben.

      Sil
    2. Forvet arkası denenebilir ama bu saatten sonra ben dahi umudu kestim.

      Sil
  10. Sıraçhan öfkesi kimeydi anlamadım bu arada bu herif bizim sözleşmeli oyuncu mu yoksa rakibin sözleşmeli oyuncusu mu belli değil. Ali Koç oynasa rakipte bu kadar art niyetli olamazdı. Herifin tüm müdahaleleri bileklere, sakatlamaya yönelik. Neye bu öfkesi, kime anlam veremedim. Hakemler de artık iyice salmışlar sarı kırmızı sahadaysa doğrayın talimati var sanırım. Rakip daha evvel kırmızı yemeliydi. Sertliğe müsaade ediyorum der gibi değil de Galatasaray’a sertlik serbest oynayın gibiydi hakem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamadım. Garip bir ruh hali var. Sezon içinde niye çok fazla süre alamadı anlaşıldı sanırım.

      Sil
  11. Tete, Ziyech, Ndombele, Zaha bunların hiç biri ihtiyaç değildi yada sistemin oyuncusu değildi. Fred ve Symanski alınmış olsa lige ambargo koyardık. Asıl ihtiyaçlar karşılanmadı. Hala da aynı şekilde devam ediyoruz. İhtiyaçlar belli hareket yok. Zaniolo gibi adamı kiraladık. Yerli ve milli olarak Yunus’tan vazgeçtik nedeni de Tete. Yunus’un en yok hali Tete den çok daha iyidir. Hadi Zahayı Ziyechi anlarım bu adamlar birşeyleri kanıtlamışlar da savruk durumdalar. Tete 30 küsür yaşında son kontratını yapmış topçu misali takılıyor buna anlam veremiyorum. İşin kötü tarafı istemiyor da en ufak kıpırdama yok. Transferde yine geç kalıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi, alındı. Kalite uğruna, takımın senkronu yitirildi maalesef. Biz de çoğu transfere iyi dedik, heyecanlandık. Hata oldu.

      Sil
  12. Avrupa kupası hedefi yok sanıyorum kulüpte. Öyle olsa transfer şimdiye bitmişti. Kimse ağzını da açmıyor bu konuyla ilgili kimse bahsetmiyor bile. Bu kanat rotasyonu ile mi devam edeceğiz yolumuza. Nelson gidecek deniyor. Emin Bayram varken gidip stoper takviyesi mi yapacağız? Emini geri çağırabilecek miyiz yada. Yoksa önümüzde nereden baksanız minimum 20 maç var 3 stoper ile mi devam edeceğiz? Şampiyonlar liginden dünya gelir elde edildi bu paralar neden transferde kullanılmadı yada kullanılmıyor. Ekonomik çöküntü sebebi Zaha mı? Kim gelecekse gelmeli artık ligin sonuna kadar oyuncu hazırlama ile mi geçireceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En basitinden sol bek ihtiyacın olduğu 2-3 aydır belli. Senin hamleyi ilk gün gerçekleştirmiş olman gerekiyordu.

      Sil
  13. Barış Alper o kadar çok mevki değiştirdi ki adam nerede oynadığını karıştırdı kale görünce kimin olduğuna bakmadan gol atıyor artık. Aaa bizim kaleymis tüh yanlış oldu deyip gitti öbür kaleye de attı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir