19 Ocak 2024 Cuma

Kerem Demirbay'a dönersek, bu sezon en büyük haksızlık ona yapıldı


Geçtiğimiz gün Eyüp Aydın üzerinden, mevcut 8'lerimiz adına bir çıkış yaptım. Maçın sıcaklığıylaydı tabi o. Eyüp Aydın konusundaki fikrim sabit, 1 maçtan genç futbolcu infaz etme işini bırakması gerekenler var. Bunu ısrarla yazacağım. Bu çocuk 6-8, 10 oynamaz. 4-2-3-1 oynamaya devam edip, Eyüp Aydın'ı forvetin arkasına yazmak katkı getirmez. Ne zaman merkeze geçti, o da nefes aldı. Kerem Demirbay'a dönersek, bu sezon en büyük haksızlık ona yapıldı.

8 numara için büyük bir istikrarsızlık var. Fatih Hoca'nın son sezonundaki forvet rotasyonunu hatırlayın. 2 maç Halil Dervişoğlu, 2 maç Diagne, 2 maç Mostafa Mohamed oynardı. 1'i iyi görüntü verir, ertesi maçta da oynar ama performansı düşer. Sonra diğer isme dön. Bu sezon 8 numara için de aynısı oldu. Kerem Demirbay parladı o oynasın, sonra kenara al. Oliveira için aynısı. Arada da Ndombele'yi kazanmaya çalış. Kerem Demirbay ve Oliveira'nın ritmi bu yüzden olmadı.

Kerem Demirbay'ın son haftalarda iyi bir görüntüsü var. Kayserispor maçında neden oynamadığını da anlamadım. Artık 11 noktasında ideal yapıyı bulmak ve ısrar etmek gerekir. Kerem Demirbay da transfer yapmadığın tabloda en iyi 8 numaran. Müthiş bir sol ayağı var, bunun üstüne gitmek lazım. Ümraniyespor karşısında üretmekte zorlanırken, Kerem Demirbay'ın bireysel çabasıyla sonuca gittin. Tüm asistleri "al da at" dercesine. Klas ve iyi kullandığı bir sol ayağı var.

Bu maçı gol atamadan tamamlaması da talihsizlik. 3 asist müthiş, bunun yanına 2 gol de ekleyebilirdi. Harika şutlar attı, duran topları etkiliydi. Klas bir 8 numaradan beklediğin her şeyi yaptı. Rakip ceza sahası içine sık sık giriyor, koşular atıyor, şut tehdidi oluşturuyor. Önde iyi bir 10 numaran olsa ya da 4-3-3 oynasan etkisi artacak. 4-2-3-1'de bağlantı yok çünkü, orta saha ve hücum kopuk. 4-3-3 oynasan, daha rahat hücumu zorlayacak.

19 yorum:

  1. (Emre)
    Bazi sevmedigim Galatasaray yalakaligi yapan muhabirler , basta Ali Naci Kucuk olmak uzere. Hocanin forma adaleti icin Davinson yerine Nelsson'la devam etmek istiyor dedigine sahit oldum Vole'de bir kac hafta once. Ne adaleti? Hocayi Severim ve bu sene de basarili buluyorum. Ama adaletli degil. Icardi formsuz Bakambu'yu oynatmadi. Aradigimiz 8 numara Eyup ve Hamza tam aradigimiz isimler, yine oynatmadi. Demirbay iyi oynuyor, sonra yedek 2 ay oynamadigi var hatta. Bu yil hocanin forma adaleti cok azaldi. Yønetimin de maas adaleti yok oldu. Sezon sonu kupa gelirse gercekten buyuk basari olur. Kerem Demirbay ilk 11. Hamza ve Eyup'te oyuna ilk girecek isimler olmali. Ama o da 90+ da degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson konusunda futbolcu dinlendiriliyor da olabilir. Nelsson iyi giderken onunla devam etmek de. Şu an kesilmemeli zaten.

      Sil
  2. Sorunun 6-8 numara olmadığı bence net belli. Hocanın sol bek ve 10 numara istemesi bunu gösteriyor. Kaan ve Demirbay burayı bu sene fazlasıyla götürür. Konu hocanın adaletinden ziyade sol bek ve 10 numaraya göre orta sahayı kurgulamasiyla alakali. Angelino varken Kaan'ın, Kazimcan ve Barış varken Kerem veya Oliveira'nın oynaması bunu gösteriyor. Ndombele'yi kazanmak istemesi kadar doğal bir şey de yok. Transfer yapamadığımız için içten kazanım peşinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun net şekilde 10 numara. Bağlantıyı sağlayacak bir isim lazım. 6'yı da, 8'i de net şekilde alternatif altına aldık.

      Sil
    2. Berkan da dönmüşken 6 numara fazlalıktır artık. Ben olsam eldekilerden de çıkartırım Ndombele mesela.

      Sil
    3. 6 numara alınmamalı asla.

      Sil
  3. 6 ve 8 transferine hiç gerek yok. Kerem Demirbay iyi oyuncu. 1 -2 maç ile infaz etmemek gerek. Berkan da geldi. Ortasahada eksik kalmadı. Sadece 10 numara ve solbek transferi olursa yeterli olacak. Bu arada Barış 'a ayrıca değinmek gerek.Nazar değmesin nereye koyarsan görevini yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan da geldi tamam yani öyle mi? Berkan varken Orta sahaya adam aranmıyor muydu? Berkan torreira kaç maç yanyana oynadı bu takımda o zaman olmuş muydu mesela? Yada torreira alternatifi olarak oynatinca Berkan geçen sezonlarda yaptığı hataları yapmayacak mı şimdi? Hâlâ eksik olan Orta saha, hâlâ eksik olan orta saha, hala eksik olan Orta saha! Yaratıcı yırtıcı delici orta sahan yok? 10 numara falan ihtiyacın yok orta sahaya ısıran ince işler yapan koşan basan adam eksiğin var, geçen sezonda bu eksikti ondan önce ki sezon da bu sezon da en büyük eksiklik bu.

      Sil
    2. Berkan Kutlu geldi ve 6 numara alternatif altına alıntı, tamam.

      8 desen Kerem Demirbay var, Eyüp Aydın arkasında. Oliveira da 2-3 haftaya dönüyor. Yer yer Kaan Ayhan oynuyor, iyi de performans verdi. Merkezde sorun yok yani.

      10 numara sorun, orada bağlantı problemi var.

      Sil
  4. Peki orta saha nasıl olacak şimdi ? Torreira-Kaan mı Torreira-Demirbay mı ? Sen hangisini seçersin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira / Demirbay. Büyük maçlarda da Torreira / Kaan.

      Sil
  5. 30 maç oynadık ideal 11 henüz belli değil. Sorun bu aslında oysa oynayan, oyunda süresi artan isimlerin performansı da yükseldi. Bir ara Nelson dan bile vazgeçmiştik. Artık ideal 11 belirlenmeli rotasyon yapılacaksa da ideal 11 e yapılmalı yoksa 1 maç Kerem 1 maç Oliveira 2 maç Mertens 1 maç Kerem böyle oyun ezberi yakalamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Nelsson'da da ısrar gelince performans arttı.

      Sil
  6. En iyisini alacağız mantığıyla yine transfer yapılmıyor yine etikete gidiyoruz sanıyorum. Bugün Bakasetas getirsen kimse Kamada istemezdi. Ardından Pasalic dediler. İsimler hergün büyüyor. Lig devam ediyor eminim yine iddialı bir ceset getirecekler. Hazırlandı, hazırlanıyor derken sene bitecek. Son maçta sahada yine Mertens olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti arttı yine ve transfer gerekiyor maalesef.

      Sil
  7. Kerem Demirbay için daha fazlası da var diye düşünüyorum. Daha fazlasını da verebilir. Sadece Torreiranın yanı Keremin diyebilmek lazım. Oynadıkça senkron tutuyor. Transferde geç kaldık artık. Sol bek ligin başından beri yok ama hala hamle yok. 10 numara Kerem denendi olmadı o bağlantıyı kuramadık. Bunun için 10 numara şart duruyor. Pres oyunundan vazgeçmediğimiz sürece Ziyech de orada olmaz. Bize transfer lazım. Geç kalıyoruz her geçen gün kötü oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onca yıl Bundesliga tecrübesi. Adamın seviyesi belli. Hakkı verilmiyor maalesef.

      Sil
  8. Dayı orta sahada maça hükmediyor adeta gününde olduğunda. Kendisine guvenmek lazım. O güveni hissettikce daha iyi olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçını da iyi oynadı. İstikrarı oluşmaya başladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir