1 Şubat 2024 Perşembe

Jonathan Clauss & Galatasaray, tahmin edemeyeceğin bir fırsat


Avrupa'da "gerçek anlamda bek" kullanmak istiyorsak, transfer yapmak adına son 2 gün. Sağ ve sol bek konusunda "ben bu yazıyı yazarken" sessizlik vardı. Her yere saldırdığımızı tahmin ediyorum, olabildiğince doğaçlıyoruz. Diğer yanda da medyada yer alan haberler ve bonservis ödememe ihtimali var. Ara transferde, hele ki son günlerinde havuz dar. Marsilya'da sağ bek arıyor mesela, istedikleri futbolcularla senin de ilgin var. 

Zeki Çelik'i kiralamaya yakınlardı en son. Assignon ile de ilgi alakaları yüksek. Ellerinde bir de Clauss gibi elit bir bek var ama onunla yolları ayırmak istiyorlar. Gattuso ile sorun yaşamış. Değerli oyuncu, piyasasını da düşürmek istemiyorlar. Bu durum da Galatasaray adına büyük bir fırsat olabilir işte. Avrupa'da transferin son günü, Clauss'un mutlaka beklentisi vardır da, başka bir takımla da adı anılmadı. Milli Takım'da yerini kaybetmemek adına Galatasaray'ı seçenek olarak görebilir.

Yaş haddi olan futbolcuları transfer etmeyi çok sevmesem de, bu durum bazı futbolcular için değişir. Clauss, benim için elit bir sağ bek ama "etiket" olarak bakmam. İyi seviyede çünkü. Mertens'in 2 sezondur gösterdiği performansı görüyoruz. Clauss, 31 yaşında ve en az 2-3 sezon daha bu seviyesini koruyacaktır. Kiralama ihtimali olsa güzel de, bonservis durumu da oluşsa şartları zorlardım. Seviye ve kaliteni yükseltecek bir futbolcu.

Hızlı, teknik özelliği ve orta kalitesi yüksek, savunma yönü de kuvvetli. Geriden oyunu kurar, hücum katkısı üst düzey olur, kanadını sürükler. Gattuso ile sorun yaşamasa ve transferin son gününe kalmasak ihtimalini konuşmazdık. Bu sezon toplamda 28 maçta 2 gol 8 asisti var. Zaniolo gibi bir fırsat öne düştü, kullanmak gerekiyor. Zeki Çelik'le zaten kıyaslamazsın, Assignon'dan da çok daha fazlasını verecektir.

Denklemin sonucunu ben de merakla bekliyorum. Diğer yanda da Dubois ihtimali var. Dubois'in de Zeki Çelik'e oranla daha iyi alternatif olacağını düşünüyorum. Senin oyuncun, oyuna ve takıma uyum sorunu olmayacak ama Başakşehir de istediğini almadan bu işe izin vermeyecek. Plansızlık maalesef. Kiraladığın futbolcuyu geri döndürmek istemen dahi bunun göstergesidir. Olan oldu diyerek, iyi bir sağ bek transferi gerçekleşmesini umut edeceğiz.

8 yorum:

  1. 23 yaşındaki oyuncuyu sat 32yaşındaki oyuncuyu al muazzam bir durum ben altyapıdaki gençlerin yerinde olsam sözleşme uzatmam başımın çaresine bakarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, işte böyle bir plansizlik böyle bir şuursuzluk. Boey in satılacağı sabah güneşin doğacağı kadar belliyken yönetim yerine biriyle anlaşma yapmadiysa, teknik direktör yerine birini yetistirmediyse baştan aşağı başarısızlık vardır orada. Hiç kimse Okan hocanın burada suçu yok yönetim transfer yapmıyor demesin. Daha sezon başında boey in alternatifi yokken dubois in gitmesine izin veren de kendisiydi. Hata zaten burada başlıyor. Aynı mevkide elinde Yunus varken tete ve ziyech alındı yunus gitti buna da ses çıkarmadı, bırak ses çıkarmayı Yunus gibi yerli alternatifini kaybetmeyi dert bile etmedi sildi geçti. Sorarsan büyük teknik direktör ama hiç B planı olmayan biri. İleriye dönük hiç bir şeyi yok günü kurtaralım gerisi Allah Kerim.

      Sil
    2. Adsız bey kısmen haklı olduğunuz yerler olmakla birlikte totalde insafsızca bir yorum yapmışsınız. Okan hoca Galatasaray için büyük bir şans. Gelecek sezon Bayern Tucheli kovup Okan hocayı takımın başına getirirse ben o zaman görürüm sizler gibi düşünenleri.

      Sil
    3. Günü kurtarabilirsiniz de, ben listeye takıldım. Çok alakasız isimler. Okan Hocalık bir durum yok burada, manasız bir eleştiri olmuş. Eleştiri de değil aslında, manasızlık diyeyim. Zaten gören okuyan da bu manasızlığa tepkisini gösterir.

      Yunus Akgün'ü o tutmak istedi, oyuncu kendi gitti mesela. Bilgi sahibi olmadan fikir üretmek manasızlık. Saçmalamak demiyorum, manasızlık demek istedim.

      Sil
  2. clauss artı deboise razıyız..

    YanıtlaSil
  3. Bu yönetim panik transferi dışında transfer yapamaz. Sezon sonu Okan Hoca bu takımdan giderse şaşırmayın. Hoca tek başına savaşıyor. Dünya eksiğe rağmen bulunduğumuz konum itibari ile hocanın heykeli dikilmesi, istediği oyuncu istediği an gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik hamlesi gelse alakasız paralar savrulur, öyle bir tablo yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir