23 Ocak 2024 Salı

Paçalarından meziyet akıyor


Kaan Ayhan'ın attığı gol büyük meziyet. Rakip ceza sahası içine gir, sağına çek, o fiziğe rağmen beli kır, harika bir şut açısı yakala. Müthiş bir sağ ayağı var, bunu da her fırsatta kullanıyor. Sağ bekte oynarken, Boey'den 2 yılda görmediğimiz ortaları izliyoruz. Sol beke geçiyor, yine o orta kalitesi ön planda. Orta sahada oynarken şut etkisi var, bıraksan duran topları da müthiş kullanır. Başkasının kullandığı duran toplarda da, rakip ceza sahası içinde de gole çok yakındır. 

Paçalarından meziyet akıyor. Asıl mevki "stoper" olarak görünse de, stoper harici tüm mevkilerde üst düzey performansı var. Beklerde bu kadar büyümesini beklemiyordum. Hızı ile alakalı endişelerim vardı, yersizmiş. Sağ bek olarak geçmişte izlemiştim çünkü. Milli Takım'da da denenmiş ama ağır kalmıştı. Galatasaray oldukça eforlu ve ön alanda oynamaya çalışırken, Kaan Ayhan'ın hızı düşündürüyordu beni. Hem savunmada üst düzey katkı verip, hem de hücum katkısı alıyorsun. 

Hiçbir bekinde olmayan orta kalitesine sahip. Kapanan rakipler karşısında, ortalarıyla iyi de bir çilingir. Icardi de formuna kavuşursa, Kaan Ayhan'ın bu ortaları daha da değer kazanacak. Yarın daha zorlu maçlarda orta saha opsiyonu da mevcut. Denedin ve müthiş katkı aldın. Zorlandığın anlarda forvete atsan bence orayı da kurtarır. Bir tek stoperde soru işareti oluyor, yine hızı kaynaklı. Özgür oynamayı seviyor demek ki. Kendisini biraz daha hücuma atmak istiyor. 

Okan Hoca da onu bu yönde kullanmaya başladı. Transfer edildiği gün "stoper" olarak yorumluyorduk. Hocanın düşüncesi başkaymış ve futbolcunun 2. sezonuyla birlikte gerçek katkıyı almaya başladı. Dün bonservisini eleştirirken, bugün için o rakam bedava diyoruz. Böyle bir jokeri hangi paraya alabilirsin? Kaan Ayhan'ın da prime dönemi bu. 28  -29 yaşında yakalamış olsa da, önünde tertemiz birkaç sezon daha var. Liderlik yönünü konuşmadık henüz. 

Bu takımın kaptanlarından biri de olacak. Mücadelesinden ödün vermez, asla geri adım atmaz. Hırslı, çekinmez, kavgaya atlar. Böyle karakterleri seviyoruz işte. Galatasaray'ın yerli kalitesini ayakta tutan isimlerin başında. Net yerlilerimiz var, üst düzeyler. Yerlerine hangi yabancıyı yazabilirsin? Gelecek sezon bu sınır 12'ye, sonrasında da 11'e düştüğünde önemleri daha da artacak. İyi bir yerli çekirdeğini her şartta elinde tutmalısın.

14 yorum:

  1. Kaan Ayhan stoperde ağır kalıyor. Teknik kapasitesi defans oyuncusuna göre üst düzey. Altyapı eğitimi çok iyi ve pozisyon bilgisi üst düzey. Tek kusuru ağır olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperde de iş görmez değil, günü yine kurtarır da, diğer pozisyonlarda kalitesi bambaşka yerde.

      Sil
  2. duran topları da iyi. geçen sezon bi maçta frikikten çok dar açıdan bi şut atmıştı, kaleci son anda çelmisti. yani frikikte kullanabiliyor, ayağı müthiş iyi. çoğu maçta iyi yerlerden frikik kazanıyoruz ama yılda 1 frikik golü anca atabiliyoruz. özellikle de mertens ve kerem kullanmamalı atışları. mertens zaten ya baraj ya üstten aut. kerem de aynı şekilde. yanlış hatırlamıyorsam kerem'in son 2 sezonda da birer frikik golü var ama çoğu frikiği o vuruyor. frikikler bazı maçlarda müthiş bi silah ama bunu kullanamıyoruz. selçuk inan çok iyi kullanırdı. şimdikilere de selçuk gibi vurduğunu atsın, penaltı gibi kullansın demiyorum ama "ya bi de ben deneyeyim şansımı, belki atarım " diye topun başına geçilmemeli ; özellikle de mertens. takımın penaltıcısı nasıl sabitse frikikçisi de sabit olmalı diye düşünüyorum. şu an takımda buna en yakın da kerem demirbay ve kaan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Schalke altyapısındayken takımın frikikçisiydi ve leblebi gibi gol atıyordu diye hatırlıyorum. Demirbay bir tık daha önde bence ama yere göre Kaan da denemeli.

      Sil
    2. bence de kaan ya da kerem demirbay kullanmalı. metens ve kerem aktürkoğlu'nun başarısız denemelerinden gına geldi

      Sil
    3. İmkan vermek lazım. Kerem Demirbay daha yakından, Kaan Ayhan biraz daha uzaktan net vuruşlar çıkarır..

      Sil
  3. Transfer edileceği gün gereksiz hatta boş bir transfer olarak görmüştüm. Geldiğimiz noktada sahada olmadığında tedirginim. Hatta kenarda bile olması içimi rahatlatıyor. Bir oyuncu birçok mevkiyi yedekliyor kenarda. Joker diyerek klişe olsun istemiyorum bu yüzden tam bir maymuncuk gibi birşey joker dediğin adam koyduğun her yerde o mevkinin oyuncusu gibi oynamaz. En büyük şansımızdan biri bu adam ona sahip olmak büyük avantaj sağlıyor bize. Son olarak Okan hocaya helal olsun. Bu oyuncuları ikna etmek de kolay iş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper gibi düşünüldüğü için o yorumu yaptık. Bu joker yapısı tam anlamıyla Okan Hocanın imzası.

      Sil
  4. kaan ve barış'ın yanısıra dubois gibi de bi jokerimiz vardı. hem sağ bek hem sol bekte çok iyi performans veriyordu. orta sahada merkezde de katkı verecek bi oyuncuydu bence. yok yere gönderdik. böyle oyuncular nadir bulunurken bizde birden fazla olması çok iyi. bu arada linnes de öyleydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı, kalmalıydı da. Aradık ligin ilk yarısında.

      Sil
  5. Kaan muhteşem bir oyuncu. Bence kimse onun bu denli bir joker olacağını ummadı. Okan Hoca'yı tebrik etmek lazım. Yine harika bir iş çıkarttı. Kaan'ı, Hakan Balta'ya benzetiyorum. Uzun yıllar büyük bir aidiyetle ve ciddiyetle bize katkı verecek harika bir takım oyuncusu. İşini yapan, ahlaklı, etkili süper bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca net dokundu bu isimlere. Galatasaray döneminin imzası bence.

      Sil
  6. Schalke'de duran topları da Kaan kullanıyordu. Ayak kalitesi baya iyi. Oyun zekası da iyi. Belki bir gün forvet arkası filan oynar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir