24 Şubat 2024 Cumartesi

Niye bir günah keçisi aranıyor?


Niye bir günah keçisi aranıyor? Aranıyorsa da niye yanlış adresler gösteriliyor? Sparta Prag'a elenmek bence de üzücü ama bu başarısızlık hocaya mı yazacak? Yaz aylarında devam eden transfer başarısızlığı, Ocak ayında da devam etti. Boey'i de satmak durumunda kaldın, kimsenin yeri dolmadı. Köhn'ü aldın, onu da Avrupa'ya yetiştiremedin. Haftalardır beksiz oynuyorsun, Avrupa'da da bu şekilde ilerleyebilmek imkansızdı.

Berkan Kutlu ve Kaan Ayhan bu ortamda eleştirilmez. Aksine gösterdikleri özveri için teşekkür edilir. 2'sinin de asıl mevkileri burası değil. Kaan Ayhan üstüne sakat sakat oynuyor, ameliyat olması gerek ama o sahada kalmak için çabalıyor. Berkan Kutlu da kendisine verilen rolü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Bu adam sol bek değil, hatta sol bekle geçmişinde alakası olmadı. Okan Hoca, mecburen arıyor. Futbolcular da onun bu arayışına yanıt verdi.

Berkan Kutlu iyi ki geri döndü, yine yazıyorum. Geri dönmemiş olsa, bugün sol bekte kimi oynatacaksın? Uğur Meleke de çıkmış, Okan Hoca'yı bu kararından ötürü eleştiriyor? Pardon da kimi oynatması gerekiyordu, elinde kim var? Avrupa'da oynatabileceğimiz bir sol bek varsa söyleyin, biz de bilelim. Elde var 0, haliyle de Okan Hoca'nın maharetine bakacaksınız. O da haftalardır maharetini dibine kadar sergiledi.

Kaan Ayhan'dan da, Berkan Kutlu'dan da alması gereken katkıyı aldı. İmkansızlıklar içinde arayışı ve isyan etmiyor. Başkası olsa isyan eder, hoca ise sadece işine odaklı. Teknik direktörlük bu anlarda ortaya çıkıyor. Okan Hoca da bu sınavı en üst seviyede verdi. Bu sezon olmaz, gelecek sezona transfer konusunda alınan derslerle daha iyisini yaparsın. Bu bir süreçtir, ilk sezonundan uçup gitmezsin. 96 - 2000 dönemi arasını hatırlayanlar bilir.

Bir anlamda elenmemiz olumlu oldu. Avrupa'da bu rotasyon ile daha fazla ilerlemek imkansızdı. Sparta Prag'a Liverpool çıktı işte. Liverpool'a karşı 2 prestijli maç oynayıp, en iyisini yapmaya çalışırdık ama lige yansıması yıpratıcı olacaktı. Avrupa gözden çıkarılacaksa, bu sezon en müsait andı. Yapacak bir şey yok, transfer yanlışları bizi bu noktaya getirdi. Etiketçi düşünceden acilen sıyrılmak lazım. Bu konuda ders aldığımıza inanmak istiyorum.

16 yorum:

  1. lige odaklandığımız gece operasyon için düğmeye basıldı..icardi tedbirsiz olarak pdfk ya sevk edildi..bizim şerlerimizde bile bizim için bir hayır var diyelim 3maç ceza verdiler icardiye..zahayı forvet oynatırız,onu da kazanırız..öyle de kazanırız..böyle de kazanırız..bundan sonra beşiktaş maçı dışında bence tulum çıkarıriz..full konsatrasyonla,üstümüze gelmeleri hırslandirır sadece,extra motive eder..yeterki sakatlık olmasin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı olanlar da ortada..

      Sil
  2. Tek sorumlu beceriksiz yönetim

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Sampiyonlar ligiden gelen para yaramiyor bizlere. Yøneticilerimizi simartiyor. Kør ediyor. Olan parayla degil gelecek para uzerine plan yapmak HER ZAMAN hatali olmustur. Ønce para kasanda olur sonra ona gøre adim atarsin. Pjanic, Teixeira'li Besiktas. Pepe, Negredo'lu Besiktas. Bartra, Gbamin'li Trabzon. Nani,Van Persie'li Fenerbahce. Rafael, Chadli'li Basaksehir. Falcao, Nzonzi'li biz. Bu yil da Zaha, Ziyceh, Tete'li diye hatirlayacagim. Bu takimlarin hepsi Sampiyonlar liginde basari diye cikip ya Avrupa da basarisiz oldu, yada ligde yerle bir oldu. Hepsi de ayni mantikla hareket etti: Sampiyonlar liginden gelecek para uzerine kadro kurdu. Altini ciziyorum : Gelecek para. Dursun Øzbek eski populist tarzina dønmesi cok surmedi. Yakinda kardesini de Erden Timur yerine getirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirler arttıkça, etikete duyulan aşk ortaya çıkıyor. Bundan kurtulmak gerekir..

      Sil
  4. Prag a elenmek hepimizi üzdü ama genel tabloya bakmak lazım. Geçen sene şampiyon olduk, takımın bir iskeleti var, Avrupa elemelerinde zorlansakda doldur bşalt sürekli transfer yapan bir takimdan uzaklaşıyorum. Avrupada olduğumuz için satış piyasamizda açıldı. Şampiyonluğa en büyük adayız. Sezon başı transferde parasızlıktan bazı fırsat ve isim transferleri yapıldı. Tutar tutmaz ama büyük zarar etmeyiz. Devre arasında acele pahalı transfer yapılmaması da olumlu bence. Avrupa'da da gayet iyiydik. Seneye daha eksizsiz bir takım kurulacaktır. Önemli olan devamlılık başarı gelecektir. Okan hocanin eksikleri mutlaka var, onunda yeni deneyimledigi bir çok nokta var, gelişecek ve daha iyi çözümler bulacaktır. Enseyi karartmamak lazım, şampiyon olursak sanırım seneye ligi şömine eder daha rahat bir şampiyonluk daha aliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel tablo kötü değil de, daha iyisi olabilirdi.

      Sil
    2. cm yada fm oyuncusu olduğundan daha iyi bilirsin bu oyunun bir sonu yok. Devamlılık, doğru yaparak üstüste koyarak devam etmek lazım

      Sil
  5. Fedakarlık yapıp oynayan Icardi, fedakarlık yapıp oynamaya devam eden Kaan Ayhan. Eleştiriler de hep bunların üzerinden dönüyor. Icardi haftaya sakatım dese oynamaz. Oynamak istemese oynamaz. Kaan Ayhan olmadığı tabloda zaten halimiz rezildi. Aurirer sezon sonuna kadar da oynayacağını sanmıyorum ben. Ziyech aynı şekilde. Hata burda başlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier'den yana hiç beklentim yok.

      Sil
    2. Ziyech için varmı beklentin abi. Aurier 6 aylık İstanbul tatilinde. Ziyech de yeni klüpleri ile görüşme yapıyordur muhtemelen. Tarihin en büyük fiyaskosu Aurier olacak demedi demeyin.

      Sil
    3. Ziyech için de beklentim yok. Sahaya çıkmasını dahi beklemiyorum.

      Sil
    4. Aurier için de aynısını düşünüyorum süre almadan sezonu bitirecektir. Aurier de garanti katkı olarak alındı ama X bir scout hamlesi daha da memnun ederdi bizi. En azından kazanım olabilirdi.

      Sil
    5. Okan Hoca, Beşiktaş maçına yetiştirmek istiyoruz diyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir