17 Şubat 2024 Cumartesi

Kerem Demirbay'dan gol katkısı beklerken, nihayet o gün geldi


Kerem Demirbay'dan gol katkısı beklerken, nihayet o gün geldi. Rakip ceza sahası içine koşularını bekliyordum. Sezon başında bu koşuları yapıyordu. Icardi, Kerem Demirbay'ı müthiş gördü ve o da ceza sahası içine topla kat edip, kalecinin zaafını iyi değerlendirdi. Maçın genelinde de, son haftalardan bu yana gelen iyi oyununu devam ettirdi. İdeal 8 mi bilmem ama eldeki en iyi 8 olduğu kesin. Israr edilince de istikrar oluşuyor, performans yükseliyor.

Şimdi de yay civarı bitirmesini bekliyorum. İyi şutördür, topa güçlü ve isabetli vurur. O şutları yer yer denese de, eski sıklığı yok. Rakip ceza sahası çevresine daha sık gittikçe o şut imkanları artacak. O şekilde de gol bulacaktır. Bence takımda da en iyi duran top kullanan isim o. Dağlara taşlara vurduğunu görmezsiniz. Belki duran top golü bulamadı ama her vuruşu etkiliydi. Mutlaka oradan da gol gelecektir. Orta sahanın merkezinden gol katkısı almak gerekiyor. 

Baskılı ayrıca, pres oyununda yeri oluştu. Torreira ile birlikte merkezi iyi tutuyorlar. Hatta oraya Mertens'i de ekleyelim, o üçgende çok güçlüyüz. Daha önce de söyledim. Kerem Demirbay'ın hakkı çok yeniliyor. Üst düzey bir kariyer ve transferdi. Etiketi görülmüyor olabilir, ısrarla beğenilmedi. Transferi de öyle heyecan uyandırmadı. Böyle bir futbolcuyu "yerli" statüsünde kullanabilmenin avantajı büyük.

Selçuk İnan tadını yavaştan yakalamaya başladı. Kesik kesik oynadığı çok dönem olsa da, 28 maçta 2 gol 6 asist hiç fena değil. Son dönemde üst üste 11 oynamaya başladığını unutmamak lazım. Yakalanan galibiyet serisinde pay sahibi. 11 istikrarı oluştuysa da onun iyi oyununun payı büyük. 8 numara, belki de en fazla deneme yaptığımız yerdi. Şu an orada istikrarı yakalayınca, diğer taşları oturtmak çok zor olmadı. İş oyunun merkezinde yatıyor çünkü.

8 yorum:

  1. Prag'ın kalecisi pek iyi gözükmedi bana, deplasmanda uzaktan şut atmamız lazım bol bol.

    YanıtlaSil
  2. 2.prag seferine zinde çıkmalıyız..angara çayırına 3-4hafta sakatlansa bile umurumuzda olmayacak dinlenmiş ayaklı tüm oyuncuları salmalı okan hoca..2puanlık kredisi var ligde..ankarada galibiyet ve sonra elenmek mi?yoksa başkentte bir beraberlik ve avrupada yola devam etmek mi..bence ikincisi..kesinlikle davinson-torreira-kaan-demirbay-mertens-icardi omurgasını koruyup dinlendirmeli okan hoca ankarada..tete,dombele-vinicius hatta oliveira hatta son yarım saat eyüp bütün bu yatan oyuncuları sür sahaya hocam..ziraat kupası tadında bir kadro sürersen kimse seni eleştiremez..asıl as kadroyla çıkarsan ve o rezil sahada omurgadan 2-3fire verirsen o zaman herkes sana yüklenecek..görünen köy kılavuz istemiyor..aktürkoğlu ve alper bozuk zemine alışık,2.ligden geldiler..muslera-köhn-apo-nelson-barış-berkan-tete-dombele-oliveira-aktürkoğlu-vinicius 11iyle çıkmalı..zaha yine yedek olsun..yedek kalmaktan hırslanan biri o..bence bu kadro bile normal şartlarda ankaragücüne yenilmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü deplasmanı mutlaka rotasyona giderdim. Özellikle hücum tarafında.

      Sil
  3. Kerem Demirbay’dan yana sıkıntımız yok artık. Tabela yapması elbet tabi ki iyi bir durum. Sorun yönetim. Yönetim sus pus koltukta takılıyor. Okan Hoca debeleniyor. Aynısını Fatih hocaya yapmaya kalksalar ortalığı ayağa kaldırır yönetimi koltuğundan ederdi. Okan Hoca kendi kabuğunda elinde 20 oyuncuyla zirvede takılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturdu artık o, 8 numara işini net kurtardı.

      Sil
  4. Kerem'in kalitesi tartışılmaz. Almanya milli takımında 11 oynadığı dönem var. Daha iyi olacaktır. Yeterki ısrar edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika transferdi ama hakkı yeterince teslim edilmedi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir