11 Şubat 2024 Pazar

Ara transfer dönemini başarısız geçmedik ama eksik kaldık


Ara transfer dönemini başarısız geçirdik diyemem. Doğru tanım "eksik" geçmek olur. O eksikliğin de faturasını umarım çekmeyiz. Orta saha hamlesi yapmamak kabul edilemez. Yaz dönemi ve öncesindeki düşünceleri geride bıraktım artık. Sezon içinde konuştuğumuz transferler, sol bek ve orta sahaydı. 8 mi 10 mu diye gidip geliyorduk da, bence her 2 bölgeye de ihtiyaç vardı. İlla biri alınmalı dersek de, 10 numara transferi gerekiyordu.

Mertens'in müthiş bir eforu var ve 2024 yılı girdiğinden bu yana da o bölgeyi ayakta tutuyor. Tutmaya yüz tutmuş senkrondan bahsediyorsak, bu fazlasıyla Mertens'in eseri. Lakin maç trafiği yeniden artıyor ve tempo yükselecek. Bu adamın yaptıkları 25 yaş edasında da, 37 yaşında olduğunu unutmamalı. Ekonomik kullanılması gerekirken, yıpratmaya devam ediyoruz. Mevcut takım yapısında da Mertens'ten vazgeçemezsin. O oynar, bu kaydırılır demeyin hiç. Olmaz.

Sol bek konusunun son ana kalması ve Avrupa listesinde yer almaması da hayal kırıklığı. Oradaki hayal kırıklığını dindiren nokta, Köhn'ün ismi oldu. Avrupa'da transfer kapanmış, sen de son günlere giriyorsun ve ara transfer dönemindeyiz. Böyle bir fırsatın önüne çıkma ihtimali çok düşük. Profesyonellere teşekkür etmek gerekiyor. Sol bek için hem oyun tarzına uygun, hem de yaşı itibarıyla sana büyük paralar kazandırabilecek bir transfer yapmış oldun.

Berkan Kutlu'nun geri dönüşü bir transferdir, önemini de gördük. Sol beke atıp, yeni bir joker kazandın. Vinicius transferini de değerli buluyorum, ihtiyaç vardı. Bakambu'yu 5+5 milyon avro'ya satıp, daha iyisini kiraladın ve bonservisini almak istersen de hala kazançlı noktadasın. Aurier için de bekleyip görelim diyorum. Ara transferde genç futbolcu almanın maliyeti yüksek. Fiyat en az 3'e katlanıyor, eğer önüne Köhn gibi bir fırsat düşmeyecekse. Ondaki fırsat da sezon sonunda devreye girecek 3 milyon avro'luk çıkış bedeliydi. 

Aurier, günü kurtarma hamlesi oldu. Günü kurtarma ihtimali de bence yüksek. Tecrübesi var ve oynadığın oyuna uyuyor. İlk etapta tepki koysak da, şu an hamle yapmak zordu ve bunu yaza bırakmak doğru. Yazın yapacağın hamleler de az çok bugünden belli. Önce sözleşmesi bitecek isimlerin bugünden ayıklaman, sonra da bonservisli yatırımlarını ayarlaman gerekiyor. Geçen sezon da bunları konuşuyorduk ama bir şey değişmedi. Umarım hatalardan ders alınmıştır. Bankalar birliğinden çıkacaksın, Boey'in satışından gelen para var. İmkanın olacak.

18 yorum:

  1. Koç grubu Beşiktaş'a son anda destek çıkarak 23 milyon euro değerinde transfer yaptırdı ve tüm Beşiktaş hesapları ve medyası Galatasaray 'ı yenip Fenerbahçe 'yi şampiyon yapacağız demeye başladı. Besiktaş'ın bu arada Kadıköy 'de maçı var ama sonuç şimdiden belli gibi. Galatasaray'ın arkasında Koç grubu gibi bir güç yok. Sezon başı yapılan etiket transferlerini sonra devre arasında daha mütevazi transferler yapmamız normaldi. Gelecek sezon 10 numara ve ortasaha transferi kesin yapılacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O parayı da sadece 2 futbolcuya gömdüler. Çok ilginç..

      Sil
    2. Taraftar gazı aldılar:) Bu sezon zaten gitmiş, gelecek sezon 23 milyon euroya yeni takım kurulurdu :)

      Sil
  2. Orta sahada Demirbay Torreira da güzel ikili oldular. Öyle olunca oraya transfer gerekmiyor gibi su anda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr edersen, istikrar da sağlamış oluyorsun..

      Sil
    2. Oliveira dönüşü de rahatlatır bir nebze. Topu tutmak istediğimizde çok işe yarayacaktır.

      Sil
    3. Katkı verebileceğini sanmıyorum. Eyüp Aydın'ın sürelerini yememek lazım.

      Sil
  3. Sağ bek alıyorsun çünkü sağ bekin yok ama aldığın adam milli takımda olduğu için oynatamiyorsun. Sol bek alıyorsun adam kulübede oturuyor sol bekte devşirme oyuncu oynuyor. 2 0 skoru bulmuşsun rakip sürekli geliyor 3 atıp bitiremiyorsun. Forvet almışsin mertens artık ağzından almıyor nefesi görmüyorsun taaa dakikalar sonra yeni tranfer forveti oyuna alma lutfunda bulunuyorsun hocam. Ona joker buna joker diye durumu şimdilik idare ediyorsun da neden yeni transferleri oynatmak için sürekli bekliyorsun? Başkaları alıyor adamı direk sahaya yazıyor biz hep bekliyoruz bu adam nasılmış diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı yok, kazanıyoruz. Okan Hoca'nın işini bildiğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Güzel kardeşim sahadaki 11 UEFA eleme maçının provasıydı. Bu Okan Buruk düşmanlığı nereden geliyor? Sağ, sol bek olmaksızın hatta sağ açık olmaksızın seni yarışın içinde tutması mı sorun? Sen bunca eksiğine rağmen aslanlar gibi mücadele edebiliyor oluşun mu sorun? Prag maçını düşününce Berkan sol bek oynaması en doğru olandı. Hatta Berkan iyi gidiyor günden güne gelişiyor gelen beklesin kulübede bu bile problem değil benim için. Rotasyonda kullanılsın Köhn yeni sezonda tam anlamıyla kullanılır. Oyuncu aldık diye iyi oynayan oyuncuyu kenara mı alalım nedir derdiniz anlamıyorum doğrusu. Riera da devşirme bir sol bek oyuncusuydu kariyerini sol bek olarak bitirdi. Herif İspanya milli takım sol kanadıydı bir zamanlar. Berkan evet devşirme bir sol bek ama iyi oynuyor. İyi oynayan oyuncu kenara gelsin Berkan’ı nasıl kazanacağız o zaman?

      Sil
    3. Okan Hoca için manasız eleştiri yapanları okumamak gerekiyor. Her gün dua edilmeli, Allah başımızdan eksik etmesin diye.

      Sil
  4. Orta saha transferi yapılmamış olsa da çözümsüz değiliz asla. Mesela Torreira yoksa Kaan veya Sanchez'i ön liberoya koyarsın günü kurtarırlar, Mertens yoksa Kerem Demirbay'ı 10 numaraya yazarsın orada çok kez oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson'u stoperden çekmek, takım boyunu uzatıyor. Problem o. Kerem Demirbay da Mertens gibi bağlantı olamaz 10'da. Biz farklı oynuyoruz.

      Sil
    2. Kerem Demirbay zaten hareketli bir oyuncu değil. Sana orada yırtıcı oyuncu lazım. Başakşehir maçında gördük Kerem Aktürkoğlu kariyerinin en kötü maçlarından birini oynuyor ama yine her pozisyonda adı var adamın Zaha girdi o etki bitti kaldı ki rakip yüklenmeye başladığı anda geniş alanlar da bulduk Zaha bunları oynayacak, oynaması lazım. Kerem Aktürkoğlu olur 10 numarada ama Demirbay olmaz. Sen set oyunu oynamıyorsun geçiş oyununu en iyi yapanlardansın. Kerem Demirbay 60-70 metre kaç kez koşacak yada koşabilecek mi? Barış Alper orada deneyecektir hoca ilerleyen zamanlarda. 2. Forvet gibi değil ama direkt forvet arkası olarak. Tekniği yetmese de pres oyununda baskıyla çok top kazandırır.

      Sil
    3. Hareketlilik bu oyunun olmazsa olmazı. Bu yüzden de mevcut ön alan 4'lüsünden ödün veremezsiniz.

      Sil
  5. kesinlikle başarısız bi transfer dönemi oldu. eksikler belli olmasına rağmen oraları dolduramadık. sol beki doldurduk gerçi ama onu da geç yaptık ve avrupa listesine yetiştiremedik. ve hatta güç kaybı bile yaşadık diyebilirim. çünkü boey ve bakambu, yerlerine alınan oyunculardan çok daha iyiler. neyse ki jokerlerimiz ve okan hocamız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan, Barış Alper gayet iyiler bu arada Berkan’da ısrar edilmesi taraftarıyım her maç üstüne koyuyor. Defansif anlamda çok etkiliydi Başakşehir maçında. Köhn bu senenin oyuncusu değil. Rotasyonda kalacaktır Berkan böyle oynadığı sürece.

      Sil
    2. İstediğimiz gibi ilerlemedi ama en azından Berkan Kutlu'nun dönüşü ve Köhn transferi güzel katkı sağlayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir