10 Şubat 2024 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Başakşehir FK, ilk yarıdan bitirilen maçlar


Çağdaş Atan'ın geriden "amansız" pas oyununa devam edip etmeyeceğini merak ediyordum. Galatasaray karşısında bu oyundan vazgeçmemiş olmasına şaşırdım. Geriden kısa pasla çıkmaya çalıştığınız an, Galatasaray sizi ön alan baskısıyla boğar. Hele de Barış Alper Yılmaz hücum 4'lüsünün içindeyse. Torreira / Kerem Demirbay - Mertens / Barış Alper Yılmaz hattında rakibi ön alanda boğduk ve sonuca rahatlıkla gittik.

Kerem Aktürkoğlu ve Icardi'nin kötü olduğu ortamda ilk yarıdan 2'yi bulmak, hatta 3'ü kaçırmak değerli. Ön alan baskısı şiddetliydi, rakibi sürekli hataya zorladık ve Davinson Sanchez'in varlığıyla da savunmanı olabildiğince öne çıkarınca takım boyun kısalıyor. Top hep sendeydi, oyuna hükmettin. Davinson Sanchez'in varlığı bu yüzden önemli. Başakşehir'in, özellikle de ilk yarıda herhangi bir hücum aksiyonunu görmedik.

Kerem Aktürkoğlu / Zaha değişikliği kağıt üzerinde etki edecek gibi görünse de, Zaha'nın durumu Kerem Aktürkoğlu'ndan daha kötü haldeydi. Kerem Aktürkoğlu, en azından hareketlilik demekti. Zaha ile freni çektik resmen. Hareketli hücum olabildiğince ağırlaştı ve etkisi de düştü. Nelsson'un sakatlığında Barış Alper Yılmaz sağ beke geçince de, hücum etkisi iyice bitti. Mertens / Vinicius değişikliği ile 4-4-2'ye dönmek de riskliydi. O andan itibaren geçiş yemeye başladık.

Ofsayt pozisyon gol olsa, 2-1 sonrası işler bizim adımıza daha zorlu geçebilirdi. Başakşehir'in etkisi çok yoktu da, neticede riskli skor ve kaos anı oluşacaktı. Galatasaray'ın da paniklemesi olasıydı. Kenar hamleleri, takımı biraz daha aşağı çekti. Oradan 2-0'ı kurtarınca, maçı da güvenli zeminde bitirmeyi başardık. İlk yarıda alınan 2-0, Samsunspor maçında olduğu gibi bizi rahat kıldı. Şimdiki aşama bu maçlarda imkan geldiğinde 3'ü bulabilmek olmalı. 2-0, fişi çekmiyor.

Galatasaray'ın oynadığı futbol yükseliyor. Icardi'nin etkisi hala yok, Kerem Aktürkoğlu da iyi gitmiyor ama oturan senkron çarkı döndürüyor. Mertens'in varlığı, Barış Alper Yılmaz'ın da ön alandaki etkinliği büyük. Barış Alper Yılmaz, eskiden fizik gücü ile vardı, bugün ise aklıyla da sahada. Mertens'in ilk yarıda kaçırdığı golde çıkardığı pas, onun kaydettiği çok büyük bir aşamaydı. Şu aşamada tek sorun, Icardi ve Kerem Aktürkoğlu. Bu 2'li geçen sezonun en önemli hücum opsiyonuydu.

22 yorum:

  1. Zaha gerçekten yoruyor beni ya, maç 2 1 olsa bence dönecekti, sol bek sağ bekler bir kere devşirmeydi ve ciddi sıkıntı olacaktı, nelsson da sakatlanıp yerine Kaan geçti o da savunma da nelsson kadar iyi değil sonuçta şanslıydık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El frenini çekti direkt. Kanatta oynarken rakip kaleden uzak ve çok etkisiz.

      Sil
  2. İcardi geçen sezonda bir ara duraksamış sonrasında son 8 10 haftayı amiyane tabirle ayıklamıştı. Yine aynısını yapacak son 8 10 haftayı bize alacak düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  3. Zaha bir maç müthiş sonra 4-5 maç yok. Kaleye yakın olunca etkili ama uzak olunca çok etsiz.Takım oyunundan uzak. Kerem çok iyi olmasa da takım oyunu ve mücadele yönünden idare ediyor. Zaha 'yı sene sonu tutmamak gerek. Kerem , Barış, Zaniolo ve Tete hatta gelirse Yunus yeterli olur kanatta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta özellikle el frenini çekti resmen.

      Sil
  4. Onu bunu bilmem. Senkron vesaire anlamam ama şu çok net şekilde belli takım olduk. Kerem Demirbay, Torreira Nelson, Berkan daha say say bitmez defans yaparken de takımız hücüm yaparken de takımız. Eksik buydu. Carlos Vinicius ve Tete de bu akşam zorladılar. Tete ateşi yaktı gibi görünüyor. En azından mücadele ediyor. Çağdaş Atan maçtan sonra ağlayacağına verilmeyen 2 kırmızı kartı neden konuşmadı? Fener maçı sonrası gayet ılımlıydı. Ceza sahası dışında penaltı kazanan takıma isyan etmedi? O kadar emin ki Galatasaray’ın onun İçin bir kapı olmadığına. Okan hoca sonrası da hemen hemen hazır. Arda Turan gümbür gümbür geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım oturdu, bunun adına da senkron diyorum. Doğru 11 bulundu, taşlar oturunca da çark dönüyor.

      Sil
  5. hücumdaki o kadar oyuncunun arasından sadece 2 oyuncu iş görüyor (mertens, barış). üstelik sezon başından beri böyle. ama takım rekor puan ortalaması ile devam ediyor. böyle bi takım, böyle bi sezon hiç görmedim. fb de aynı puanda gidiyor ve zaten hücum oyuncularının da neredeyse hepsi sezon başından beri müthiş formda , müthiş istatistik kastılar. bizde ise icardi, zaha, kerem, tete, ziyech, ndombele gibi tam 6 oyuncunun varlığı yokluğu belli değil. ama bi şekilde kazanmaya devam ediyoruz. çok ilginç. barış, mertens ve arka taraf sağolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca'nın imzası bu da. Başkası olsa şu an çok geride kalmıştık.

      Sil
    2. çok doğru. başka bi antrenör olsa oyuncuların bu form durumlarıyla fb'den minimum 8-9 puan fark yemiştik

      Sil
  6. Icardiye mobing uygulanıyor. Defans oyuncuları onunla hep sarmaş dolaş. Tek bir faul çalındı dakika 80 di yanılmıyorsam. Her maç sonrası hakemi konuşmak zorunda değiliz ki. Verilmeyen 2 kırmızı kart var sahada. Öyle böyle geçiştirilecek pozisyonlar da değil. Kazanmaya devam ettiğimiz sürece susulacak belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta da aynı, sürekli faul yapıldı, hava topuna çıkmasına izin verilmiyor.

      Sil
    2. İcardi de çocuk değil ya, ona vurana o da vuracak. Yani ikili mücadeleden kaçmayacak, rakiple boğuşarak, dövüşerek oynayacak. Her pozisyonda yerde kalmasının nedeni güçsüz olması. Adamın ayakta duracak, mücadele edecek mecali kalmamış. Dolayısıyla her pozisyonda kendini yere bırakıyor.

      Sil
    3. Adam rakibin kullandığı neredeyse tüm kornerlerde kafasıyla uzaklaştıran adamdı. Ama hücuma gelince kafa atamıyor neden? Bunu hakemlerin cevaplaması lazım. Çocuklukla ne alakası var. Sen rakibe en ufak dokunduğunda sarı kart rakip senin bileğine kafana tekme atsa kart yok. Ayrıca son yorumdaki arkadaş 10 yaşında falan sanıyorum vurana vuracaksın şeklinde bir anlayış nasıl bir zihniyet anlaması zor.

      Sil
    4. Faul yapılıyor adama, çocuğu mu var işin. Faulse fauldür pozisyon, niye ayakta kalmak için debelensin de kendini yine sakatlasın.

      Sil
  7. Barış şu an Cenk'de olan yerli oyuncu olarak bonservis rekorunu büyük ihtimalle kırarak transfer olacaktır. Buna en yakın yerli oyuncu Barış Alper. Eğer yaşı 3-4 yaş daha küçük olsaydı da Apo bu rekoru kırardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net kırar, bence Boey'in rakamını da zorlar..

      Sil
  8. kerem aktürkoğlu mevki olarak nasıl rakip kaleden uzaklaştıkça daha etkiliyse,zaha da mevki olarak rakip kaleye yaklaştıkça daha etkili..kerem aktürkoğlu forvet arkası gibi önde oynayınca 18 içinden topu dağlara taşlara vuran biri ama o şutlar rakip ceza yayının gerisinden olunca çok daha etkili çünkü o zaman çerçeveyi buluyor..zaha ise rakip kaleden uzakta,kanatta kayboluyor..forvet arkası olunca %50etkili oluyor çünkü driblingle adam geçip isabetli şut çekme özelliğini gösterme şansını buluyor..trabzon maçındaki gibi direkt forvet oynadığı her maçta ise hat-trick yapma şansı var bu ligde..çünkü ozaman mame thiamın 2gömlek üstü birşeye evriliyor bir anda..artık hocanın bunu görmesi lazım.aktürkoğlunu mümkün olduğunca kanatta ve rakip kaleden uzakta..zahayı ise rakip kaleye olabilecek en yakın mevkide..hatta bir maçta onu direkt 9,icardiyi ise arkasında denemesini isterdim.bence zahadaki bu özellik tetede de var..ikisi de kağıt üstünde kanat,aslında forvet oyuncuları..özellikle kontra atak takımı forvetleri,set hücumu oynayan takımların kanat oyuncusu değiller..rashica set hücumu oynayan takımın kanadıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun kerem rezil bir maç çıkartırken bile sahanın en çok pozisyonu içerisinde olan adamdı. Koşuyor basıyor pres yapıyor ısırıyor kısacası. Zaha da bu yok. Kereme çok büyük haksızlık ediliyor. Zaha da formsuz o neden çarmıha gerilmiyor? Kereme eleştiri yapılır savunmuyorum dün yine rezil haldeydi. Bizdeki eleştiri değil saldırı.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu iyi durumda değil de, yerine oynayan Zaha daha kötü haldeydi. Eleştiri olacak, bu doğal. Manasız tepkiler var, dünü yaşamamış gibi. Bunların karşısındayım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir