15 Şubat 2024 Perşembe

Aurier ile alakalı beklentim günü kurtarması


Aurier de geldiğine göre takım takımız. Sparta Prag karşısında maç kadrosunda olur, gidişata göre belki düşünülür. Hazır futbolcu sonuçta. Afrika Uluslar Kupası finali üzerinden sadece günler geçti. Turnuvayı da fena geçmediğini düşünüyorum. Galatasaray'ın Aurier ile alakalı beklentisi "günü kurtarmak". Boey'in mevcut oyun yapısı içerisinde rolü büyüktü. Boey'siz oynamaya da alışıldı aslında, farklı tarzlar olsa da, Kaan Ayhan'ın da orada günü kurtarabildiğini gördük.

Sol bekte Berkan Kutlu da aynı şekilde. Bu imzalar da Okan Hoca'nın. Boey'un gidişi kaynaklı doğan atletizm ve tempo açığını sola kaydırıp, Köhn'den almayı deneyeceğiz. Aurier'in de fena bir temposu yoktur. Her 2 bekten de bu katkı alınacak aslında. Ayrıca 2 bekimiz de hücum karakterli. Bu durumun da özellikle Icardi üzerindeki yansıması olumlu olur. Uyum sağlama zamanı yok, mümkün olan ilk anda 2 yeni transferi 11'e atacağız. O da Ankaragücü maçı.

Aurier ile alakalı beklentim günü kurtarması. Boey'dan çok büyük paralar geldi diye, Ocak ayında tüm parayı harcamak bence de yanlıştı. Hele ki son günlere. Kimse, değerli futbolcusunu kolay bırakmaz. Sen de Boey'i bırakmadın mesela, 30 milyon avro kazandın. Bu dönemde fiyat x3'dü. Beşiktaş'ın son gün transferlerini gördük. 2 futbolcuya bir anda 23 - 24 milyon avro verdiler. Galatasaray açısından böyle bir gereklilik yoktu.

Bu yüzden de günü kurtarma adına atılan Aurier adımı mantıklı. Geniş bir liste yoktu. Aurier'in tecrübe ve kalitesine inanacağız. Sözleşmesi sezon sonuna kadar. Bakarsınız müthiş oynar, harika performans verir. Yeni sezonda devam edip etmemeyi o zaman düşünürüz. Yaşı 31 ve bu seviyede en az 2 yılı daha vardır diye düşünüyorum. Afrika Uluslar Kupası'nı kazanmalarına rağmen, kutlamaları dahi yarıda kesti ve takıma bir an önce katıldı. Sparta Prag maçında en azından kadroda olabilmek adına.

10 yorum:

  1. Boey'in yokluğunu sadece İstanbulspor maçında hissettik yenen gol ve verilen pozisyonlarda. Onun haricinde Berkan-Kaan bekleriyle 3 maçta 1 tane gol yedik o da duran toptan. Tempo anlamında da sorun yaşamadı takım. Başakşehir ve Samsun maçlarında başlangıçta iyi tempo yapıp sonuca gittik. Antep maçı hakeza. Fener gibi sadece tek oyuncuya bağlı bir yapıda değil Galatasaray.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun hızını, geri dönüşlerini aradık. Arayacağız da mutlaka ama dindirilebilir bir durum.

      Sil
  2. hocam bugün noolur sonuç..kopenhagın 1gömlek altı,moldenin 1gömlek üstü tatlı sert bir takimla oynayacağız..beşiktaş ya da trabzonla oynasa umut yok derdim..icardi penaltıdan da olsa 1 gol atıcak gibi hissediyorum,ligdeki takımlar gibi adeta kıskaca alıp 2stoper dikmezler başına..birkaç maçtır gol atamamış formsuz ama yine de iyi forvet der rakip hoca..aktürkoğlu da böyle maçları iyi oynuyor..kenardan zaha artı tete bile asist ya da gol katkısı verirse ilk maçta işi bitiririz ama deplasmanda da istersek yenemeyeceğimiz takım yok..kopenhag bizi sadece kilitlemişti..city için bile kolay olmadı o kilidi açmak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor rakip, asla cepte değiller. Kazanırız diyorum ama zor maç olacaktır.

      Sil
    2. Ben zor maç beklemiyorum doğrusu. Senkron sorunu çözüldü artık takımda. Aurier de bu maçta değerlendirilebilir diye düşünüyorum hatta. İleri uçta Mertens vitesi 5 e takmış. Kerem Demirbay aynı şekilde. Bu akşam dar alanda oynayan bir rakibe karşı oynayacağız. Bekler, kanatlar daha aktif olmalı. İlerleyen dakikalarda rakibi açamazsak 4-4-2 ye döneceğimizi de düşünüyorum. Vinicius bu maçlar İçin transfer edildi. Okan Hoca planını yapmıştır. 60. Dakikada rölantiye almış olacağız maçı demedi demeyin.

      Sil
    3. Zor oldu beklediğim gibi. Eforlu, çok hareketli bir takım.

      Sil
    4. Nelson kırmızı kartı olmasa parçalardık biz bunları. Ziyech bu maçlarda olsa ne kadar iyi olurdu.

      Sil
    5. Parçalamazdık da, yine kazanırdık :)

      Sil
    6. 65. Dakika gibi Vinicius - Mertens değişikliği sonrası Keremin sahada kaldığı bir senaryo düşünüyorum. Parçalarına ayırırdık hala aynı fikirdeyim üzgünüm dün Kerem de sahanın enlerindendi.

      Sil
    7. Icardi kendisini geriye atar, 10 numara gibi oynarsa olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir