15 Şubat 2024 Perşembe

Galatasaray 3-2 Sparta Prag, nerede kalmıştık?


Zor olacağı belliydi. Rakibin oyunu sana olabildiğince ters. Çok hareketli, eforlu oynayan bir takım ve oyun düzenleri güçlü. 3-4-2-1 oynuyorlar, ön alan baskıları da hiç fena değil. Bugün kazanmış olsak da, Galatasaray savunmasının bu kadar fazla adam sarkıttığını pek görmezsiniz. Savunma dengemiz güçlü değildi. Alan da bulduk diğer yanda, girdiğimiz pozisyonlar var. Rakibin de net pozisyonları var. Üstün bir Muslera performansıydı. Maçın içindeki değişkenlere bakınca, müthiş bir galibiyet oldu.

Savunma tarafında iyi bir maç oynamadık. Beklerimiz idare etti, savunma dengemiz ise yoktu. Davinson Sanchez'in sol stoperde bocaladığını düşünüyorum ve iyi bir Nelsson izlemedik. Rakip savunma arkasına çok fazla sarktı ve pozisyonlar buldu. Rakibin zayıf karnı aslında kanatları. Kerem Aktürkoğlu'nu iyi bulsam da, Barış Alper Yılmaz'ın en kötü maçlarından biriydi. Bekler de hücum karakterli olmayınca, orayı pek işleyemedik.

İyi taraf Icardi'nin dönüşü. Sahte 9 değil, bildiğin 10 numara gibiydi. Orta sahaya geldi, oyun kurucu edasıyla müthiş servisler yaptı. Mertens de ön alanda çok hareketli. "Bitiricilik" yine sorun, burada zorlandık. Skoru her seferinde alıp, rakibi geri döndürdük. Böyle maçlarda 2 farkı bulmak lazım. 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray için kırılma olabilirdi, akabinde 2-2 oldu çünkü. Orada da Okan Hoca'nın doğru dokunuşları geldi ve Muslera'yla birlikte de ayakta kaldık.

2-2 sonrasında önce oyunu dengelemek, sonrasında da üstünlüğü ele almak değerli. Rakibi de bir noktada 10 kişi bıraktırdık ve baskıyı iyice kurduk. Icardi'nin imzasıyla da maçı kazandık. Icardi'nin müthiş oyunu yanında attığı gol gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Son 10 dakikada bir ara 4-3-2 gibi bir formasyonumuz vardı. Okan Hoca, kazanmak adına da bütün riskleri aldı. 2-2'yi cepte bir sonuç görmeden galibiyet aradı. Orta sahayı boşalttı aslında da, sonrasında hemen orayı kapattı.

Kenardan oyuna giren isimlerin fiş çekebilmesi lazım. Zaha'yı iyi bulmadım mesela. 92. dakikada öyle bir pas atamadı ki inanılmaz. Tete hareketli ama sadece o kadar. Rakip de alanı boşaltmış, orayı sürüklemen lazım ama kenardan yaptığın hamleler çare olmuyor. Kerem Aktürkoğlu o işi tüm maç iyi yaptı ve en az 2 asisti heba oldu. Deplasmanda rakip kazanmak için sahada olacak. Bu da risk almaları anlamına geliyor. Açılan alanı değerlendirebilecek kaliteye sahibiz. Kazanarak oraya gitmek değerli.

34 yorum:

  1. sağ bek preciado yu çok beğendik..1gol 1asist..goldeki vuruşu müthişti..roberto carlosu hatırlattı..acil transfer list..al şimdi,hazirana bile bırakma.. erden timur..2sene sonra real madride yeni marcelo diye sat..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansif olarak aşırı yetersiz. Kanat oyuncusu daha çok. Bek olarak bizde iş yapmaz. İkili mücadelelerde çok zayıf. Berkan Kutlu bariz üstünlük kurdu. Bence iyi bir oyuncu değil. Köhn tarzı daha efektif tempolu adamlar lazım bize. Okan hocayı tutabilirsek elimizde tabi bu söylediklerim.

      Sil
    2. Zaten bugünden yaz hamlelerini yapabiliyor olmak futbol aklıdır.

      Sil
  2. Icardi döndü sonunda. İnşallah sezon sonuna kadar sakatlanmaz ve bu formu ile devam eder. Serge Auier sakatmış. Kaan 'da sakatlandı. Bek sıkıntısı çok fazla maalesef. Bu arada Abdülkerim 'in ne kadar önemli olduğunu gördük.Hem Nelsson hem de Sanchez sol stoperde sorun yaşıyorlar. Abdülkerim 'in savunmaya gelmesi elimizi rahatlatacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 asist, 1 gol. Attığı gol de maçı kazandırdı. Bu anlarda da diri artık.

      Sil
  3. torreira ve mertens çıkarıp orayı tek oyuncuya bıraktık. ve bu oyuncu da ndombele'ydi. şaka gibi değişikliklikti. rakip zaten geçişi iyi yapıyordu, o değişiklikten sonra orta sahayı etkisiz eleman ndombele'ye bıraktık. bi nevi intihar etti okan hoca. rakip oyuncu topu muslera'nın yüzüne nişanlamasa kaybetmiştik maçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir hamleydi. Onlar da dengeyi kaybetmişti. Ortasahayı dripling ile katetmesi gereken bir oyuncu lazımdı. 2-2 hocanın kabulü değildi. Hoca bugüne kadar aldığı bütün risklerde başarılı da oldu.

      Sil
    2. Riskliydi ama Ndombele'yi alarak orayı tekrar doldurdu hoca. 2-2 bize yetmezdi, galibiyet için de farklı hamle şansları olmuyor.

      Sil
  4. (Emre)
    Kerem Demirbay'i anmadan olmaz. Cok iyi oynadi. Son dønemde cok formda. O da Mertens ve Icardi gibi surpriz yere sutlar cikarabiliyor. Akturkoglu mesela surekli iceri cevirirdi o topu. Rakip kaleci de biraz onu yapmasini bekledi gibi. Guzel ve beklenmedik yere sut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu bu akşam sahanın iyilerindendi. Hatta kırmız karttan sonra bizi sürükleyen adamdı. Çıkması doğru muydu onu da kestiremiyorum doğrusu.

      Sil
    2. Ona ayrı değindim, yine değinirim. Kusursuz oynadı, özellikle de ilk yarıda. Baskı anında müthiş hareketli.

      Sil
  5. Berkan Kutlu 1. Sol bek olarak kullanılmalı. UEFA listesinde onun ismi var bu maçta muazzam oynadı diyebilirim. Hava toplarında bir iki hatası var oda olacak çok kritik müdahaleler yaptı ve sürekli hareket halindeydi. Onu izlerken benim nefesim kesildi. Aurier sakat o yüzden bize itelenmiş o belli. Afrika kupasında sakat sakat oynamış. Yönetimi eleştirmekten bıktık. Yani şu takıma bir ortasaha bir bek yetiştirememek rezilliktir. Satıyoruz gidip yerine ses kesmelik cesetleri alıyoruz. Köhn 1 hafta önce 3 e değil 5 e alsaydık da kadroya yazsaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu, sol bek işini iyi kurtardı. Güzel idare ediyor. Biraz hücum katkısı da verse, net bir beke dönüşecek. O da zamanla olur.

      Sil
    2. Köhn geldi diye kesmek olmaz. Avrupa’da Berkan devam edecekse sol bek olarak Berkan hazırlanmalı. Bence şu an Barışın da önünde sol bek olarak. Bir iki pozisyonda açtığı ortalar, verdiği paslar etkili olmamızı sağladı. Torreiranın kafa vuruşu gol olsa Berkan’dan başkasını konuşmuyorduk şu anda. Israr etmek çok çok önemli.

      Sil
    3. Köhn'ü de görmek lazım ama. Berkan Kutlu'yu yer yer orta sahaya atmak gerekecek.

      Sil
  6. Yani tüm rezil hakemler bize mi denk geliyor. Adam sol ayağıyla uzaklaştırdığı top sağ eline çarpıp kornere gidiyor. Nelson kırmızı kartı da çok ağır bir karar. Neyse ki rakip 3 as oyuncusundan mahrum olacak 2. Maçta. Nelson kırmızı kartı bizi çok olumsuz etkilemeyecektir. Hatta asıl oyunumuza dönüş yapmış olacağız. İyi giderken onu da kesmemiş olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un kırmızısına bir şey demem de, son dakikalarda bir pozisyonda faul yok. Orada gole gidiyorduk.

      Sil
  7. Can sıkan nokta Aurier sakat olması 2. Derece zorlanma diyorlar. 2 hafta minimum olmayacak demektir bu. Ziyech tarzı bir kanadı aradı bu maç. Keşke dönse de biraz olsun takıma yardımcı olsa. Berkan Kutlu da bu maçın iyilerindendi. Çok mücadele etti. Muslera 2. Golü de çıkartabilirdi esasında. Canı sağolsun maçın adamı bence Muslera. Icardi ortasahaya gelip rakibin dengesini bozacaksa sahada bir forvet ararız. 2. Yarı Vinicius aldıktan sonra bunu yapmış olsak rakibi tarumar ederdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier işi büyük bir skandal olma yolunda ilerliyor.

      Sil
    2. Kaan sezon sonu ameliyat olacak diyorlardı. Sanırım artık ufak ufak sorun yaşamaya başladı. İliğini kemiğini sömürdük adamın bu sezon. Taş olsa çatlar. Aurier hangi kafayla sağlık kontrolünden geçmeden alındı merak ediyorum.

      Sil
    3. Afrika Kupası Şampiyonluk primi olarak 6 aylık İstanbul tatili ve üzerine 750.000 Amerikan Doları hediye ettik. Sakat olduğu hatta sakat sakat oynadığı da belliydi belirli bir süre sonra kenara alınıyordu milli takımda. 90 dakika tamamladığı tek maç Senegal maçıydı. Hayırlı olsun Ziyech-Zaha yetmiyormuş gibi bir ceset daha getirdik. Munier bile daha iyi hamle olurdu.

      Sil
    4. Çok içe sinmedi bu iş, skandal oldu hatta..

      Sil
    5. Arkadaş güzel özetlemiş 6 aylık İstanbul tatili ve üstüne para. Şampiyonluk primini biz ödedik. 1 aya yakın yok bu adam sıkışık fikstür de takıma destek olamayacaksa bundan sonrası için de lüzüm yok aslında ona. Oynamak için geliyor sanmıştık da belli ki yatmak için gelmiş. Kaan gibi, Icardi gibi fedakarlık yapabilecek oyuncular lazım bize. Martta lig bitecek neredeyse. Sağlık kontrolü ne şekilde sağlandı bu adamın? Bakıyorum gerçekten Afrika kupasında 1 maçı var 90 dakika. Gerisi hep rotasyonda kullanılmış. Sakat sakat alınmış belli. Oynadığı takımın 100K ya vazgeçmesi de bu sebeple sanırım. Bu saatten sonra zaman kaybetmeksizin Ali Turap fizik kondisyon yüklemek onu hazır etmek lazım.

      Sil
    6. Assignon işi cepte görüldü de, son anda çark edince bu sonuç doğru diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Aurier de sakatmış ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakat evet 2-3 hafta yok diyorlar birde. Bu durumda yönetim transfer yapmadan devreyi kapattı neredeyse. Boey satıp yerine tabiri caizse tekerlekli sandalyede adamı koyduk. Tempo bakımından da yetersiz oyuncuydu zaten e şimdi birde sakatlık durumu çıktı.

      Sil
    2. Ben demiştim bu yönetim oyuncu alıp bildirmeyi becerememiş yönetim çok şey beklemeyin diye. Dediğim de oldu sakat oyuncu transferi de çok büyük skandaldır. Aynı paralara Güney Amerika’dan fişek gibi çocuklar getirebilirdik olurdu olmazdı ama ölü yatırımdan iyiydi.

      Sil
    3. Bu dönem transfer konusunda işler gerçekten de iyi değil.

      Sil
  9. icardi 1 gol 2 asist ile oynadı ama malesef hala çok güçsüz işallah en kısa sürede fiziksel olarak güçlenir çünkü geçen seneki seviyesinin yarısında şu anda. Barış alperi beğenmeme sebebimiz bence sol stoper pynayan krejci gerçekten müthiş topçu ki top 5 lige üst düzey transfer yapabileceğini okudum. Hem hızlı hem sert hemde hava hakimiyeti çok yüksek ilk defa barışı sindiren bir defans izledim. Kerem demirbay efsane oynuyor, berkanda görevini yaptı, mertens ve torreria çok koştu ayrıca rakibin 3-4-3 ün sol tarafı rövanşt komple yok büyük avantaj zira birmancevic ve sol stoper krejci bence takımın yarısı gibi gerisi disiplinli oyuncular başka sahada fark yaratan adamları yoktu son olarak kalecileri gerçekten kötü rövanşta okan hoca kaleyi şut bombardımanına tutar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğin 2 oyuncu da rövanş maçında cezalı durumda.

      Sil
    2. Icardi bence güçlenmiş, mücadelelerde ayakta ve 90. dakikada o golü atması bunu gösteriyor.

      Sil
    3. Çok gülmüyor canımızı sıkıyor vallahi billahi onca derdim var Icardinin soyunma odasına gitmesi beni çok gerdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir