9 Şubat 2024 Cuma

Berkan Kutlu'nun kariyerinde alacağı ivme de bu mevkilerde ne vereceği ile alakalı


Berkan Kutlu'nun sol stoper oynayabilme ihtimalini kendi aramızda konuşuyorduk. Bu sezonun bizler adına tanımı "joker futbolcular". Okan Hoca, birçok futbolcuyu çeşitli mevkilerde kullanıyor ve katkı alıyor. 1 mevki de değil üstelik, birçok mevkide. Berkan Kutlu'yu 2 maçtır sol bek olarak izliyorduk. Gaziantep FK karşısında hücumunu, Samsunspor karşısında ise savunmasını beğenmiştim. Bandırmaspor karşısında da sol stoper olarak izledik.

Berkan Kutlu'nun kariyerinde alacağı ivme de bu mevkilerde ne vereceği ile alakalı. Orta sahada da bence değerli bir alternatif. Enerji aradığın anlarda sahaya atıp, orta sahadaki direnci arttırıyorsun. Torreira'nın takım içerisindeki 1 numaralı alternatifi. Yine de orta sahada statik kalabiliyor. Enerji ve tempo üst düzey de, topla marifeti çok güçlü değil. Sol stoper ya da bekte ise teknik tarafı, bu pozisyonlar adına yeterli olabilecek düzeyde.

Fizik var, tempolu, mücadele ediyor. Stopere çektiğinde kısa kalmıyor mesela. Topla çıkar, orta sahaya destek verir. Okan Hoca'nın da stoperde aradıkları bunlar. Orta sahaya ne kadar çıkabilirsen iyi. Sol bekte de bu özellikleriyle katkı sağlıyor. Gaziantep FK karşısında izledik, 4-5 tane kilit pası vardı ki, bir bek için çılgın istatistik. Samsunspor karşısında da Holse'yi yedi bitirdi ve savunma katkısı verdi. Onun bu performansı da hocanın elini güçlendiriyor.

Maç içinde de hamle yapabilme imkanı bu. Orta saha başlat, stopere çek, beke kaydır. Teknik adam adına taktik esneklik demek bu. Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan gibi isimlerin yanına Berkan Kutlu'yu da ekledik. Kerem Aktürkoğlu'nun forvetin arkasında denenmesi, Abdülkerim Bardakcı'nın yer yer sol beke kaydırılması da buna dahil edilir. Zaman geçtikçe eminim ki birçok futbolcu için bunu deneyecek. 3'lü savunma oynasan mesela, Tete'nin sol kanat beki olabileceğini düşünüyorum.

11 yorum:

  1. güzel bir yazı

    YanıtlaSil
  2. En büyük sorunu sağ ayağını pas için hiç ama hiç kullanamamasi. Hatta sol ayağını dışa yeteri kadar açamayip kendi soluna bile çok zor pas veriyor. Sadece solla sağ çapraza pas verebiliyor. Diğer özellikleri mutlaka geliştirmesi lazım.

    Tum gençler fizik çalışırken (mesela Alip Turap), Berkan mutlaka pas çalışmalı ve sağini az da olsa kullanir hale gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha oynarken özellikle en büyük problemlerinden biri bu.

      Sil
  3. Barış, Kaan ve Berkan gibi oyuncular çok değerliler. Okan Hoca şapkadan tavşan çıkarıyor.Nazar değmesin.

    YanıtlaSil
  4. Berkanı bir daha stoper izlemeyiz bu kadar iddaalı konuşuyorum belki bandırma vs gibi çok zayıf takımlara yedekte oynaması gereken stoper yoksa oynar, bandırma maçında oynatacak stoper yoktu daha doğrusu nelsonu dinlendirmek istedi. Berkan stoper oynayacak meziyetlere sahip değil zıplaması zayıf, alanı değilde adamı savunan bir tarzı var, sol bek olarak çok daha faydalı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedi işte hoca. Berkan Kutlu keşke kafayı taksa, bence oynayabilir. İlk sol bek denemesi de kötüydü, şimdi oynuyor mesela.

      Sil
  5. Stoperde Bandırma karşısında hatalar yaptı. Hava topları, alan kontrolü, pozisyon alma gibi eksileri vardı. Maceraya lüzum yok. Stoperler zaten iyi. Nelson zaten geçen senenin üzerine koyarak devam ediyor. Kilit paslar çıkartıyor yapamazdı bunları defansın derinliğinde kalmıyor. Maşallah diyeyim hemen. Aurier’in stoper oynayabilmesi de çok büyük artı sağlıyor. Şuan orda extra bir oyuncuya ihtiyaç yok stoper olarak. Berkan görev adamı lakin sol bek olarak üstüne düşmek lazım. Okan Hoca garip işler deniyor zaten forvet başlayan adam sol bekte maçı bitiriyor. Yada sol bek başlayan forvet bitiriyor. Faal olarak bu tarz oyuncular da çok yok. Zinchenko’dan eksiği nedir Barış Alperin. Büyük dokunuşlar yapıyor hoca. Yani ak sakallı dede mi geliyor rüyasına Barışı sol bek oynat diyor. Berkan da olur orda diyor. Hatta Kaan’ı koy jeneriklik bir gol çıkartsın diyor anlamıyorum. Bildiğim tek şey şu Okan hoca elindeki oyuncuyu tanıyor kimin ne yapabileceğini çok iyi biliyor. Kerem Demirbay da sol stoper oynamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçı sonuçta, olabilir. O mevki için ihtimal olabilir. Sol bekte de kötüydü, şimdi iyi performans veriyor. Kerem Demirbay maç içinde zorunluluktan 10 dakika oynadı.

      Sil
  6. stopere evrilebilmesi bence imkânsıza yakın. orada yapamaz. o pozisyonun gereklilikleri diğer bütün mevkiilere göre çok çok farklı. ama sol bekte olur. orayı rahat götürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben imkansız görmüyorum. Yeter ki düşünsün bunu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir