8 Şubat 2024 Perşembe

Süper Lig'de devam etmesi ve özgüvenini yeniden kazanması gerekiyordu


Bazısı hükmü peşin veriyor. Oysa genç futbolcu, sana zararı ne ki? Aldığı maaş ne, bütçeni ne kadar zorluyor? Ne verebileceğini de az çok göstermiş bir futbolcu. Şampiyon olurken belki sol bek adına sorun yaşadın ama orayı en iyi dolduran isim de Kazımcan Karataş'tı. van Aanholt ve Adekugbe gibi isimlerin arasından sıyrılıp da verdi bu performansı. Emre Taşdemir'in de yer yer etki edebildiği bir dönemdi. Az çok potansiyeli gördük, en azından alternatif olabilir dedik.

Bu sezon olmadı maalesef, beklentinin uzağında kaldı. Angelino'nun sallandığı dönemde de şansı yüksekti. Birçok maçta forma giydi ama olmadı. Sık sakatlık dönemleri oluyor ve bu durum da onu kötü etkiliyor. 1 önceki sezon da bu sakatlıklardan çok çekti ve ivme kazanması yavaşladı. İşler kötü gittikçe de özgüven geriliyor. Türkiye Kupası'nda, en rahat ortamda dahi performans veremez oldu. Bu yüzden de kiralık olarak takımdan ayrılması kaçınılmazdı.

Kiralanmasında 2 önemli detay var. Süper Lig'de devam etmesi ve özgüvenini yeniden kazanması. Ankaragücü onun adına iyi bir fırsat olabilir, çünkü oynayacaktır. Süper Lig'de, iyi bir takım. Bu yarım sezon onun için tecrübe olur diye bekliyorum. Özgüvenini kazanır, ayakları da yere daha sağlam basarsa, gelecek sezon rotasyon içerisinde yerini geri kazanır. Ben umudu kesmedim, kesmek için de sebebim yok.

Köhn geldi, Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu ve Kaan Ayhan gibi opsiyonlar da oluştu. Abdülkerim Bardakcı'yı dahi maç içinde yer yer sol beke kaydırabiliyorsun. Kazımcan Karataş'ın 6. opsiyon olacağı noktada devam etmesi mantıksızdı. Genç futbolcu, oynaması gerekiyor. Çok uzun yıllara dayanan bir sol bek geçmişi de yok. Devamlılık sağlamalı, bu yüzden de kiralık olarak takımdan ayrılıyor. Umarım iyi bir dönem geçirir ve gelecek sezon rotasyonda yerini alır.

6 yorum:

  1. Ligdeki gençler arasında potansiyeli en yüksek sol bek. Geçen sezon çok iyi maçlar çıkardı. Bu sezon maalesef bazı maçlarda çok kritik hatalar yaptı ve geri gitti. Kiralık gidip dönmesi mantıklı.Hatta yarım sezon değil 1.5 yıl aynı takımda oynayıp gelse daha iyi olur. Yolu açık olsun umarım istediğimiz noktaya gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgüvenini toparlaması gerekiyor. Süper Lig'de devam etmesi bu açıdan değerli. Seviye düşürmüyor.

      Sil
  2. Toparlanır. kendine gelir inşallah. Forma garantili yada dakika/fiyat üzerinden kiralamalıyız artık genç oyuncularımızı.

    YanıtlaSil
  3. Burda yedek olacağına orda yedek olacak. Hanosek’i kesmesi mümkün değil. Burda Berkan Kutlu onun önündeydi. Saçma bir transfer yapmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli durumu avantajı olabilir. Yedek için istemiş olamazlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir