9 Şubat 2024 Cuma

Emin Bayram, sessiz sedasız yükseliyor


Emin Bayram, sessiz sedasız yükseliyor. Daha sık konuşmak lazım bu durumu. Çeşitli takımlarda kiralık olarak forma giyen birçok futbolcumuz var. Bence en ivme kazanan isim Emin Bayram. Opsiyonsuz kiralandı bir de, sana geri dönecek. Tabi bu yükselişin ardından mutlaka oynamaya devam etmek isteyecek. Doğru plan / proje yapıp, Emin Bayram'a sunmak ve takımda devam etmesini sağlamak gerekecek.

Galatasaray'ın alternatif yerli stoper transferi düşünmesi kadar saçma bir durum yok. Kendi evlatlarını kaptırırsan, mecbur bunu düşüneceksin. Avrupa Kupası adına kadro bildiriyorsun, altyapıdan yetişme kontenjanı noktasında eksiksin. Nedeni de bu. Yunus Akgün ve Emin Bayram gibi isimler orada sana ekstra futbolcular olacaktı. Mevcut stoper kalabalığında Emin Bayram'ın kiralanmasına bir şey demiyorum tabi.

Boluspor döneminde de gelişim sağlıyordu ve kendisini Galatasaray rotasyonu içerisinde bulmuştu. Westerlo döneminin ardından da rotasyonun ana parçalarından biri olmalı. Nelsson'un yaz dönemi satışı kesin gibi görünüyor. O ayrıldıktan sonra da gidip stoper transferi yapmaman lazım. Emin Bayram'ı 4. , Metehan Baltacı'yı da 4. stoper yapacaksın. Bu da sana ekstra 2 altyapı kontenjanı demek ve Avrupa'da elini güçlendirecek.

Şu an ligin en iyi 3 stoperi sende. Yer yer hepsi oynadı. Emin Bayram da gelecek sezon takıma katılırsa oynar. Maç trafiği yoğun çünkü. Davinson / Abdülkerim Bardakcı'dan birinin ayrılığında ise 11'e yerleştirmen gerekecek. Emin Bayram'a yaz dönemi eminim ki çok ciddi teklifler gelecek. Gelecek o teklifler de sadece fragman. Elinde tut, parlatmaya devam et. Çünkü sonrasında çok daha büyük kazanacaksın.

Avrupa'nın en büyük 10 liginde bu sezon 90 dakika başına en fazla yerde ikili mücadele kazanan 23 yaş altı stoperler;  
🥇 Emin Bayram - 8.79 
🥈 Strahinja Pavlovic - 7.8 
🥉 Flavius Daniliuc - 7.56 
4-Joao Ferreira - 7.38 
5-Otavio - 7.36 

İstatistik bu şekilde. Emin Bayram'ın bu performansı Westerlo'yu ligde tutacak. Takım kaliteleri itibarıyla çok pozisyon yiyorlar ve savunmacıların öne çıkması gerekiyor. Emin Bayram'ın gelişimi için değerli. Baskı görüyor ve savunma özellikleri daha da parlıyor. İyi bir kiralamaydı bu. Gittiği günden bu yana hemen hemen her maç 90'ar dakika sahada. Ravil Tagir de orada mesela ama daha çok rotasyonda devam ediyor. Ravil Tagir ilk piyasaya çıktığı dönemde daha büyük bir potansiyel gibi görülüyordu.

4 yorum:

  1. Gelecegimiz Emin gibi oyuncularda. Mutlaka rotasyonda kullanılmalı.

    YanıtlaSil
  2. Tamam Emin gelişiyor doğru fakat biz aynı biz değiliz ki. Ligi 13. bitiren takımla Bayerne sahayı dar eden takım bir değil ki. Altyapından yetişen potansiyelli topçuyu kiraya verip vermeme sorusu dünyanın en zor sorularından biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram da gelişiyor. Aynı yerinde sekmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir