6 Şubat 2024 Salı

Derrick Köhn & Galatasaray, şu aşamada olabilecek en iyi fırsat


Sol bek işinin bugünlere kalması elbette fiyasko. Kasım - Aralık döneminde "sol bek" ihtiyacını konuşuyorduk. Angelino ile yola devam edilmeyeceği belliydi çünkü. Angelino ayrılmadan sol bek alınamazdı gibi şeyler konuşulsa da, Angelino kalmış olsa da oynayamayacaktı ki. Şu an da kiralık isimlere yoğunlaştın. Boey'in satışı dahi bir şey değiştirmedi. Sol bek hamlesini, Ocak transferinin ilk günlerinde gerçekleştirmek lazımdı. Bugün alacağın sol beki Avrupa'da da kullanamayacaksın. Yine de gerekli, sol bek transferi olmazsa olmaz.

Her 2 beke de aslında "atlet" özellikli isim bekliyordum. Sağ bekte gerçekleşen Aurier tercihi biraz da günü kurtarmaya yönelik. Sağ bek için asıl hamle yazın yapılacaktır. Sol bek için ise ağırlıklı olarak yerli isimleri konuşsak da havuz çok dar. 2-3 isim etrafında dönerken, ister istemez büyük paralar konuşuldu. Şu aşamada da o paralara çıkmayı düşünmedik. Yeni sezonda ilk 11 için sınırsız yabancı imkanı varken, gidip de Rıdvan Yılmaz'a yıllık 1.6 milyon avro'yu hiçbir Türk takımı vermez.

Son günlere gelirken, iş "fırsata" döndü. Fırsat da "scout" hamlesi üzerinden değil, önüne kim düşerse. Derrick Köhn, beklemediğimiz yerden geldi ve beni sevindirdi de. Aurier gibi belli bir düşüş yaşamış ve 30 yaş üstü birini beklerken, Köhn gibi 25 yaşında ve geleceği olan bir futbolcu için yatırım yapmak doğru. Futbolcu Bundesliga 2'de Hannover 96 forması giymekte. Willem 2 günlerinde de potansiyelinden bahsediliyordu. Hannover 96 forması giyerken de adı birçok iyi takımla anıldı.

Futbolcunun yaz döneminde 3 milyon avro'luk serbest kalma bedeli aktif olacak. Yaz aylarında da bu parayı veren bir takım mutlaka çıkar. 3 milyon avro'yu geçecek her teklife şu aşamada evet diyecekler. Galatasaray da bunu bilerek hamle yapmış. Derrich Köhn, hızlı ve atletik özellikleriyle ön plana çıkan bir bek. Galatasaray'ın oynadığı oyuna uyuyor yani. Boey da gittikten sonra, bir bekten bu yönde katkı almak önemli.

Hücum beki tabi. Teknik kapasitesi ve orta kalitesi iyi düzeyde. Çalışkan ve takımın pres oyununa da uyuyor. Savunma yönü eleştirilebilir. Hannover 96'da 3'lü savunma beki gibi oynuyor. Angelino da savunma yönüyle eleştirilse de, atlet bir oyuncu değildi. Ya da Boey, Galatasaray'a gelirken "hücum" yönü eleştiriliyordu ama gelişim sağladı. Köhn de savunma tarafında bu gelişimi sağlayacaktır. Hücumda ise sana istediğini fazlasıyla verir. Galatasaray'ın oyununa katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şu aşamada olabilecek en iyi fırsat.

6 yorum:

  1. Anlamadiginiz bir şey var, yönetim sürekli finansal yapıyla ilgili açıklamalar yapıyor kulübü borçsuz hale getirmek, bankalar birliği anlaşmasından çıkmak ve futbol dışında da kâr edebilen bir yapı haline getirmek için çalışılıyor. Boey den para geldi neden transfer yok deniyor sürekli. Bu sene ki transferlerle maaş yükü 53 milyon Euro ya yükseldi geçen sene 35 milyon Euro civarıydı bu rakam keza eskisi gibi düşük faizle para bulmakta mümkün değil artık, bankalar birliği anlaşmasının sadece yıllık faiz gideri %50 yi geçiyor. Mali yapı gittikçe iyileşiyor diğer takımların tersine, Fenerbahçe nin Beşiktaş'ın borçları sürekli artarken bizim sürekli azalan bir trend içerisinde Anadolu takımlarıni saymıyorum bile onlar batmış durumda. Kadro her halükarda ligde şampiyonluk için yeterli zaten, Avrupa'da oynadığın ligin getirisi bir şampiyonlar ligi değil. Prestij için belki yeni bir UEFA kupası kazanmak için oynarsın ama hedef borçsuz kâr eden oyuncu satabilen gelir elde edebilen ve sadece ndombele ziyech zaha gibi futbolunun son zamanlarında emeklilik ikramiyesi almak için geldikleri bir kulüp olmaktan çıkıp, daha önce Erden Timur unda dediği gibi Almanya'da Bayern neyse Türkiye de Galatasaray o olacak açıklaması benzeri bir yapıya kavuşmak temel amaç olmalı olmak zorunda da. Sürekli geçmişi olan ama geleceğine kumar oynanacak fırsattır deyip alınacak transferden vazgeçip akılcı transferler yönetilebilir bir mali yapı en önemli hedef olmak zorunda. Ver parayı al adamı kolay ama sonrası yok bu işin. Şu dönem için de herhangi bir transferi ne çok acil nede çok gerekli görüyorum. Kış transfer dönemi kimse iyi oyuncusunu bırakmaz. Kendi oyuncun olan dubois i bile geri alamıyorsun neticede. Ndombele ziyech gibi birini sırf eksik bölgeyi tamamlayacağım diye almaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankalar birliğinden çıkman senin geleceğini aydınlatacak. Gelirlerin direkt olarak senin olacak, bu da makası açmak demek. Hele ki Şampiyonlar Ligi'nde yer almaya devam edersen. Belki 1 transfer dönemi pas geçilecek ama sonrasında daha müthiş hamleler yapabileceksin.

      Sil
  2. Savunma ve hucüm yönü dengeli olan teknik kapasitesi olan atletik bir bek kafamdaki soru işareti çok genç değil bundesliga 2 den seviye atlayamaması şaşırtıcı aklıma lionel carolü getiriyor oda fransa 2 liginden hatırı sayılır bir performans ile gelmişti ama tutmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviye atlayacaktı, satmadılar. Üst yapıda birçok takım bu transferi gerçekleştirmek istedi. Yaza kalsa zaten gerçekleştirecek. Carole ile ne alakası var :(

      Sil
  3. bu sezon 20 maçta 3 gol 6 asist müthiş rakam. boey'in 3 sezondaki asist sayısı neredeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum yönü kuvvetli, teknik özelliği var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir