6 Şubat 2024 Salı

Galatasaray 4-2 Bandırmaspor, tüm negatif anlarda Halil Dervişoğlu imzası


Halil Dervişoğlu'nun bu maçı tamamlaması büyük mesele. Galatasaray adına, özellikle hücum tarafında yazacağım tüm negatif unsurlar ona yazar. Sağı boş pas atmıyor, solu boş pas atmıyor. Ceza sahasında topla buluşuyor, ısrarla şut atmaya çalışıyor. Yapamayacağı bir şey değil oysa, basit oyna işte. Basit oynasa, ilk yarıda 5'i de bulurdun. O imkanı yakaladın, 3-0'a kadar üreten ve coşkulu bir Galatasaray izliyorduk. Halil Dervişoğlu'na rağmen.

3-0'a kadar bakıyoruz, coşkulu bir Tete / Zaha var. Vinicius da belki pozisyona çok fazla giremedi ama ön alanda çalışkandı. Baskı da sana erken skor getirdi. 2 penaltı doğru, rakibi hataya sürüklüyorsun. Bitiricilik ise zayıf, manasız bir laubalilik vardı. Penaltı atılacak, kim kullansın diye taş kağıt makas yapılıyor. 3-0'ı buluyorsun, bir anda kepenkler iniyor. Maç 3-2'ye geldi işte. Hatta 3-3 de olabilirdi. Okan Hoca'nın gençleri bu maçta, hem de skora rağmen erken oyuna alması değerliydi. 2. yarının belki de tek iyi yanı.

Ndombele tüm maç ne yaptı mesela? Efe Akman'ı izledik, geriden o kadar güzel organize etti ki takımı. Gökdeniz Gürpüz'ü kısa süre de olsa izledik, 4. gol ona yazıyor. Halil Dervişoğlu ne yapıyor tüm maç? Bazı isimler var, onlar bile bile lades. Israr anlamsız. Yerlerine oynayacak gençler daha kötü durumda değil. İstekli ve enerjikler. Okan Hoca'nın bazı isimleri ısrarla kazanmaya çalışmasını anlıyorum da, Ndombele ve Halil Dervişoğlu gibi isimler olmayacak.

Tete coşkuluydu, isteğini sevdim. Karar alma mekanizması hala aksıyor olsa da, bu coşkusu devam etmeli. Zaha da maç ayırt etmeden oynuyor. Oyundan çıkarken gösterdiği isyan da bunun göstergesi. Forvetinin arkası ve orta sahada 1 isim sahada olmayınca, skor avantajını da alsan ister istemez aksıyorsun. Günay Güvenç de ısrarla kalesine gelen her şutu gol yiyince, 3-0 öne geçmene rağmen "acaba maç uzar mı" korkusuna kapılıyorsun.

Vinicius'u değerlendirmek için erken. Şu an ön alanda çalışkanlığının altını çizeceğiz. Hareketli ve fizik gücü olan forvetin, özellikle de kenardan oyuna aldığında etkisini hissedeceğiz. Tete / Vinicius uyumunu bekliyordum, belki de Tete'nin bu hareketliliği bu yüzdendi. Bu maçları daha rahat geçmek gerekiyor. Sonuç olarak tur atlasan da, laubali şekilde hareket etmemelisin. Bazı futbolcuların maçı çok ciddiye aldığını söyleyemem. Özellikle de 3-0 sonrası bu rahatlığın sonuçları daha kötü olabilirdi.

19 yorum:

  1. Halil'in kiralanması ve oynaması gerek. Bizim bildiğimiz Halil'den eser yok. Eyüp , Gokdeniz ve Efe seneye geniş rotasyon içerisinde değerlendirilebilir. Kazımcan da günden güne geriye gidenlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil le acilen konuşulup furbolu bırakması istenmeli. Eminönü nunde balık ekmek falan satsa daha başarılı olabilir diye düşünüyorum. İlla kiralanması falan da düşünülüyorsa Papua Yeni Gine den bir takıma verilebilir kiralık olarak. Çünkü bu çevrede bu adamı izleyen hiç bir takım bunu kiralık olarak almaz z paramıza yazık derler. Ne güzel Beşiktaş alıyordu bu adamı ne diye çalım atmaya kalkarsın ki, Beşiktaş a gitseydi asıl o zaman çalım olacaktı şimdi başımıza kaldı herif. Bir de buna bonservis verildi yazıktır ya.

      Sil
    2. Forvet arkasında yapabilir dedim, yine yapamadı. Çünkü şahsi hareket ediyor, kendisini düşünüyor.

      Sil
  2. okan hoca'nin ndombele ile alakalı planı ne ? yani ne düşünüyor ? çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanmaya çalışıyor da olmayacak.

      Sil
    2. Kumar oynasam ndombele yi kazanmaktan daha fazla şansım olur milyarder olmak için.

      Sil
  3. Barış bu maçta niye oynatılır yani bırak dinlensin adam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Turap Bülbül ile başlayabilirdi direkt ama sağ bekte bir daha göreyim dedi sanırım.

      Sil
  4. Ndombele bile isyan ediyor adama daha ötesi yok. Dünya kadar pozisyon yedi Halil bu akşam kiralanır mı satılır kı bilmem ama fazlalık.

    YanıtlaSil
  5. Kazımcan bu seviyede bile çok kötü gözüktü. Halil aslında çok iş yapabilir basit oynasa ama takımın hücum oyuncularının genel olarak bencil oyunları var. Basit olanı yapmadıklarından 2-3 senedir maçlarda ıkınıyoruz. Yoksa mustafa muhammet bile gol kıralı olur o kadar kötü bir sene geçirmezdik. 50 tane şutu dağlara taşlara vurup 51 şutda gol yapan adamların havasından geçilmiyor. Aslolan Galatasaray. Yoksa Bruma, Rodrigues, Yasin in de kısa vadeli büyük oyunları vardı. Şimdi ufak sahnedeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgüven olarak da çok koptu gitti. Kiralanması, düzenli oynaması ve toparlanması şart.

      Sil
  6. Benim için maçın adamı Berkan dir. Maç öyle olmuş bu böyle olmuş umurunda değil. Görevini layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stoperi de kurtarırsa, kariyerine ciddi anlamda bir ivme katacak.

      Sil
  7. Ts'nin Meunier transferini nasıl değerlendiriyorsun ? ya da biz de iş yapar mıydı ? solda köhn , sağda meunier

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 sezonda toplasan 20 maça çıktı mı emin değilim. Sakat :(

      Sil
  8. adamın duruşu aurası negatif enerji zaten. benzerini görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hep öyleydi, takılmam da, şu oyun hiç iyiye işaret değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir