5 Şubat 2024 Pazartesi

Parayla alabilir misiniz böyle bir alternatifi?


Barış Alper Yılmaz'ın karar almasını ve yer yer de bitiriciliğini eleştirirdik. Hücum tarafında eksikliğini yaşadığı temel unsur karar almasıydı. Fizik gücü ve çalışkanlığıyla öne çıkan bir kanat. Bu yüzden de sağ kanatta oynaması daha önemli. Sola geçince ister istemez kat etmeniz gerekiyor ve teknik beceriniz ön plana çıkmak zorunda. Sağda ise fizik gücünüz ve hızınız ön planda. Bu yüzden de ağırlıklı olarak sağ kanat ya da forvette kullanıldı.

Samsunspor maçında attığı gole bakınca, karar alma mekanizmasının da gelişmeye başladığını görebiliriz. Okan Kocuk karşısına geldiği an normalde x futbolcu kaleye vurur. O ise sakin kaldı, kaleciyi de çalımladı. Okan Kocuk da bunu beklemediği için hamle dahi yapamadı. Rakip savunma arkasına sarkması, Alim Öztürk gibi fizik gücüyle ön plana çıkan bir stoperin ona karşı "güç" tarafında varlık gösterememesi önemli.

Öyle bir yerdeki şu an, oynadığı mevkilerde haftanın 11'lerine seçiliyor. Sol bek, sağ bek, sağ kanat gibi pozisyonlarda haftanın 11'lerine girmişliği var. Maça da kanat başlıyor, sol beke kayıyor. Oyun olarak da hiç sırıtmıyor. Gaziantep FK karşısında maç içinde sol beke geçti ve galibiyeti getiren golü attı. Samsunspor karşısında da sağ açık başladı, takımını nefeslendiren golü buldu. Forvetin arkasında da denendi bu adam, yine başarılıydı. Özellikle de ön alanda pres gereken anlarda.

Parayla alabilir misiniz böyle bir alternatifi? Onun yakaladığı bu "joker" havası Okan Hoca'ya yazar. Fatih Hoca, potansiyeli gördü ve transferini gerçekleştirdi. Okan Hoca ise futbolcuya muazzam dokundu ve olabilecek en iyi jokeri yakaladı. Şu an takımın hem en iyi sol beki, hem de en iyi sağ kanadı. Aurier yokken de en iyi sağ beki o hatta. Bu tablo kulüp için sağlıksız da, Barış Alper Yılmaz için müthiş bir şey.

Umarım bir sol bek alırız da, sağ kanatta oynamaya devam eder. O çok bahsettiğim "senkron" işini tutturan futbolcuların başında. Pres oyunu oynarken, ön alanda hareketli olmak zorundayız. Bu da "çalışkan" futbolculardan geçer. Barış Alper Yılmaz, bu takımın askerlerinden biri. Ön alanda getireceği enerjiden de vazgeçemeyiz. Sol bek alınmazsa, mecburen oraya kayacak gibi. Avrupa'da sol bekimiz o olacak mesela.

8 yorum:

  1. Nazar değmesin her derde deva. Evde iş olsa gelir yapar:) Okan Hoca'nın kazanımı.

    YanıtlaSil
  2. 2 tane daha barış alperin kopyası olsa şampiyonluk zaten kesin avrupa ligi ise final hatta kupa büyük ihtimal olur o derece önemli takım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz isimlerin sayısını arttırdığın an belin bükülmüyor.

      Sil
  3. Muadili olarak prime Ümit Davala gösterilebilir belki. Avrupa'da şu anda bu kadar çok yönlü başka oyuncu yok. En azından üst seviyede yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz'ın önü çok açık bu yüzden.

      Sil
  4. barış,sıradan bir asker de değil komando maşallah

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir