7 Şubat 2024 Çarşamba

Derrick Köhn Galatasaray'da


Boey'in Galatasaray'ın oyun tarzı üzerinde etkisi büyüktü. Sağ kanatta sağladığı dinamizm ve pres oyununa sağladığı katkıyla birlikte "enerjiyi" yüksek tutuyorduk. Boey ayrıldıktan sonra, en az 1 bekte o enerjiyi tekrar yakalamak gerekiyordu. Auerier ile de bu belli ölçüde karşılanır ama tam olarak değil. Sol bek arayışında, tempo ve atletizmiyle öne çıkacak bir ismi önemli buluyordum. Transferin şu gününde de önümüze daha iyi bir fırsat çıkamazdı.

Avrupa'da transfer kapanmış, sende 1 hafta. Bir yandan büyük bonservisler ödemek istemiyorsun ki şu gün için bu da mantıklı. Kulübünde düşünülmeyen futbolcu ancak sana düşer. Ya da olmadık bir fırsat yakalarsın. Köhn'de avantaj sezon sonu devreye girecek olan 3 milyon avro'luk çıkış bedeli. Bu bedeli de vermeye hazır birçok takım var. Geçen yaz dönemi de adı transfer piyasasında anılıyordu. Takip ve talep edilen bir futbolcu.

Futbolcunun sana gelmek istemesi de büyük artı. Carole kıyaslaması yapan biri vardı, çok alakasız bir benzetmeydi. Carole, Ligue 2'den geliyordu ama çok gençti. Galatasaray'da yaşadığı sakatlıklar olmasa da bir noktaya gelirdi. Köhn'ün yaşı 25, belli bir tecrübesi var. Bayern altyapısı onun artılarından biri. Willem II formasıyla da iyi bir dönemi vardı. Galatasaray'a transferi onun adına yükseliş ama bu hamleyi de bir süredir bekliyorduk.

Gelişim göstermeye de devam edecek. Okan Hoca'nın Boey'i getirdiği noktaya bakarsak, Köhn için yapacaklarını da az çok biliyoruz. Hazır geliyor ayrıca, direkt sahaya atacağız. Sağ beke de Assignon gelmiş olsa, her 2 bekte 2 tempo canavarı olacaktı ki, pres oyununda şahene olabilirdi. Savunmanızı bu sayede mümkün oldukça öne çekiyorsunuz. Köhn ile alakalı problemler biraz savunma ve konsantrasyon. Bu da alışabilir, gelişim gösterecektir.

Tekniği ve orta kalitesi iyi düzeyde. Hücuma yönelik repertuarı da bunlarla sınırlı değil. Hücuma getireceği çeşitlilikle birlikte, belki de Boey'i tek eleştirdiğimiz nokta olan "asist" yönüyle ön plana çıkacaktır. Oyun tarzımıza uyuyor, sevindiğim nokta bu. Hocanın da bu tarz isimler üzerindeki dokunuşu malum. Hayırlı olsun diyelim, iyi bir transfer. Direkt sahaya atacağız ve futbolcu da en iyi döneminde geliyor.

18 yorum:

  1. Hoca bu adamı direk sahaya atmaz en az 4 hafta form tutsun takıma alışsın falan diye kenarda tutar kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence atmak zorunda, çünkü hazır. Daha iyi de bir alternatifi yok.

      Sil
  2. Transferde bu tip oyuncular gerekli. Burası seviye atlaması için müthiş bir şans. Tempolu ve fizikli olması bizim lig için önemli. Angelino zayıf kalıyordu.

    YanıtlaSil
  3. Eksileri artılarından daha fazla olan bir futbolcu. Bu kötü transfer demek değil lakin bugün 3 e bitirebildiysek UEFA kadrosuna da 4 milyona biterdi sanıyorum. Zaten bir tur geçsen o parayı cebine koyardın. Boey bekleyenler çok büyük hüsrana uğrar adam sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu daha fazla defans yapar bundan. Barışın sol bek performansından fazlasını veremez hatta eksik kaldığı noktalar olacaktır. Aurier ile defansif oynayıp soldan hücüm edeceksek başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksileri neden daha fazla olsun ki. Defans yapmayacağı anlamına gelmiyor tarzı. Gelişecek elbette.

      Sil
    2. Galatasaray kapandığında, baskı yediğinde çok üzer bizi defansif özelliği üst düzey değil. Keremin arkasında oynayamaz ama bu net. Kerem Ligin en çok top kaybı yapan oyuncusu. Keremin bu hali bu oyuncuyu astırır bize.

      Sil
    3. Bence oynayabilir, savunma tarafında burada daha da katkı verecek. Hannover bunu istemediği için göstermiyor da olabilir.

      Sil
    4. Ligde kaç kere kapanmak zorunda kalıyor ki takım? Tam tersine neredeyse bütün rakipler bize kapanıyor. Bu açıdan savunma yönü zayıf bile olsa ne kaybettirir ne kadar kaybettirir? Ekstradan 3 gol fazla yeriz belki ama Angelino nun yapamadığını yapıp 7 8 asist yapsa yeter de artar bile.

      Sil
    5. Köhn, oyunun gerekliliği ne ise onu verir. 3'lü savunma düzeninde elbette hücum katkısı daha öne çıkar.

      Sil
  4. Nokta atışı gibi duruyor. 25 yaşına kadar neden 2. Ligde diye konuşanlar da var. Boey de 2. Ligden geldi. Onu keşfeden de bizdik. Buradan bu tempo ile zaten pazarı olan bir oyuncu. Yapılan yatırım kesinlikle karşılığını verir. Boey beklemek çok yanlış. Buradan 30 milyona Münih’e giden bir oyuncu ile kıyaslamak çok büyük hata olur. Ligin oyuncusu şu haliyle. Üstüne koyarsa yine satılabilir ama her oyuncuyu Münih’e satacak değiliz. Torino deli gibi peşindeydi bu adamın. Ffp ye takıldılar. Takımı kiralamaya yanaşmadı. Boey satışı yapmamız bizi tercih edilir bir klüp haline getirdi kısaca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Gönül de Fenerbahçe'ye transfer olduğunda bu yaşlardaydı ve 2. ligdeydi. Kerem Aktürkoğlu, 3. ligdeydi hatta. Olabiliyor bunlar..

      Sil
    2. Leipzig sol beki Raum 2 sene evvel 2. Ligdeydi. Şimdi milli takımın sol beki. Böyle bir kıyaslama yapmak saçma olur zaten. Barış Alper PTT den geldi. Boey 2. Ligden geldi. Hatta Marcao liginin en çok gol yiyen, sonuncusu olan takımından geldi. Sonuç ortada böyle yaklaşmak yanlış. Bu oyuncuları biz parlatıp satacağız.

      Sil
    3. Ararsak tonla örnek var. Değil 2, 5. Lig'den bile alabilirsin. Yetenek yetenektir.

      Sil
  5. Dripling özelliği de muazzam üst düzeyde. Ön alan baskısında yerleşip yediğin kontratlarda hızla geri dönebilecek bir oyuncu. Önünde oynayan 2 isimde Zaha ve Kerem bu oyuncuyla yükselişe geçer. Barış Alper bile o bindirmeleri ile canlandırdı Keremi Zahayı. Kaç gol attılar Barış sol bek oynarken. Mesele de bu. İçeri kat etmiyor ama fazla. Daha çok çizgiye basmayı seviyor. Öğreneceği çok şey var. Okan hoca büyük şans onun için. Bu hız bu dripling yeteneği ile büyür burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin oyununa uyuyor. O hareketliliği arıyoruz çünkü. Boey gittikten sonra daha da lazım olacak.

      Sil
  6. Carole ile ılgili yazan bendim değindiğim konu seviye farkı takım farkı uyum sağlama sorunu inşallah korktuğumuz olmaz yeteneğine lafım beklide türkiyede böyle solbek yok hayırlı olsun galatasarayımıza

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir