7 Şubat 2024 Çarşamba

Potansiyel kendini öyle bir belli ediyor ki


Potansiyel kendini öyle bir belli ediyor ki. Futbolcuda istek olunca, görüntü de bir şekilde değişiyor. Ndombele'yi sezon boyunca izledik. Her türlü şansı aldı, almaya da maalesef devam edecek gibi. Kazanımı olmayacak mesela. Bandırmaspor maçı fırsat diyorsun, görüntü yine kötü. Ndombele, kendi isminin ağırlığında ne yaptı? Dripling yapmaya çalışırken dahi ufak mesafede kesilir halde. Bu durumda Ndombele'den geriye ne kaldı ki?

Efe Akman'ı beklediğimden çok daha erken oyuna aldı Okan Hoca. Son 5 - 10 dakikalar beklenirken, 30 dakika kala futbolcuyu sahaya sürdü. Fizik gelişim elbette şart da, çocuk klas işte. Özgüven sahibi, topa hakim, dilediği gibi yönlendiriyor. Rahat bir maç da değildi, baskı altında girdi. 3-1 ilerliyordu maç ve cebinde de değildi. 3-2'ye de geldi nihayetinde. O anda da birçok genç sahadaydı ama enerji o kadar yüksekti ki sıkıntı yaşanmadı.

Hamza Akman'ı göremedik ama Efe Akman'ı izlemeye devam ediyoruz. Tam bir 4-3-3, pasör 6 numarası aslında. Kendi yarı sahasının derinliklerinden oyunu yönlendirecek, pas alışverişini sağlayacak. Pres oyununda da var tabi, çok hareketli ve yaşına göre de oldukça agresif. Sertliğini de beğeniyorum. Mücadeleden kaçmıyor, geri adımı yok. Sözleşme işini çözmek lazım ama o konu da oldukça garip. Ayhan Akman, Galatasaray'ın profesyoneli mi yoksa çocuklarının menajeri mi? Tezat değil mi?

Hamza Akman'ı bedelsiz şekilde Kopenhag'a götürmek istediği söyleniyor. Onun da sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Efe Akman için de benzer hayali vardır. Çocuklar Galatasaray forması giyiyor, kendisi Galatasaray profesyoneli ama bir yandan da çocuklarının menajeri. Menajer olarak düşünürken de "profesyonel" olarak hareket etmekte. Menajeri değil diyen de var. O durumda da futbolcuların alacakları kararda söz sahibi. Mutlaka fikri var, yönlendiriyor.

Bandırmaspor karşısında diğer gençlere dönersek, Ali Turap Bülbül'ün de enerjisini beğendim. Sağdan driplingle çıktığı bir pozisyon var ki, ondan da beklenti bu. Hücum katkısı bekliyoruz. Ali Yeşilyurt için çok fazla yorum yapamıyorum, anlayamadım çünkü. Gökdeniz Gürpüz ise en az Eyüp Aydın kadar büyük potansiyel. Dortmund'un onu neden takımda tutmaya çabaladığını gördük. Orta sahanın merkezi ve sol kanatta oynuyor. Topla hareketli, dripling ve teknik meziyeti yüksek bir futbolcu. Atılan 4. gol de onun presi neticesinde geldi.

14 yorum:

  1. Bir yerden başlamak lazım aslında ligde bazı maçlarda skoru garantiye aldığındada oynatılmalı sadece kupada değil gerçekten yetenekli gençlerimiz var değerlendirmek lazım ama okan hocayı anlayamıyorum formsuz oyuncularda ısrar etmesini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yavaş yavaş süre verip, yeni sezonda rotasyonda yerlerini hazır etmek gerekiyor.

      Sil
  2. ndombele, ziyech, halil, kazım'a verilen süreler zarar ziyan bence. Eyüp, Ali, Efe, Hamza kesinlikle daha çok süre almalılar.

    YanıtlaSil
  3. Ayhan Akman iki oğlunu bedelsiz başka kulübe gönderirse bir daha Galatasaray 'ın kapısından içeri alınmasın. Özellikle Efe çok yetenekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu çok tezat. Ya profesyonel olursun, ya hayatına futbolcu çocukların ile devam edersin.

      Sil
  4. İyi de adamın çocukları değil mi bunlar? Baba olarak bir fikri yönlendirmesi olmasın mı? Sorun burada Ayhan da değil bugüne dek bu çocuklara şans vermeyenler de. Hamza yada Efe bu maçta oynamış olsalar yada ligde yavaş yavaş oynamaya alistirilsalar olmaz mıydı bugüne kadar? Ben Ayhan Akman i haklı görüyorum burada. Keza Efe oynadığında yeteneğini ve yaptıklarını gördük, Hamza da gerçekten yetenekli bir çocuk. Baba olarak çocuklarının geleceğini düşünmek zorunda, yıllardır emek veriyor yetiştirmek için ve iyi yerlerde görmek te hakkı Ayhan in. Biliyor ki oynadıkça gelişecekler bu çocuklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman Galatasaray'da profesyonel olarak çalışmayacak. Baba olarak hayatına devam edip, çocukları ile ilgilenecek. Çok tezat bu iş.

      Sil
  5. hamza'nin çoktan bu takımın bi parçası olması gerekiyordu. ilk 11'de de olurdu, yedekten de girebilirdi yani o seviyesi var. geçen sezondan beri oynatılmalıydı. ama şu an ztk'da bile süre bulamıyor. tabi gitmek ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 18 - 19 yaş aralığında futbolcular belli bir tecrübe kazanırken, biz hala ana kadroya yazamıyoruz..

      Sil
    2. tabi şöyle bi durum da olabilir. oyuncular sözleşme imzalamaya yanaşmıyorlarsa yani gitme durumları varsa bu yüzden de forma şansı verilmiyor olabilir. hatta bi ara böyle bişey yaşamıştık diye hatırlıyorum da oyuncunun ismi aklıma gelmedi.

      Sil
    3. Burada sorguladığım Ayhan Akman benim. Futbolcuların durumu değil.

      Sil
  6. Çocuk sahaya girerken bile çevre kontrolü yapıyordu. Ndombelenin çok önünde fizik olarak bu çocuk hala neden bu halde birazda bunları sorgulamak lazım. Şimdiye canavar gibi olmalıydı. İkili mücadelelerde ayakta kalamıyor. Fizik olarak gelişmesi şart çok zeki futbolcu muazzam işler yapacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir