8 Şubat 2024 Perşembe

Vinicius'un varlığı Tete'yi kazandırır mı?


Maç sonu röportajına birlikte çıktılar ve Vinicius transferi konusunda Tete'nin ismini öne çıkardı. Onun burada olduğunu bilerek geldiğini söylüyor. Tete'nin Bandırmaspor karşısındaki performansına bakınca da daha iştahlı olduğunu söyleyebiliriz. Karar alma konusunda yine sıkıntı yaşadı ama iştahı yüksekti, çok çalıştı, efor sarf etti ve hücumun en iyi yanlarından biri oydu. Potansiyelini ve kalitesini tartışmıyorum da, istikrar tarafında yokuş aşağı gidiyor, bağın da koptuğuna inanıyordum.

Ziyech'ten yana umut yok, ona yok hükmünde bakacağız. Tete için de beklenen teklifler gelmedi gibi görünüyor. Gelse dahi şu 2 günde oraya hamle yapmak zor olacak. Tete'nin en kötü hali için de 6-7 milyon avro öneren takımları görünce, futbolcunun piyasasını az çok görüyoruz. Biraz toparlasa ve geçmiş potansiyelini hatırlasa, demek ki en kötü ihtimalle 20 milyon avro'ları o da zorlayacak. Tete'yi bu yapı içinde düşünmek zorundayız.

Vinicius'un ilk maçıydı. İlk maçı sonrası keskin hüküm vermeye gerek yok. Az çok beklediğimi gördüm ben. İlk 11 olarak değil, ağırlıklı olarak kenardan getirerek oynatacağımız bir forvet. Ön alanda çok hareketli, çalışkan, fiziğini kullanıyor. Bu tarz bir forvet alternatifine ihtiyaç duyuyorsun. Tam pusucu forvet. Golü koklar, en müsait bitirme anında oradadır. Bitiriciliği üst düzey değil ama fırsatçılığı çok iyi seviyede.

Tete'ye de katkısının olacak olması değerli. Belki bu sayede onu da kazanmış oluruz. Bandırmaspor maçı bu anlamda iyi bir başlangıçtı. Bu 2'liyi aynı anda 11 başlatmak zor olsa da, maç içinde mutlaka görürüz. Saha dışında da etkileşimleri yüksek olacaktır. Vinicius, önemli bir kariyer bir de. Birçok iddialı lig ve takımda forma giydi. Global bir futbolcu ve hali tavrı da sana pozitif etki edecek tipte. Sezon sonu geldiğinde takımda devam etmesini mutlaka isteyeceğiz.

25 yorum:

  1. Transferde takim kimyasına uygun oyuncular alınmaya başlanması fazla dikkat çekmeyen bir detay oldu. Vinicius ve Aurier gerek Tottenham'da beraber oynadıkları oyuncular olmasından gerek de hemşerileri ile uyum sağlamaları acısından pozitif etki yaratacaklardır. Tete, Zaha ve Davinson'da yükseliş bekliyorum, ki bunların ilk imareleri kupa maçında goruldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bir hemşeri derneği de kurarlar herhalde bu adamlar, Brezilya kültür ve yardımlaşma derneği yada Fildişi sahili çevreciler derneği gibi olabilir. Daha çabuk uyum sağlayabilirler böylece hemşerileri ile birlikte vakit geçirirlerse gerçektende.

      Sil
    2. 2. yorum güldür güldür..

      İlk yoruma dönersek, bence de bu etkileşimlerin artısı olacak.

      Sil
  2. başlığın cevabı hayır. tete'den yana zerre umudum yok. şampiyonluk için hücum hattında barış, kerem, zaha, mertens, icardi.. bunlarla hedefe koşacağız. şubat ayına gelmişken hâlâ o toparlanır mı bu hazır olur mu filan. bunları artık konuşmamamız lazım. tete, ziyech, ndombele isimlerinin üzerlerini direkt çizmemiz lazım. bu 3 isim artık diğer oyuncuların süresinden çalmamalı. hamza akman oynasın mesela tete'den kötü çıkma ihtimali yok. hem bek transferlerini de gerçekleştirdik ve bu sayede de barış'ı hücum hattında kullanabiliriz. yani artık öyle tete mete filan geçelim abi bunları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kestirip atmak istemiyorum, çünkü geçmişi malum. Bakalım, umarım kazanılır.

      Sil
    2. Geçmişi? Takımda geçmişi bundan daha iyi adamlar var ve onlardan da bir fayda görmedik? Bu adamın olmayacağını görmen için ne gerekiyor daha? Mesela bir maçta kendi kalesine hattrick yapması mı lazım?

      Sil
    3. Shakhtar günleri gibi. Yakın geçmiş. O gün hayal edemezdin transferini.

      Sil
  3. Sürekli sağa sola kiralanan hiç bir yerde takımın as oyuncusu olamamış tutulmamış oyunculara önemli kariyeri var bir çok iddialı ligde takımda forma giydi mi deniyor artık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim için dedin anlamadım.

      Sil
    2. "Vinicius, önemli bir kariyer bir de. Birçok iddialı lig ve takımda forma giydi. Global bir futbolcu"

      Sil
    3. Çok doğru yorumlamış kim yazdı ise, imza..

      Sil
    4. İlk yorumdaki arkadaşın Ukrayna’da savaştan haberi yok sanırım. Oyuncular kalmak istemedi orada ondan kiralık gittiler. Lyon günleri Tete için harika geçiyordu. Leicester için zaten konuşmaya lüzum yok. İyi oyuncuları yedekte tuttukları İçin şu an 2. Ligdeler.

      Sil
    5. Savaş durumu olmasa, Tete'nin en az 25 - 30 milyon avro'luk bonservisi vardı o dönem.

      Sil
  4. Tete ve vinicius gol sevinci yapacagiz diye olur olmadik yerde pas vereyeyim, sürekli onu arayayım kafasına girmesinler yeter.

    YanıtlaSil
  5. Israr edilirse sonuç alınabilir diye düşünüyorum bekleyip görmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanmamız bizim kazancımız..

      Sil
    2. Zaten Tete iyi girdi sezona. Ziyech ile iş sarpa sardı. Oynama alışkanlığı çok önemli. Yoksa Tete oyun içi katkısı yüksekti. Abi sen demiştin zaten Tete tam oynayacak Ziyech gelecek forma onun gözüyle bakılıyordu. Umarım Ziyech gider de forma kimin görürüz.

      Sil
    3. Tete iyi girdi, Ziyech gelince doğal olarak o oynadı. Tete de oynamayacağını biliyor, giderek düştü doğal olarak.

      Sil
  6. Shaktar 'da çok sayıda genç Brezilyalı oyuncu vardı. Ben de Tete'nin çok olumlu etkileneceğini düşünüyorum. Takımda
    Uruguay , Arjantin ve Kolombiyalı oyuncular vardı ama Brezilyalı oyuncu ile iletişimi daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka etkilenir, bir ivme kazanır.

      Sil
    2. Tabii ki Brezilya li ile daha iyi olacaktır. Bu konuda çok güzel bir deyim bile var Türkçe de. Toprak toprağı gurbette severmiş. Zaten birbirlerine toprağım diye hitap ediyorlarmış.

      Sil
    3. Bir güldür güldür daha :)

      Sil
  7. Maalesef çok çabuk tüketmeye ve oyuncuları değersizleştirmeye başladık. Fifa oyunu oynar gibi o gitsin bu kalsın eleştirisi yapiliyor sürekli. Abdülkerim,Barış,Kerem ,Kaan,Yunus,Berkan'ın da zamanında kötü dönemleri oldu. Hatta Galatasaray topçusu değil denildi. Sonuç ortada.Tete çok iyi topçu ve ciddi piyasası var.Uyum sorunu olduğu açık. Diğer oyuncular gibi performansını yükseltip birçok taraftarı utandıracağına inanıyorum. Vinicius transferi ve Ziyech 'in olmayışı onu kendine getirecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete için umutsuz değilim. Hareketlenme var, bu devam etmeli..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir