16 Şubat 2024 Cuma

Klasik 10 numara devri bitti denilirken, yaşadığını görmüş olduk


Klasik 10 numara devri bitti denilirken, yaşadığını görmüş olduk. Özellikle ilk yarıda kendisini orta sahaya attı ve oyunu merkezden yönlendiren isimdi. Icardi'yi arkaya atıp, atacağı toplarla kanatları rakip savunma arkasına sarkıtmak iyi plandı. Rakip 3'lü savunma oynarken, kanatlardaki boşluğu değerlendirmek istedik. Icardi de 3'lü savunma karşısında kaybolmadı bu sayede. Mertens'in varlığı da mühim tabi orada. Ön alanda akıl olduğu kadar, orayı karıştırıyor da.

Çift oyun kurucuyla oynadık diyelim. Icardi ve Mertens'i bu anlamda ayıramayız. Icardi, Mertens'in de gerisinde pozisyon aldı. 2 asisti var, 1 de golü var ki o gol "sadece 1 gol" değil. Icardi'nin yaşadığı sürece tekrar geri dönmeye gerek yok. Sakatlık etkisini atlatıyor ve oynadıkça da fiziğini toparladığını görüyoruz. En kötü haliyle de oyun içi katkısı verirken, Sparta Prag karşısında ayakta da kaldı. 2. yarıda gole çok yakındı ve maçı kazandırdı.

Attığı gol onun imzası. Uzun zamandır akan oyunda golü yoktu, bu laneti yıkmak önemli. Rakip ceza sahası dışında o kadar sakin kaldı ve net bir vuruş yaptı ki, işte bu onun imza golü. O an ayakta kalması, fiziğini toparladığını gösteriyor. Direkten dönen topunda da, rakip savunma arkasına sarkıp, asla ağır kalmadı. Bu da patlayıcı gücünün geri dönmeye başladığını gösteriyor. İyi bir vuruştu, direk şanssızlık oldu. Kaçırdığı kafa golünü atmasını beklerdim.

Icardi döndü, şimdi Kerem Aktürkoğlu da dönecek. Kerem Aktürkoğlu'nu da Sparta Prag karşısında iyi buldum. Hareketliydi, net 2 asisti yendi. Galatasaray'ın geçen sezon en büyük kozu bu 2'linin bağlantısıydı. Bu bağlantıyı tekrar hatırlamak gerekiyor, o zaman önümüzdeki maçlar adına çok daha rahat konuşacağız. Galatasaray'ın iyi bir bitiricisi ve bir o kadar da büyük bir oyun aklı var. Tam da geri dönmesi gereken zamanda ayaklandı.

Gol işi biraz "ketçap" etkili. Ketçap akmaya başladıkça, gerisi geliyor. Icardi bu pozisyonları bulurken, güçsüz kalması neticesinde bitiremiyordu. Yeterince beslenemediği doğru ama patlayıcı gücünü de büyük oranda kaybetmişti. Ofsayta düşmezdi mesela, artık çok sık yakalanır olmuştu. Savunma arkasına iyi sarkar ve bitirirdi. Önceki haftalarda ise pek ayakta kalamayıp, yakalanıyordu. Patlayıcı gücü de toparlıyor. Bu onun en büyük kozlarından biri.

13 yorum:

  1. Geçen hafta son haftaları açıklayacak demiştim.

    YanıtlaSil
  2. zahayı en ileri uçta kullanmak en akıllaca göründüğü için icardinin bu rolde iyi oynaması sevindirici..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tabloda oynayacak isim Zaha olmaz, Vinicius olur.

      Sil
  3. abartmasak mı ? yılda 10m€ kazanan adam bu kadar da oynasın yani. yaklaşık 3 aydır piyasada bile yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok da, keyfinden mi yok. Adamın yaptığı fedakarlığı kim yapar?

      Sil
  4. Golden sonra sevinmedi, 3 maçtır direkt soyunma odasına gidiyor. Bir sorun var sanırım. Umarım sorun yoktur da arkasından Zaha gidiyor soyunma odasına. Anlaşılan sorun Zaha değil. Başka bir problem olabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel hayatıyla alakalı olabilir, biraz özgür bırakmak lazım.

      Sil
    2. Bırakalım da artık o kadar müdahiliz ki adamın özel hayatına derdi varsa söylesin çözelim. Icardi formsuz değil mutsuz. Takımla alakalı olduğunu bende düşünmüyorum lakin özel hayatı sürekli çalkantılarda. Bunu bilerek aldık zaten ama o özel bağ kaybolmamalı taraftar ile.

      Sil
  5. İcardi dönerse elimiz çok rahatlar. Eşinin hastalığından dolayı moralsiz olduğu konuşuluyor. Umarım bu performansı devam eder ve uzun yıllar burada kalır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir