1 Şubat 2024 Perşembe

Serge Aurier & Galatasaray, günü kurtarmak?


Ocak transferinin son günlerindeyiz. Havuzun dar olacağını biliyorduk. Ya da isteyeceğiniz genç futbolcunun maliyetinin bugün için x3 olacağını. Bugünü kurtarıp, "potansiyel" diye adlandıracağın futbolcuyu yaz aylarına bırakmayı anlarım. Maliyetlerin bugün olabildiğince uçuk olmasından kaynaklı, asıl hamleyi yazın yapabilirsin. Eleştirdiğim nokta "liste" kısmı ve plansızlık. Assignon'u kovaladıktan sonra dönüp de Aurier'i alalım demezsin. Burada bir tezat var.

Auier'in geçmişi olabildiğince parlak ama bugünü düşüşte. Transferini mümkün kılan noktalar, futbolcunun bonservissiz olması, sezon sonuna kadar anlaşılması ve alacağı ücret. Hazır da gelecek, oynayan futbolcu. Sezonun ilk yarısının sonlarına doğru ciddi bir sakatlığı olsa da iyi döndü. Afrika Uluslar Kupası'nda geçtiğimiz maçta 120 dakika sahadaydı. Eski havası yok elbette. Mental anlamda da ciddi sorunları var. Günün kurtarılması düşünülüyor ama tutması güç bir kumar.

Hala belli bir temposu var, fizik olarak kötü durumda değil. Oynamaya odaklıysa, tecrübesi de katkı sağlar. Çünkü lider karakterli. Ama mental problem işte. Buraya hedef dahilinde mi geliyor yoksa o da mı gününü kurtarma peşinde. Sözleşmenin sezon sonuna kadar olacak olması güzel de, Boey'i de sattıktan sonra oraya benzer tarzda bir bek isterdim. Keşke mümkün olsa da daha potansiyelli bir isim alabilseydik. Onu da bugün, doğru maliyet ile transfer edebilmek zor.

Yedlin transferini hatırlayın, iş biraz ona döndü. O da günü kurtarma üzerinden gerçekleşmişti. Tabi o gün sattığın kadar al durumu vardı ve Omar'ın ani durumu sonrası da bonservis ödemeden bir sağ bek almalıydın. Bugün ise böyle bir kısıtlama yok. Boey'in gideceği bekleniyordu, en azından konuşuluyordu. O günlerden bir liste hazırlamak ve Boey gitmeden adım atmak gerekiyordu. Eleştirim buna. Liste problem, plansızlık var, doğaçlıyorsun. Liste var desen de, içindeki futbolcular birbiri ile çok alakasız.

Transferi gerçekleştikten sonra "pozitifi" düşüneceğiz. Umarım en iyisini verir de herkesi yanıltır. Tecrübesiyle ayakta kalır, şampiyonluk yarışı içinde katkılı olur. Burada eleştirilecek nokta futbol planlaması olur. Okan Hoca'lık da bir şey yok. Aurier'i öncelik olarak tuttuğunu düşünmüyorum. Mümkün olan en kısa sürede sağ bek beklerken, Afrika Uluslar Kupası'ndan dönüşünü bekleyeceğiz bir de. Bu da hata mesela. Samsunspor maçında bu futbolcuyu oynatabilmen gerekiyordu.

28 yorum:

  1. Bu sezon Premier ligde 900 dk üzeri oynamış. Ligin seviye farkını düşününce bizim ligde iyi iş yapabilir.Afrika kupasında da 11 oynuyor. Hazır gelecek.6 aylık sözleşme ile gelmesi oynamak istediğini gösteriyor.Zaha ile birlikte iyi iş çıkarabilir.Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım iyi durumdadır ve gelirse eğer günü kurtarır diye düşünmek istiyorum :)

      Sil
    2. Tarz olarak oyuna uymaz. Dubois daha fazlasını verirdi bize. Kimse kendini kandırmasın. Lig hadi idare ederiz de UEFA kupasından olan tüm inancımı kaybettim. Okan hoca yalnız bırakılmıyor bildiğimiz sabote ediliyor. Bu zihniyette başkanların yeri olmamalı artık bu camiada.

      Sil
    3. Tarz olarak aslında o uyar, Dubois biraz ağır kalabilirdi.

      Sil
  2. hadi sağ bekte hazırlıksız (!) yakalandık. ya peki sol bek ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlıksız yakalanmamak lazım. Boey'in gitme durumu biliniyordu.

      Sil
  3. Aurier kötü oyuncu demiyorum ama bizim için bir oyuncu da değil daha 2 sene evvel boştayken Adanademirspor düşünüyordu. Onun yeri orasıydı. Galatasaray değil. Dubois için 1 milyon vermek çok daha mantıklıydı. Maaşını ödediğimiz oyuncuyu rakip oynatıyor. Sen son gün çöplerin peşinde koşuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum, orası değildi. Villarreal falan yaptı çünkü.

      Sil
  4. NYFC ile kapışıyoruz bu transferde oyuncunun seviyesini siz düşünün. Bu takım bu hoca bunları haketmiyor. Satamıyoruz derken satabilir hale geliyoruz ama alamıyoruz. Alırken de satamıyoruz. Erden Timur önüne taş koyuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MLS ciddi yatırımlar yapabiliyor. Ödedikleri rakamlar, aldıkları futbolcuların yaşı ortada.

      Sil
  5. iyi oyuncuydu. tıpkı ndombele gibi. 2. ndombele vakası. gerçekten şaka gibi

    YanıtlaSil
  6. Dönen isimler kesinlikle hocanın transferleri değil. Levent Mercan 3-5-2 sol kanadı beki değil. Ortasaha oyuncusuydu bir süre önce. Rıdvan son dakika dönen isimlerde Marcelo gibi gelir. Aurier konusunda da Zeki kesinlikle bu oyuncunun önünde böyle oluyor. Öyle isimler geliyor ki gelene oh diyoruz hep aynı senaryo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levent Mercan işi biraz da yokluktan kaynaklı türedi.

      Sil
  7. Yalnız şöyle bir nokta var Gazeteciler içeriden bilgi alamıyor 800 isim yazıyor demiştik oluyor. Aurier bekletiliyor bence daha iyi bir opsiyona gidilecektir. Yoksa açıklamak için beklemenin mantığı yok. Ek olarak sol bek konusunda biz Levent Mercan için beklediysek keşke beklemeye devam etseydik önümüzdeki transfer döneminde alırdık. Kazımcan - Barış Alper orayı zaten götürürdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakılmıştır mutlaka da gün itibarıyla hamle şansı kalmadı.

      Sil
  8. Ozan gitti Marcao geldi. Marcao Geldi Abdülkerim geldi. Bize böyle bir plan lazımdı. Ne kadar doğru işler yapılmış bakalım stoper bölgesi için. Scout ekibinin verdiği ilk isim gelmeliydi. Aurier değil. Neresinden bakarsanız bakın iş hatalı. Plansızlık bizi bitiriyor. Bu sene Davinson ve Angelino dışında hiçbir transfer plan dahilinde değildi. Hep doğaçlama önümüze düştü aldık. Oysaki Zaniolo gibi adamı devre arası getirmişiz yazın onun da üzerinde işler beklerdik. Bizim yaptığımız Zahaya 10 Teteye 5 Kapıdan geçen herkese 5-10 dağıttık parayı. Rashia gibi adamı 5 milyona rakibe bıraktık. Olan, oynayan adamlardan çıkıp kumara düştük. Hatta Ndombele uğruna 2 milyon kazanan adamın maaşını biz ödüyoruz ama rakipte oynuyor geri istediğinde de sana para ver diyorlar. Böyle plansız programsız kabiliyetsiz yönetim görmedim. Beğenmediğimiz Burak Elmas Boey transferini yapan adam. Morutan getiren adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. O noktada da maalesef bonservis ödememe kararı etken oldu. Yoksa mutlaka o plan dahilinde biri gelirdi. Yazın gelecektir..

      Sil
  9. Davinson sağ beke çekilse Boey’e daha yakın performans sergiler. Tanımayan arkadaşlar İçin bu şekilde özetleyebiliriz. Herşey mümkün bizim takımda. Belki Aurier stopere devşirip Davinson bek olarak kullanılır herşeyi bekliyorum artık. Çok ortalama bir oyuncu büyük kumar olarak görüyorum. Defansif desek çok değil. Atletik desek çok değil. Hızlı bir oyuncu da sayılmaz. Ortalama bir oyuncu Boey sonrası için çok büyük hata olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göstermez, savruk oynar. Hız harici benzer yanları yok.

      Sil
  10. Asamoah beklerken Nagatomo gelmiş, geldiği gibi de katkı vermişti. Burdan da aynı hikaye çıksın bekleyeceğiz. Biryerde hak veriyorum aslında. Bugün alacağın adam piyasası X3. Geçişte uzun vadeli olmayan bir oyuncu almak gerekiyor. Ne yazık ki Münih de değiliz ki aldığımız bütün parayı bir oyuncuya basalım. Öyle olsa Boey satılmazdı zaten. Bu sebeple Erden Timur’un olduğu yerde hiç endişelenmeye lüzum yok diye düşünüyorum. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığından zerre şüphem yok. Geçmiş yönetimler gibi takımında istenmeyen 6 ay top oynamamış oyunculara gitmiyoruz buda iyi birşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de umudum o. Nagatomo'nun gelişine de benziyor biraz :(

      Sil
  11. Biraz Fikret Orman dönemi Beşiktaş’ı gibi olduk. Bonservis ödemeden aldığımız oyuncuları satıyor, takımın iyi oyuncularını elden çıkartıyor transfere gelince yapmıyoruz. Şampiyonlar Ligi + Boey 60 milyon Euro. Bakambu da gitti 65-70 civarı bir para kasada. Biz Aurier kovalıyoruz. Levent Mercan diyoruz. Paralar nerde?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankalar birliğinden çıkabilirsek, önümüz olabildiğince açık. Paralar orada. Mantıksız da değil.

      Sil
  12. 8 numara lazımdı biz sağ açık sol açık transferi yapıyorduk ‘fırsat’ adı altında lanet olsun şu fırsat kovalayan zihniyete. Devre arasındayız. Aurier için de fırsat beklemezsin kardeşim. Levent Mercan için neyin fırsatı. Claus için çok yazıyorlar inşallah diye de Angelino 2 olur kanat oyuncusu sayılır kendisi. Defansif meziyet yok denecek kadar azdır. Yönetim mali yönden sorun yaşamamak İçin gelen parayı kasada tutacak seçim var malum. Her yıl biz neden seçim yapıyoruz anlamak da çok zor. Yönetim tası tarağı toplayıp defolup gitmeli. Erden Timur ve Okan Hocaya operasyon var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clauss elit bekti, gelmiş olsa farkı büyük olurdu.

      Sil
  13. Bence problem iletişim problemi. Yönetim asla gerçekleri kamuoyu ile paylaşmıyor. Ne dertleri olduğu belli değil. Bu kadar paranın nereye gittiğini anlatmaları lazım. Bankalar birliği mi, Kemerburgaz mı, FFP mi, maaşlar mı??? Doğru düzgün bir açıklama yapılırsa bence herkes rahatlar.
    Boş yere beklentiye giriyoruz. bu arada ben devre arasında transfer yapılmasına karşıyım. Alıp alacağımız adamlar Auer gibi adamlar olur. Boşuna baskı kurup yönetimi yormanın manası var mı? Biz zaten bu adamları almayalım hatta eldekileri gönderelim istiyoruz. Yenilerini eklemenin manası var mı? Gelecek olan sağ bek, sol bek fark yaratacak mı?
    Mevcut kadro ile devam edelim. Yazın esas alacağımız adamları gerçek fiyatına alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O problem de sezon başından bu yana devam etmekte..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir