16 Şubat 2024 Cuma

Okan Hoca, bu kadar fedakarlık yapıyorken, işini kolaylaştırabilmen gerekiyordu


Kaan Ayhan, çok büyük bir fedakarlık yapıyor. Sakatlığı var, ağrılarla oynuyor ve sezon sonunda ameliyat olacak. Sağ bekte, efor isteyen bir mevkide elinden geleni yapmakta. Barış Alper Yılmaz'ı da yer yer oraya çekiyoruz. Aurier'i aldık, en azından günü kurtarır dedik ama o da sakat çıktı. Okan Hoca'dan bu detayı öğrendik. Final maçında zorlanma yaşamış, en iyi ihtimal de 2-3 hafta yok gibi görünüyor. 4 aylığına geldi, 1 ayı daha gitti. Ne anladım bu işten.

Boey'i sattın, ciddi bir rakam kazandın. Şubat ayına girerken transfer zor, maliyetler uçuk, günü kurtarma gerekliliğine de saygı duyuyorum. Senin o an en ince detayı düşünmen gerekiyor. Köhn'ü Avrupa'ya yetiştiremedin, elini çok güçlendirecekti. Aurier de yok şimdi, sağ bek muamması var. Kaan Ayhan'ı sakatlık durumu her dakika zorlayacak. Barış Alper Yılmaz'ı beke kaydırmak da, hücum gücünü ve bahsettiğimiz senkronu bozacak.

En ince detayı düşünmen gerekir. Bonservisini alsan tamam, yatırım deriz. 4 aylığına getirdiğin isim,  1 ayı da gitmiş olacak. 1 ay sonra da ne durumda döneceğini bilmiyorsun. Sakatlık yaşayabilir mi, Afrika Kupası'nda finale kalır mı diye bakacaktın. Senin 2-3 hafta önce oynatmaya başlaman gerekiyordu. Okan Hoca da ısrarla her 2 beke takviye beklediğinin altını çizdi. Okan Hoca, bu kadar fedakarlık yapıyorken, işini kolaylaştırabilmen gerekiyordu.

Daha ne kadar şapkadan tavşan çıkarabilir hoca? Kerem Aktürkoğlu'nu mu sağ beke kaydıracak, Ali Turap Bülbül'ü mü kazanacak. Hocalık böyle anlarda anlaşılıyor demeyin, bu adamın kendini kanıtlayacağı bir şey kalmadı. Bu anlar dediğimiz her zerrede Okan Hoca var ve 2 beki de idare ediyor. Her 2 bekte kimi oynatsa katkı aldı. Aurier'in durumu ciddi can sıkıcı, bunu beklemiyorduk. Maç trafiği ve zorluk derecesi artarken ne yapacağımızı hiç bilmiyorum.

Kaan Ayhan'ı umarım oynatabilmeye devam ederiz. Onun ayakta kalması, bir şekilde sahada olması şart. Barış Alper Yılmaz'ı hücumdan kaydırmak istemem ama iş oraya gidiyor. Bu durumda da Tete ve Zaha gibi isimlerin 11'de katkı vermesi lazım. Senkronu da devam ettirerek. Benim tercihim Tete olur. Hareketliliği ve ön alan baskısı üzerinden. Tete sağ ayaklı olsa, bugün sağ bekte onu izlerdik, o derece. Hayırlısı olsun diyelim. Okan Hoca'nın işi çok zor.

13 yorum:

  1. Galatasaray'daki yokluklar, Okan Buruk'un teknik direktörlük kalitesini ispatlamasına imkan verdi. Bek yok, bek çıkarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okan hoca'nin artık ispatlayacak bişeyi olduğunu düşünmüyorum. ucl'de munih'e ve manu'ya toplam 4 maçta da üstünlük kuran adam ispatını vermiştir.

      Sil
    2. Onu ispatlamıştı bence. Bu dönem ustalık eseri ama hocanın işini kolaylaştırmak lazım.

      Sil
  2. bu gidişle okan hoca artık kendini devşirecek bazı mevkiilere

    YanıtlaSil
  3. tamamen 3-5-2 takımı olduk..sene 92-93,ilkokul ikideyim..okan buruk futbolcu olarak bu takıma ilk geldiğinde bu takım 3-5-2nin allahını oynuyordu..bu sistemin yapısal profesörlerinden biri takımın başındaydı..sistemler eskimez,futbolda her sistemin birbirine hem üstünlüğü hem de zaafları vardır..bunu elindeki oyuncu grubu belirler..elindeki oyuncular sisteme uymuyorsa,sistemi elindeki oyunculara uyduracaksın..bekin yok işte,sol bek diye alınan köhn bile gerçek sol bek değil,ortasaha solu..nelson-apo-davinsondan 3lü savunmayı kuracaksın işte..gerisi kolay,gerisi kolay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı kırılmadan önceki dönemdi o. Sonrasında biraz daha mücadeleci bir futbolcuya dönüşmüştü. Hoca, 4-2-3-1 ile güçlü, bundan ödün vermez.

      Sil
  4. Ali Turap Bülbül üzerine düşülmesi gereken oyuncu. Bandırma maçında iyi işler çıkarttı güzel bir performans verdi. Madem yönetimden hayır yok akademiden bulacaksın. Birçok değer böyle günlerde ortaya çıkmadı mı? Okan Hoca elinden gelenin en iyisini yapıyor taraftar da biliyor. Yönetimin bu tavrı hocanın fişini çekmeye çalışmak gibi addediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortam onun aslında, şans vermek lazım. Kenardan getirebilirsin en kötü tabloda.

      Sil
  5. Bu sezon şampiyon olursak Okan Hoca'nın heykelini dikmek gerekir. Rakibinde her pozisyon için en az 2 alternatif var ve sen Avrupa maçına sağ ve sol beklerin devşirme bekler ile çıkıyorsun. Bu arada Berkan kariyerine bundan sonra sol bek olarak devam ederse hiç şaşırmam.Maşallah son maçlarda iyi oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başı kadroya bakıp, kim nerede oynar diye düşünüyorduk. Geçen gün ise Kerem Aktürkoğlu sağ beke kayar mı acaba dedim :(

      Sil
  6. İlk bek adayı Davinson Sanchez 3 stoperde formda iken büyük olasılık sağda kullanacatir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı yok, Davinson Sanchez stoperde devam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir