4 Şubat 2024 Pazar

Kırılmamamızın nedeni de bu hamleler


Berkan Kutlu'nun takım için neden önemli olduğunu tekrar gördük. "Rol oyuncusu" çünkü, takım içinde bu tarz isimlere gereklilik var. Ligin ilk yarısında da eksikliğini hissettik. Geri dönüşü değerliydi ve bizlerin bugünlerde elini rahatlatıyor. Orta sahayı geçtik artık, sol bekte ihtiyaç oldu ve 2 maçtır orada müthiş idare ediyor. Bugünlerde de idare etmek kıymetli, çünkü kazanarak devam ediyorsun. Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu gibi isimler de bugünlerde elini güçlendiriyor.

Okan Hoca faktörü bu haftalarda ortaya çıktı. Eksikler, formsuzluklar gibi birçok sıkıntı içerisinden, takım içerisinden yaptığı dokunuşlarla birlikte gemiyi rotada tutuyor. Kaan Ayhan'ın önce orta saha, şimdi sağ bek performansı, Berkan Kutlu'nun sol bekte verdiği iyi görüntü, Barış Alper Yılmaz'ın her 2 bekte yaptıkları gibi kıymetli dokunuşlar var. Hücumda gerçek anlamda bek etkisi alamıyoruz, transferler olmazsa olmaz ama kazanmaya da devam ediyoruz.

Kırılmamamızın nedeni de bu hamleler işte. Berkan Kutlu geri dönmemiş olsa sol bek opsiyonun ne olacaktı? Barış Alper Yılmaz'ı oraya çeksen, bu sefer sağ açıkta problemin var. Bekte oynamasını ben de beklemiyordum, Torreira'yı alternatif altına alması yeterli diye bekliyordum ama "joker" havasını yakalamış olması onun geleceği açısından değerli. Bu takımın "rol oyuncusu" kavramı içerisinde yer alan iyi yerlileri var. Berkan Kutlu da o isimlerden biri.

Holse, Samsunspor'un en etkili hücum kozlarından biri olsa da, Berkan Kutlu karşısında nefes alamadı. Gaziantep FK karşısında Berkan Kutlu'nun hücum etkisini görmüştük, sol bek oynamasına rağmen 5-6 kilit pası vardı. Samsunspor karşısında da savunma görüntüsüyle ön plandaydı ve müthiş idare etti. Kerem Aktürkoğlu'nun avantajı aslında bu durum, arkasını toparlayan, savunmayı düşünen bir bek vardı ama kötü performans verdi.

Berkan Kutlu'yu yer yer bek kullanmaya devam ederiz. Yer yer de orta sahada Torreira'yı alternatif altına alacak. Çift 6 oynaman gereken anlarda da iyi bir opsiyon. Bu sezonun hikayesi de "joker" futbolcularımız olacak. Onlardan da her mevkide katkı almasını bilen bir teknik direktörümüz var. Berkan Kutlu'nun gidişi hataydı, geri dönmesi değerli. Bunun için de aylarca yazdım durdum. Görev adamlarınızdan vazgeçemezsiniz.

13 yorum:

  1. Yaz döneminde yıldız rüzgarına kapılıp yükü çeken futbolcuları geri plana atmıştık. Devre arasında bunu biraz düzelttik. Bu yapılmasa büyük ihtimal şampiyonlar liginde 2. tura çıkardık. Ziyech , Ndombele, Tete , Oliveria hatta Zaha gibi oyuncuların oynayıp takımı sürüklemesi bir hayaldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzelttik ama net transferler yapamadık. Bu yüzden sorun devam etmekte..

      Sil
  2. Asker oyuncu dediğin bu adamlar işte. Verilen görevi en iyi şekilde yapıyorlar. Forma için yapıyorlar bunu. Zahayı forvet oynamaya ne kadar bekledik ikna etmek için. Barışa sol sağ bek forvet sol kanat sağ kanat herşey oynattık. Kaan Ayhan Geri hatta oynamadığı nokta kalmadı. Berkan için henüz sol bek ve ortasaha gördük. Bakalım daha hangi pozisyonlarda izleriz kendisini. Bir oyuncuda yapmış olsa şans derim 2 olsa tesadüf derim de kardeşim 3 oyuncuyu ikna ediyorsun pozisyonları dışında Aslan gibi oynuyorlar. Bu hoca ne istiyorsa yapmamız gerekir. Verdiği tüm kararların arkasındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyuncuların sayısını arttırmak gerekiyor. Vazgeçilemez isimler.

      Sil
  3. Fenerbahçe'ye karşı takımlar oynamıyorlar. Hakemler her sıkıştıklarında destekliyorlar. Hepsi tetikteler. Rakipten birini atalım veya penaltı verelim şeklinde. İcardi'ye karşı aleni kasıt var. mMobbing var. Penaltılarımız çalınmıyor. Bize karşı çok sert oynuyorlar vs vs. bu şartlarda hakikaten işi Fener maçına kadar getirmek çok zor olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz artık tarihin en zorlu şampiyonluklarından birini kazanmaya çalışıyoruz. Düzen asla adil değil.

      Sil
    2. Medya , Tff ve başta Beşiktaş olmaz üzere birçok kulüp Fenerbahçe şampiyon olsun istiyor. Galatasaray bankalar birliğine borcu kapatacak. Üzerine şampiyon olursa Bayern Munih gibi ligi domine eder endişesi var.

      Sil
  4. Kaan ayhan ve berkan kutlu çok iyi rotasyon oyuncuları teknik seviyeleri yüksek olsa çok daha büyük takımlarda oynarlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha Kaan Ayhan tekniği ligin üzerinde bence. Gayet iyi iş çıkartıyor ama dün Stoper oynarken kendini bugün sağ bekte buluyorsun bir sonraki gün önliberosun bunları başarabilecek oyuncu sayısı da öyle çok değil. Kaan İçin hangi mevkinin oyuncusu diyebiliriz şuan?

      Sil
    2. Bu tarz yerlilerin önemi gelecek sezon daha da ortaya çıkacak. 11 sınırsız yabancı ama yedekleri bütünüyle yerli olmak durumunda.

      Sil
  5. Galatasaray'daki rolünü bu gidiş geliş sonrası kabul edip tüm konsantrasyonunu Galatasaray'a verdiğinde çok daha iyi olacaktır. Yeter ki taraftar onu sosyal medyada rahat bıraksın biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stoperde de izledik ve bence iyiydi. Oyunumuzun gerekliliklerini bizlere veriyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir