3 Şubat 2024 Cumartesi

Serge Aurier Galatasaray'da


Bugün bir ara Atal ismi konuşuldu. O an Aurier için kanım daha da kaynadı. Atal'ın son 3 sezonuna bakınca, sakatlık geçmişi olabildiğince kabarık. Bu sezon da Filistin'e verdiği destek sonrası kadro dışıydı. Atal'ı alıp da katkı almak zordu. Olabilecek en kötü sağ bek hamlesi diyelim. Aurier hamlesi de çoğunlukla içe sinmiyor ama işin mantıklı tarafları da var. Nedenlerini de daha önce açıklamıştım. Bugün için potansiyel bir isme gitmenin maliyeti en az 3 kat fazla. Bu işi yaza bırakıp, bugünü "gün kurtarmak" adına düşünmek mantıksız değil.

Eleştirdiğim nokta şuydu. Liste yapıyorsunuz, içerisindeki futbolcuların tarzları birbiriyle alakasız. Ya da Boey'in gitme ihtimali düşünülüyor, sizin alternatifi çoktan belirlemiş ve hamleyi yapmış olmanız gerekiyor. Bu yapılamadı işte. Assignon'u alamayınca, alternatif olarak Aurier belirlenmez mesela. Eleştirim bunun üzerineydi. Aurier'in de Afrika Uluslar Kupası'nda macerası devam etmekte. Finale uzansalar ilk Sparta Prag maçında da sahada olmayacak.

4 ay için kiralıyorsun, Şubat ayı gitti bile. En azından hazır gelecek, tecrübesi var. Futbol olarak gömeni çok olsa da, abarttıkları kadar kötü isim asla değil. Nottingham Forest ile sezon sonu sözleşemsi bitiyor ve orada devam etmeyeceği belliydi. Bu sezon sakatlık yaşadığı dönem oldu ama geçmişinde böyle sıkıntılar yaşamadı. Kupa öncesi son 1-2 maçta da ayrılacak olması kaynaklı forma giymemişti. Galatasaray'a isteyerek geliyor. 4 ay beni görün, sonra karar verin demek için de "adı olan" bir futbolcu.

Atal'ı gördükten sonra, Aurier'e razıyım diyeyim. Fizik olarak elbette düşüşe geçti ama hala bu ligin üzerinde o konuda. İyi bir savunmacı, çalışkan, kanadını sürükleyebilecek bir bek. Boey'in yerini kimse dolduramaz. O atletizm ve enerjiyi artık yakalayamayacak olsak da, Aurier'in tecrübesine güvenmek durumundayız. 31 yaş da bir şey değil aslında. En az 2 sezon daha bu seviyede tutunabileceğini düşünüyorum. Dubois'i döndürmek belki daha mantıklıydı ama o da ağır bir bek. Aurier'in en azından böyle bir dezavantajı olmayacak.

Davinson Sanchez, Ndombele ve Zaha ile de takım arkadaşı oldular. Davinson Sanchez ile belli bir uyumları mutlaka olacak. Zaha'yı sağ öne atabiliriz, yine onunla uyum sağlarlar. Ndombele'den yana umudum olmadığı için yorum yapmaya gerek yok. Geçmişinde PSG ve Tottenham var. Villarreal ve Nottingham Forest hamleleri de oldukça iyi, futbolcunun kalitesini gösterir. Belli bir değeri her zaman oldu. Şu an maliyet olarak seni zorlamıyor. Yedlin değil de, Nagatomo tadında bir hamle olur umarım. Nagatomo da gelirken yükseliş içinde değildi. 1.5 sezon bıraktığı etkiyi hatırlayın.

14 yorum:

  1. Abi Mali maçını izliyorum karavana transfer gibi görünüyor. Ndombele 2 yürüyor sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karavana değil, turnuvayı da iyi geçiyor hatta. Mali maçı biraz sallandı ve kırmızı tehlikesi oluştu. Bu yüzden çıktı.

      Sil
  2. Assignon ilk maçında asistini yaptı fırtına gibi de oynadı vallahi. Canım sıkıldı böyle oynaması. 3-5-2 gibi oynuyor Burnley ama herif rüzgar gibi çok hırslı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onda da sorun opsiyonsuz kiralamaydı. Futbolcu parlayacak, sonra bonservisini almak için olmadık rakamlar harcayacaksın.

      Sil
  3. Aurier olacak bu ligde tutacak demedi demeyin. Buraya yazıyorum bu nedir diyeceğiz orta açma konusunda da mesafe tanımaz. Oyunun yönünü de sık sık değiştirir. İhtiyacımız olan şeylerden biri de bu. Boey kadar tükenmez değil belki ama daha tecrübeli. Bazen efor sarfetmektense kafayı kullanmak da önemli. Kaan Ayhan sırıtmadı orada onun üstünde bir performans vereceğini de garanti edebilirim. Hayırlı olsun artık bizim oyuncumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da tutabilir gibi geliyor. Nagatomo'nun etkisi akıllarda. Böyle bir performans gerekiyor..

      Sil
  4. Bu akşam Benden daha iyi Mali’li yoktur herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ya 2 golde son dakika yenir mi. Fildişi evsahibiymiş turnuvaya final görecek gibiler.

      Sil
    2. Bekleyeceğiz mecburen. Umarım moralli gelir.

      Sil
  5. Anlam veremediğim nokta şu Burnley bedelsiz kiraladı Assignon’u bunu bizde yapabilirdik satınalma opsiyonu pek mühim değildi. Günü kurtarma hamlesi yapıyorduk Assignonla kurtarsaydık günü. Sonuçta Aurier için de büyük rakamlarda satış mümkün değil gibi. 31 yaşında artık. Assignon kiralardın net katkını alırdın kumarsız şekilde. Sene sonu istediği yere gitsin günü kurtarma hamlesinde bile bir kibre kapıldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de bedelsiz kiralayacaktın ama Premier Lig işin içine girince futbolcu seni tercih etmedi. Mesele bu.

      Sil
    2. Ben futbolcu tarafından bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Keza Avrupa’da devam ediyoruz, Boey Münih yapmış. Oyuncu Premier lig sonuncusuna mı gitti yani. Seneye Championsip te oynamak için mi bizi reddetti.

      Sil
    3. Aynen öyle, o yüzden reddetti. Premier Lig etiketi yemek adına..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir