4 Şubat 2024 Pazar

Okan Hoca "pivotuna" kavuştu söylemimin resmi


Okan Hoca "pivotuna" kavuştu söylemimin resmi. Beklentimi dile getirmiştim. Galatasaray'ın geçen sezon da dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğu bir forvet tarzıydı. Geçen sezon Gomis'in katkısı, Icardi'nin yokluğunda vardı. Icardi'nin varlığında, maç içinde 2. forveti de kullanmak gerektiğinde bu tarz bir forvete gerek duyuyorsunuz. Rakip kapanıyor, skor arıyorsunuz, kenar orta sayısı artıyor. Rakip savunmayı bozacak, Icardi'yi maç içinde tamamlayacak bir forvet gerekiyordu.

Bakambu tam anlamıyla o tamamlayıcı olamadı. Hoca da gerçi çok zorda kalmadıkça ona başvurmadı. Ligin ilk yarısının sonlarına doğru şans vermeye başlamıştı ve katkı da sağladı. Pendikspor maçında gelen galibiyetin anahtarlarından biri oydu. Icardi'nin sakatlık kaynaklı zorlandığı haftalarda da bence oynaması gereken isimdi. Belki o zaman kendisi adına kader değişebilirdi. Takımda da kalabilirdi bu arada. Geri döndükten sonra da katkı vereceğine inanıyordum ki reddedilemeyecek bir teklif geldi.

O an sonrasında aksiyon alabilmek önemliydi. Bakambu gitti, Zaha nasıl olsa forvet oynar düşüncesi sağlıksızdı. Altını çiziyorum, Icardi'yi maç içinde tamamlayacak, kapalı savunmalar adına kilit açacak bir isim gerekiyordu. Bakambu da tarz olarak tam olarak bu isim değildi. Bakamdu daha hareketli, biraz daha kanat özelliği oolan bir forvet. Türkiye Ligi'nde iş çokça kenar ortalarına bakıyor ve rakip ceza sahası içerisinde "fizik" üstünlüğü elde bulundurmalısınız.

Vinicius da son dönemde iyiden iyiye 12. adam rolüne büründü ve bu işi de iyi yapıyordu. Galatasaray'da da rolü bu olacak. Icardi'nin arkasında, güvenilir bir alternatif ve sana çift forvet oynama imkanı sağlayacak. Özellikle de maç içi taktik dokunuşlarla. Rakip savunmayı yıpratacak, hava hakimiyeti sağlayacak, sırtı dönük oynamayı bilen ve seni rakip ayrı sahasında tutacak bir forvet. Samsunspor karşısında böyle bir forvetin olsa, 2. yarıda biraz daha elin rahatlardı. Rakip yarı sahasında daha net kalacaktın çünkü.

Icardi'nin arkasına bir isim alacağımızı unutmayın. Bazısı diyor ki "daha iyisi lazımdı". Öncelikle şu dönem daha iyisi zordu, Ocak transferinin son günü. Seçenek az. Diğer yandan da daha iyi alternatifi "yedek" kalmaya ikna edebilecek miydin? Verdiği rolü kabul edecek bir forvet gerekiyordu. Bu anlamda olabilecek en iyi isimlerden. Ligin forveti diyorum, bu tarz isimler istisnasız eski kalitesini hatırlıyor. 28 yaş da ideal, iyi zamanlarında. Sezon sonu geldiğinde umarım bonservisi alınır dedirtecektir.

8 yorum:

  1. Evet pivot lazımdı. Sol bek kadar acil değildi. 10 numara kadar acil değildi. Sol bek alınmış, bu transfer bu günlere kalmış olmalıydı. Mertens kaç maç daha bu seviyede devam edebilecek tahmin edilmesi çok zor. Yaş haddi var düşüş yaşayacaktır. Yedeği yok 2. Bir alternatif yok. Kerem orada olmadı. Ziyech oraya kaydırsan pres oyununu oynayamıyorsun. Okan Hoca olmasa şu takım 13. Sıralardaydı yine. Öyle kritik anlarda öyle kritik dokunuşlar yaptı ki. Bugünden sonra yaşanacak en ufak olumsuzluk taktik teknik herhangi bir sorun ne olursa hepsi yönetimin hatasıdır. Fırsat yalanı altında klübün paraları pul oldu. 600 bin Euro kiralama bedeli ile X bir sol bek getirilebilirdi. Bugün orada Adekugbe bile olsa iş yapardı. Biz 600 bin forvete verdik. Belki hoca istedi bilemem ama hoca basın toplantısında alenen açık açık sol ve sağ bek istiyorum dediğini gördük, duyduk. Yani açık açık istediği mevkiler sağlanmadı. Belki kızanlar olacak ama Fatih Hocaya bu yapılsaydı basın toplantısında yönetimi atardı medyanın önüne. Başlardı saldırmaya. Okan hocaysa konuşmak yerine elimde ne var kimden ne çıkartırım diye düşünmeye başlıyor. Rezil yönetim hocanın sayesinde orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi ama fırsat düşünce de alındı. Alırsın da. Sol bek ve 10 hamleleri bence de daha acildi. Sürekli yazdım zaten.

      Sil
    2. Yine fırsat saçmalığı mı? Pivot santroforu ne yapacaksın bu oyun planında? İcardi yi besleyemiyorsun zaten, adama iyi pas gelse, iyi orta gelse ayak kafa fark etmeden gol atabiliyor. Bir tane düzgün orta açan adamın yok ama pivot santrofor alıyorsun hem de çölde su gibi sol bek yaratıcı 8 10 ihtiyacın varken yine fırsat düşünce alırsın işine dönüyor olay. Fırsat düşerse bir stoper bir kaleci daha alalım o zaman eksik mevkileri boş verelim.

      Sil
    3. Ne alakası var, gayet iyi hamle yaptın.. Zamanla göreceksin de. Forvete ihtiyacın vardı aldın. Stoper ihtiyacın olursa onu da alırsın.

      Sil
  2. Hocanın ilk forvet transferide Seferoviçdi yine bu tarz sol ayaklı birde. Benfica tedrisatından da geçmiş. Burda avantaj şu Premier ligden Icardinin varlığından haberdar olarak geliyor. 6 aylık bir kiralama demek oluyor ki oynama niyetiyle geliyor. Bakambu transferi Angelino transferi bunlar yapılırken hocanın kafasında başka bir plan vardı. İstediği profiller gelmedi fırsat transferleri ve etiket hamleleri yapılınca eldekine uygun oynamaya çalıştık. Teknik olarak bazı isimler denklem dışında kaldı. Angelino, Bakambu gibi oyuncular biraz daha pas oyunununda iyi isimler. Mevcut kanatlar ve ortasaha ile set hücümları çok zor. Pres oyunu oynandığı sürece de bu tarz forvet lazımdı. İş yapacağına o kadar eminim ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seferovic'ten de bekliyorduk katkı ama olmadı. Icardi de gelince rüzgarın yönü tamamen değişti.

      Sil
  3. Bu adamdan çok kritik dakikalarda gol atıp maç kurtaracak oyuncu havası seziyorum. Hiç izmemedim ama sanki Okan Hoca bu şekilde kullanacak kendisini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan oyuna alırken asıl katkısını hissedeceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir