5 Şubat 2024 Pazartesi

Mertens'i denklemden çıkardığımız an büyük problem yaşıyoruz


Geçen sezon toplamda 33 maça çıkmıştı ve 7 gol 4 asisti vardı. Şampiyonluğun da en kilit parçalarından biri olmuştu. Bu sezon ise henüz ligin 2. yarısı başlamasına rağmen 33 maçı gördü bile. İlk etapta ağırlıklı olarak kenardan gelmiş olsa da, 5 gol 6 asisti gördü bile. 10 gol 10 asist bandını da geçecek gibi. Ocak / Şubat dönemi takımı ayakta tutan isimlerin başında gelmekte. Mertens'i denklemden çıkardığımız an büyük problem yaşıyoruz.

"10 numara" gibi görüyoruz ama savunmada da olmazsa olmaz. Torreira ve Mertens'in merkezdeki pres gücü ve rakip takibi çok değerli. Mertens'i oradan çeksen, çok daha fazla geçiş yiyeceksin. Mertens bazen öyle bir sekans yakalıyor ki, kendi ceza sahasının içine kadar rakibi kovalıyor ve o pozisyonu engelliyor. Bu adamın yaşı 37, yanlış anlaşılmasın. Profesyonelliğini konuşmaya dahi gerek yok. Geçen gün yazdım, denk gelmiş olsa da 32 yaşında bu takıma gelse eminim ki heykelini dikiyorduk.

Hücumda da "senkronun" ta kendisi. Bağlantıyı sağlıyor çünkü. Toplu ve topsuz oyunlarda yerleşimi de o sağlıyor. Üst düzey bir oyun aklı. O kadar eforlu oynuyor ki, bazen bitirme anlarında güçsüz vuruşlar yapabiliyor. Bu da doğaldır. Yıpratıyoruz çünkü, alternatifsiz bıraktık. Geçen sezon da bu konuyu konuşuyorduk. Sürekli pozisyonun içinde, gole en yakın futbolcularımızdan biri. Önemi ise daha çok oyun içi katkı tarafında.

Ekonomik kullanmıyoruz, yine aynı yere geliyorum. Mertens'i son 25 - 30 dakikalarda değerlendirmek daha doğruydu. Yıpranmış, düşmeye başlamış rakip savunmalar karşısında öyle bir enerji sağlardı ki. Manchester United deplasmanını ve aldırdığı penaltıyı hatırlayın. Doğru kullanım o da, 10 numara transferi yapılmadığı için Mertens'ten vazgeçmek imkansız. Eldeki isimler de olmadı, başta da en büyük hayal kırıklığı Ziyech geliyor.

Kalan günlerde alınır mı onu da bilmiyorum. Bazı isimleri okusak da, ciddi bir hareketlenme görmüyorum. Sol bek konusu dahi muamma, alınır mı emin olamıyorum. Avrupa'ya yetiştirilemedi işte, büyük fiyasko. Bence 10 numara ihtiyacı da var. Bu transfer gerçekleşmezse, Mertens'den vazgeçmeniz imkansız. Avrupa maçları geliyor, Galatasaray'ın temposu daha da yükselecek. Mertens'in o dönemde yıpranması bize büyük eksi yazacak.

12 yorum:

  1. Dries Mertens: Avrupa'da bulup alabileceğimiz en iyi muadili biraz ismi uzun ama Benficalı Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva olan oyuncu.onu alalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Bir kac hafta ønce bende ayni yorumda bulundum. Rafa. 100% Rafa tam Mertens'in tarzinda. 30 yasinda hemde. Oyunucyu Takip eden herkes gørur bu benzerliklerini. 6 ay sonra søzlesmesi bitiyor hemde. Cok dogru bir transfer olurdu

      Sil
    2. Bakasetas bile olurdu aslında. Erden Timur ve Okan Hoca karar verse zaten şimdi bile alınırdı Rafa. Dursun Özbek olduğu sürece çok zor. Hep bir projesi var ama klüpte para yok giden araziler tapular var. Sol bek alamayacak, sağ bek alamayacak kadar paramız yok. 35 milyona oyuncu sattın bankası birliği vesairesi elinde 10 milyon kalsın yeterli düzeyde 2 oyuncu alınabilirdi. 6 aylık kiralama İçin gerekirse 5 milyon ver ama getir 2 oyuncu. Hep bir hikayenin arkasına sığınıyoruz sonu hiç hayra alamet değil.

      Sil
    3. Rafa olur, cuk da oturur. Tam da bizim oyunun oyuncusu. Bakasetas da günü kurtarır, katkı sağlardı.

      Sil
  2. şut anlamında bu sezon toparladı. geçen sezon çok cılız ve boş şutlar atıyordu ama bu sezon napoli zamanlarındaki gibi mermi çıkartıyor ayağından. ölü yaprak vuruşlarını bu sezon çok gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar efor üstüne şut atarken güçsüz kalmak doğaldır 36 37 yaşlarında.

      Sil
  3. en önemli eksiklerimiz sol bek, 10 no, 8 no'ydu. ama hiçbirini almadık. ayrılan sağ bek ve alternatif santrafor yerine transferler yapıldı sadece. ayrılan olmasaydı transfer de olmayacaktı demek ki. eksikler bilindiği halde herhangi bi sonuçlanan aksiyon olmadı. şaka gibi tablo.

    YanıtlaSil
  4. Mertens maalesef geç geldi. 3-4 yıĺ önce gelse müthiş olur ve daha fazla şampiyonluk yaşamamızı sağlardı. Fenerde oynayan Szymansky'i genç olmasına rağmen pres ve defans özelliği yok. Sadece hücumda etkin. Mertens gibi oyuncu bulmak çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heykelini diker, Atiba gibi konuşuyor olurduk. İsterse ben 1 yıl daha kendisiyle devam etmek isterdim.

      Sil
  5. Top çalmalarını çok beğeniyorum. Topu rakipten çok akılıca alıyor ve nerede ne zaman baski yapacağını çok iyi biliyor. Bir sene daha oynasa hiç sırıtmaz devam eder.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir