24 Şubat 2024 Cumartesi

Yok hükmündeler, kimsenin beklentisi olmasın


Aurier ve Ziyech için hedefin Beşiktaş maçı olduğu söylenirken, o maça yetişemeyecekleri yazılmaya başlandı. Yetişseler bir şey ifade edecek miydi dersek, bence hayır. "Yok hükmünde" deyince kızanlar oluyor da, varlık gösteriyorlar mı? Ziyech en son hangi maçta oynadı hatırlamıyorum bile. Afrika Uluslar Kupası sonrasında iyice hedefsiz kalacağını ve salacağını söylemiştim. Transfer de olamadı, iyice hedefsiz. Katkı beklemeyin yani.

Etiketine güvenecek ve yeni sezonda mutlaka transfer gerçekleştirecek. Galatasaray'ın elinde ise koca bir 0 var. Tek tük etki ettiği maçlar olsa da, çıkardığı sorunlarla hatırlayacağız. Uzun yıllardır Florya'da sıkıntı duymazken, Ziyech'in çıkarmak istediği isyanı okuduk. Neyse ki kimse oralı olmadı. Sürekli sakat, çoğunda da bilerek oynamadığına eminim. Aidiyet yok, hırsın yanından bile geçmiyor. Kalan haftalarda kulübede olması dahi yer kaybı.

Mertens'i dinlendirir, alternatif altına alır diye düşünmeyin. Oynamayacak çünkü ve bunu kupa öncesi söylemiştim. Ne kanatta, ne forvet arkasında düşünebileceğiz. Ziyech diye bir futbolcumuz olduğunu dahi unuttum. Dediğim gibi, en son hangi maçta oynadığını hatırlamıyorum. O maça da kim bilir hangi zahmetle çıktı. Sakatlandığı söyleniyor, o konudan da emin değilim. Keşke gönderebilseydik ve yabancı hakkında yer açsaydık.

Aurier için de durum oraya gidiyor. Yarım sezonluk geldi, birkaç maçı Afrika Uluslar Kupası'nda yedi. Döndü ve sakat denildi, ne zaman geri döneceği bilinmiyor. Sezon bittiğinde mi oynamaya başlayacak? Boey sonrası sağ bek ihtiyacın büyükken, resmen oraya hamle yapmadın. Aurier işi bile bile lades oldu, suç onda değil. Sağ bek için farklı alternatifleri düşüneceğiz, Aurier'i değil. Bir gün dönerse üzerinden hayal kurmuyorum.

Sparta Prag maçında oynayamadıktan sonra, devamı için oynasa pek bir şey değişmeyecek. Bek işi o gün gerekiyordu. Ligi idare ediyoruz zaten. Kaan Ayhan'ın sakatlığı sıkıntılı nokta, o beni düşündürüyor. Barış Alper Yılmaz'ı sağ bek kullanıp, Tete'yi hücumda değerlendirmek şu aşamada en iyi seçenek gibi. Neyse ki maç trafiği yavaşlayacak, sadece lige odaklanacağız. Bu da rotasyona nefes aldıracaktır.

13 yorum:

  1. Olan bitene baktıkça biz acaba değirmenlere karşı mı savaşıyoruz merak içindeyim??? Okan Buruk ve Galatasaray'ın karakterli topçuları (ziyech ve onun gibiler hariç..) buna ilaveten Galatasaray'ın cefakar taraftarı, el mahkum bu renklere gönüş vermiş bizim gibi insanlar var. Ama geride kalan herkes ve büyük bir güç Fenerbahçe'yi alenen şampiyon yapmak için olanca gücü ile abanıyorlar. GS yönetimi bizim yanımızda mı? Okan Hoca'ya destek mi? emin değilim.
    Son oynanan Fener maçı açıkçası canımı sıktı. Biraz insanı futboldan ve hayattan soğutan şeyler oluyor. Bu ortamda Galatasaray topçusunu motive etmek çok zor. Çünkü biz ne yaparsak yapalım şampiyon olamayacağız hissiyatına kapılabilirler.
    Bizim neden böyle bir transfer sezonu yaşadığımıza dair bir açıklama halen gelmedi, gelmiyor ve gelmeyecek. Yazdan beridir tüm GS taraftarı kendini kesiyor biz niye bu adamları aldık. Neden böylesine akılsızca transfer dönemi geçirdik diye. Bir açıklama bulamadık. Hadi yazın sonradan dediler ki limit yoktu vs vs? Peki devrede ne lazım olduğu belliyken, üstüne 35 milyona adam satmışken, ŞL'den para gelmişken de mi limit yoktu???
    Bizde olmayan limit hiçbir şey satmamış Beşiktaşta nasıl oluyor da 25 milyona adam alıyorlar. Fener'i zaten geç. Onlar için herhangi bir kural kaide zaten çalışmıyor.
    Şuraya getireceğim lafı: GS yönetimi de mi acaba Fener'i şampiyon yapma projesinin bir parçası olarak isteyerek veya zorla/tehditle işin içinde. Bu sene bu şekilde şampiyonluk giderse o koltukta kalamazlar. Bunu en iyi onlar bilir.
    Ben en çok Okan Hoca ve onurlu bir şekilde mücadele eden onca futbolcuya üzülüyorum.
    Şunu ekleyeyim ki benden bu akşam bir şeyler gitti. Koptu. Canım çok sıkıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Geç de olsa ses çıkartıldı ama icraat gerekiyor, dirayet lazım.. Bu zamana kadar sessiz kaldılar ve olanlar olduç

      Sil
  2. Bizim klasik 11 dışında rotasyon olabilecek kaç oyuncumuz var bu sene? Ben sadece Berkan diyorum bir de stoper de apo sanchez oynuyorsa nelsson başka kime güvenebiliriz? Ziyech yok zaten olsa da iyi değildi, Zaha kötü, tete biraz kıpırdadı ama bence hala vasat, vinicius iyi çıkmadı ndombeleyi saymıyorum bile zaten, eyüp daha genç o güveni şu anlık vermiyor, oliveira bitik yani fenere bakıyorum yedekten girenler şov yapıyor bizde daha yedek yok, nelsson bir sakatlandı başak maçında takımın tüm şekli değişti ya tek bir sakatlıkla. Geçen seneki kuvvetli rotasyon ile bu seneki rezalet ya rezalet. Berbat bir transfer dönemi geçirdik gerçekten çok üzülüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifler az, 1 futbolcu birçok mevkiyi oynayabiliyor. Bu da hocanın eseri. Hoca olmasa işimiz zordu.

      Sil
  3. İş öyle bir raddeye gelmiş ki artık gözümüze soka soka yapıyorlar kasımpaşa resmen doğrandi
    Transfer konusuna girmiyorum bile praga hayran kaldım etiketli tek isim yok biz transfer çalımı ve etiket üzerinden ilerledik sonuç kerem ve davidson dışında fiyasko.
    Praga elenmesine üzülmedim desem yalan olur ama hesapladım kupayı alsan kazanacagin para şl gruplarından çıkmaya neredeyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde iyi oldu elenmemiz bu kanıdayım. Gerçekler gün yüzüne çıktı. Yaptığın transferler ya sakat yada listeye yetiştiremedin. Vinicius listeye acil yetişmesi gereken bir oyuncu değildi. Barış Alper vardı. En olmadı Mertens vardı Zaha vardı. Liste başı o değildi ihtiyaçtı o ayrı. Sağ sol bek 10 numara ihtiyaçlar bunlardı. Biz hiç birini almadık.

      Sil
    2. Ben de elenmemiz iyi oldu diyorum. 2 kulvarı bir arada götürmek imkansız olacaktı.

      Sil
  4. Dursun Özbek ve yardakçıları yalı çocuğu ile ticari ilişkileri bozulmasın diye Erden Timur’u bastırıyorlar. Kendileri zaten başkanlık seçimi dolayısıyla hepten salmışlar. Şu gelen açıklamanın bu kadar geç olması bile bir sorun olduğunun apaçık göstergesidir. Geçen sene bu sezonu bitirmem diyen adam tek kelime etmiyor, edemiyor, ettirilmiyor artık ne derseniz. Aynı hakemlerle 19.05 de maç oynayacağız Arenada şampiyon olursalar da hiç şaşırmayın. Bunlar bunu da yaparlar. Bu akşamı organize edenler bunu da organize eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur'u pasif konuma getirmek de bu sonucu oluşturdu.

      Sil
  5. ya şu koyduğun fotodaki yüz ifadesine baksana adamın :) zerre güven vermiyor. tam kolpacı tipi var.

    YanıtlaSil
  6. Muazzam bir menajer kazığı. Bence direkt teşekkür etmek lazım bu saatten sonra. Bir iddiası da yok ki devam edelim. 20-25 yaş bandında olsa beklersin de. 32 yaşındaki oyuncuyu da yalandan oyalamanın, oyalanmanın anlamı yok. Süre almadan sezonu bitirir serbest kalırsa şaşırmayın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtaralım derken, plansızlığın esiri olduk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir