10 Mart 2024 Pazar

Bazı problemleri, en azından sezon sonuna kadar bir kenara bırakacağız


Bazı problemleri, en azından sezon sonuna kadar bir kenara bırakacağız. Ligde kazanıyoruz, iyi bir seri yakalandı. Bu seriyi de türlü alternatifsizliğe rağmen yakaladık. Milli Takım arasına gireceğiz, Kasımpaşa maçını da bu noktada kayıpsız atlatmalı. Galatasaray'ın son kırılması burada. Milli Takım arasına kayıpsız girdiğimiz an, kalan 8 maçta tam kadroyuz. Tüm eksikler dönüyor ve hocanın da hamle anlamında eli biraz daha güçleniyor.

Galatasaray'da hoşlanmadığım futbolcu çok olsa da, sezon sonuna kadar bu düşüncemi bir kenara bırakıyorum. Herkesten katkı almak zorundayız. Katlı alacağız diye "deneme" yapmayacağız tabi. Hamle tarafındayım ben. Beşiktaş maçında yedek kulübesi öyle durumdaydı ki, ilk değişikliği 80. dakikada ancak yapabildik. Hocanın elinin güçlenmesi gerekiyor. Haftada 1 maç temposuna girdiğimiz de düşünülürse, sakatlık ve yorgunluk gibi noktaları konuşmayız diye düşünüyorum.

Mertens'i nefeslendiremedik mesela. Ocak ayından şu ana kadar geçen süreyi resmen ayıkladı. 37 yaşında ama olabildiğince eforlu oynuyor. Son 15 - 20 dakika kala Ziyech'i kullanabilmek ve Mertens'i nefeslendirmek gerekiyor. Hem oyunu tutarken, hem de skor ararken bu hamleye ihtiyacın var. Ziyech'i çok sevdiğimden değil, beklentim de yok. En azından sezon sonuna kadar, şu kısıtlı süreyi oynayabilmesi lazım.

Zaha'yı Rizespor karşısında oldukça diri ve istekli gördüm. İstekli kısmı önemli, geçen maçlarda modu oldukça düşüktü. Oyuna erken girdi, hücumu sürükleyen isimlerdendi ve çok etkili oldu. Kalitesini tartışmayız da, performans vermeden "trip" atıyor olmasına takılmıştım. O da umarım kalan haftalarda bu istekli görüntüsünü sürdürür ve şampiyonlukta katkı sahibi olur. Çünkü ihtiyaç var. Bu söylediğim Tete için de geçerli. O da hareketlilik getirmesi açısından önemli.

Aurier de dönsün. Kaan Ayhan, sakat sakat oynuyor ve fedakarlığı büyük. Barış Alper Yılmaz'ı sağ beke atmak da bence ön alanın kalitesinden götürüyor. Zaha bu şekilde istekli oynayacaksa başka da, benim tercihim Barış Alper Yılmaz'ı ön alanda kullanmak olur. Aurier ihtiyaç yani. Kalan 8-9 maçı oynasın ve takımdan ayrılsın. Orada görüntü verebilmesi, en olmadı kenardan gelip de bir hamle olması dahi ihtiyaç.

Ndombele için bir şey diyemem, arkada bekleyen isim Eyüp Aydın. İyi bir alternatif varken, önüne etiketli isimler koymak durumunda kalıyoruz. Oliveira için de bu geçerli. Ndombele'yi Rizespor karşısında beğenmiş olsam da, o performansını yukarı taşıması lazım ama o ışığı da hiç vermedi. Eyüp Aydın'ı kullanmak gerekir, önemli potansiyel. Ndombele konusunda bilmediğimiz bir maç sınırı olmalı, artık oraya yormaya başladım.

14 yorum:

  1. 1000dakka diye bir durum var herhalde Ndombelede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da var bir şeyler.

      Sil
    2. 1000 dk oynama garantisi mi verilmiş Ndombele ye?! Adamın yürümeye hali yok. Şu saatten sonra 1 dakika bile oynamasın. Aurier kısmına gelince de Nagatomo etkisi yapar diyorduk yaptı da ciğeri söndüğü zamanki etkisini yaptı. Ziyech burada tek kazanım olabilir. Uzun vadeli değil şu 9 maçta alabildiğimiz en iyisini almamız lazım Ziyech den, sonra o yoluna biz yolumuza. Zaha ve Tete bonservisli oyuncular kazanılmaları sadece günü değil gelecek sezonu da şekillendirir. Ama Ziyech Ndombele Aurier bu adamlardan çok birşey de beklememek lazım. Zerre inancım yok 3 oyuncuya utandırırlar umarım.

      Sil
    3. Bilmiyorum, öyle bir açıklama gelmedi. Ama sürekli oyuna giriyor olması üzerine de başka bir tanımlama bulamıyorum.

      Sil
  2. eyüp'den ziyade hamza, efe ve gökdeniz. bu 3 ismin hiç süre bulamamasına çok şaşırdım ben. çünkü 3'ü de müthiş yetenekli. bu kadar eksik varken oynatılmadılar. avrupa'daki takımlarda iyiysen 17-18 yaşında bile ilk 11'e koyuyorlar. bizde öyle değil maalesef. okan hoca'nin eleştirdiğim tek yönü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyüp Aydın özellikle daha fazla süreler alabilirdi..

      Sil
    2. Hocam iğneyi kendine çuvaldızı başkasına diyeceğim burada. Hamza, Efe, Gökdeniz fizikleri için extra çalışmaları şart artık. Fati 16 yaşında fiziğe bakın. Gavi falan da öyleydi biraz da oyuncunun temelinde sorun var. Bu sebeple oyuncular, oyuncularımız alt ligleri 5 sene tecrübe ettikten sonra süperlig seviyesine ancak gelebiliyorlar. Atalay Babacan, Ali Yavuz Kol bu adamlar ne oyunculardı yetenek olarak uç potansiyelllerdi. Neredeler? 3-5 sene sonra karşımıza çıkarsalar şaşırmayalım. Doğancan Davas 27 yaşından sonra kafasını futbola, fiziğine verdi Alt ligde gittiği takımı sırtlıyor.

      Sil
    3. Çalışıyorlardır bence. İzliyoruz az çok, süre bulan çoğu isimden kötü performans vermezler diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Sergio Oliviera asla oynamasını istemediğim bir oyuncu. Ndombele girsin ama o girmesin. Onun haricinde kurulduğum bir oyuncu yok. Sana katılıyorum, Ziyech dahil hepsi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu dakikadan sonra Oliveira'ya dönmem. Gerek olmadığını da geçen 2 maçta gördük..

      Sil
  4. Maalesef öyle bir duruma düştük ki her oyuncuya ihtiyaç var. Çok kötü bir transfer sezonunun ardından şampiyon olursak müthiş başarı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan 9 haftada herkesten belli bir katkı almaya çalışacağız.

      Sil
  5. Beşiktaş maçında yedek kulübesi öyle bir durumdaydı ki hoca ardına dönüp bakmak dahi istemiyordu. Zaten oyuna etki edebilecek tüm isimler evden maçını izledi. Bakalım sakatlıklar nedeniyle sekteye uğradık da diyemiyorum Okan Hoca Berkan’dan stoper çıkardı bu zaten başlı başına bir olay. Biraz ısrar etsen Sanchez çıkartırsın içinden çünkü ön alan baskısında vardı şok preslere destek vardı. Sanchez den beklenen herşeyi yaptı. Defansif anlamda da pozisyon alması dışında çok extra eksik bir oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 80. dakikaya kadar hamle yapamadı hoca. ;İşler de iyi gidince.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir