9 Mart 2024 Cumartesi

Bundesliga kariyeri boş değil, sıradan futbolcu muamelesi yapılamazdı


Sivasspor deplasmanıyla birlikte başlayan bir yükseliş var. Galatasaray'ın ideal 11'i bulması da bu yükselişin önemli etmenlerinden. Orta sahanın merkezinde sayısal ve isim anlamında kaliteli isimlere sahipsin de, beklenen katkıdan uzaktın. Bu da, ligin ilk yarısı boyunca "8 numara alınmalıydı" dedirtti. Kerem Demirbay'ın yükselişi sonrasında ise, alacağın herhangi bir 8 numaradan da bu katkıyı bekleyecektin diyoruz. Hakkını yeterince teslim etmiyoruz diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz günlerde X'te "Kerem Demirbay / Fred" kıyasını okudum. Fred'i sezonun başından itibaren herkes övüyor. Gerçekten de müthiş oynadı ve Fenerbahçe'nin işleyen çarkının belki de en önemli parçasıydı. Fred'in sakatlıkları sonrası oyunları düştü, ciddi anlamda sorun yaşadılar. Kerem Demirbay'ın Ocak ayından itibaren gösterdiği performansın, Fred'in arkasında olmadığını, hatta an itibarıyla yer yer önünde olduğunu düşünüyorum. İstatistikler de bunu söylüyor.

8 numara rotasyonu kağıt üzerinde doğru mühendisliği yansıtmıyor. Kerem Demirbay, Oliveira ve Ndombele "isim" olarak 3 iddialı futbolcu. Ligin ilk yarısında da Okan Hoca ister istemez arayışa gitti, herkesi kazanmaya çalıştı. Kerem Demirbay, sezona iyi girmişti oysa. Gaziantep FK deplasmanını hatırlayın. 2 maç o, 2 maç diğeri oynasın derken istikrardan uzaklaşıldı. Gün sonunda Kaan Ayhan aldı formayı zaten de, favori olduğun maçlarda ideal isim o değildi.

Kerem Demirbay için ne zaman "benim 8 numaram" dedik, o andan itibaren istikrar var. Müthiş oynuyor. İyi bir 8 numara transferi yapsan bu katkıyı beklersin. Oyun kurulumunda var, işin savunma tarafında var, seni öne taşıyor, tabelası gelişti, duran top tehdidi. 34 maç olmuş toplamda, 6 gol 6 asist. Bu tabela da büyümeye devam edecektir. Galatasaray "bitirebilmeye" başladı, daha gollü maçlar oynuyor. Kerem Demirbay da rakip ceza sahası çevresinde pususunu atıp, skor yapmaya başladı.

Rizespor maçında attığı 3 gol, kariyerindeki ilk üçleme. Icardi de o kadar güzel adam ki, topu direkt ona bıraktı. Icardi'nin en sevdiğim özelliği. Atmaktan öte, attırmaktan sanki daha büyük keyif alıyor. Müthiş bir hırs patlamasıydı, oyunu yeniden eski seviyeye geliyor ama biraz daha "oyun kurucu" gibi hareket etmeye başladı. Alanı boşalttığında, orayı dolduran isimlerden biri de Kerem Demirbay. Bundesliga kariyeri boş değil, sıradan futbolcu muamelesi yapılamazdı. İlk geldiği gün de söyledim.

7 yorum:

  1. Şu anda türkiyedeki en iyi 8 numara fred ile kıyslanması bile hata kerem skora katkı veriyor fredde skor katkısı göremiyoruz ayrıca fred güvü sakatlıl konusuda çıtkırıldım değil maliyeti ise 1/10 daha ne olsun

    YanıtlaSil
  2. Hocam medyaya dönen haberler sence doğru mu? Kerem Aktürkoğlu ıslıklandı diye Icardi takımın son 4-5 maçında 3 lü çektirmeye gitmedi deniyor! Eğer böyleyse bu takım olmaktan da öteye gitmiş. Kralı gelsin bu saatten sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir durum var deniliyordu. Takım olgusu çok yüksek Galatasaray'da..

      Sil
  3. Almancıymış adı Kerem Demirbay. Suçu gol atmakmış. Öğrendiğim kadar. Bu seviyelerde daha önce oynadı. Bu performansı ona Almanya milli takımı kapısını açtı. Vitesi arttırdığını düşünmüyorum doğrusu. Prime dönemi kariyerinin zirve noktası ise eğer bunun da daha iyisini yapmışlığı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılırım. Adam fırtına gibi esiyordu bir dönem. Dahası var. Varda hala doğru pozisyonda kullandığımızı düşünmüyorum. Alıştıkça resital izletiyor bize.

      Sil
    2. Leverksuen'e transfer olduğu rakam boşuna değildi. Bundesliga'da geçen uzun ve başarılı bir kariyer.. Hakkını veremiyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir