5 Mart 2024 Salı

Bu 2'linin ilk 11'de sahaya çıktığı 8 maçı da kazandık


Bu 2'linin ilk 11'de sahaya çıktığı 8 maçı da kazandık. Bu 8 maçta da sadece 4 gol yedik. Benim için ideal 2'li hala Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı olsa da, son dönemde yükselen savunma performansında Nelsson'un etkisi çok büyük. Çok kaliteli 3 stopere sahibiz, içlerinde belki de en iyi savunma özellikleri olan isim Nelsson. Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı ise savunma özelliklerinin yanında sana bambaşka artılar sağladığı için oynamaya çalıştığın oyuna daha yatkınlar.

Galatasaray'ın kağıt üzerinde büyük gibi görünen maçlarda oynadığı baskın ve cesur oyunun dayanaklarından biri Davinson Sanchez. Fizik olarak üstün, çok hızlı ve atlet bir stoper. Topla ilişkisi de bir o kadar iyi. Topla çıkışları, rakip yarı sahada uyguladığı baskı ve takım boyunu kısaltması önemli etkenler. Kimi diyor ki "Türkiye'de izlediğim en farklı stoper". Haklılar. Bu portföyde bir stoper ben de Türkiye Ligi'nde izlemedim.

Davinson Sanchez sağ stoper oynarken, Nelsson ister istemez sola kaydı. Onun için ideal yer olmasa da, son dönemde sol stoper olarak da iyi performans veriyor. Sol stoper oynamasının sıkıntısı oyun kurulumunda. Baskı yediği anda sorun yaşar, sol ayağını kullanamıyor. Sağ stoper oynarken de üst düzey bir oyun kurucu değil. Galatasaray'ın oyun kurulumunda stoperlerin önemi var. Nelsson'la alakalı tek eksik bu olsa da, üst düzey savunmacı.

Sezona kötü başladı, ön eleme sürecinde hiç iyi durumda değildi. Tabi o günlerde ayrılma durumu vardı ve bunu istiyordu. Davinson Sanchez için ciddi bir yatırım geldi, doğal olarak Nelsson yedeğe düştü. Bu da Nelsson'un değerini ciddi anlamda sarstı ama Davinson Sanchez'in sakatlığı sonrasında eski Nelsson'u yeniden izlemeye başladık. Haftalar geçtikçe de eski istikrarını yeniden kazandı. Şimdi de Abdülkerim Bardakcı yok, Nelsson oynamaya devam ediyor.

İdeal 2'li Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı desem de, şu an forma adaleti Nelsson oynamalı diyor. Abdülkerim Bardakcı, sakatlıktan iyi dönemedi ve sık sık da nüksediyor. Davinson Sanche / Nelsson ile devam edeceğiz doğal olarak. Öyle bir 3 stoperin var ki, formayı kaybedene geçmiş olsun. Oynayan 2'li o formayı bırakmıyor çünkü. Ligin en iyi 3 stoperine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu da Galatasaray'ın büyük bir lüksü.

15 yorum:

  1. Abdulkerim 'in yedek kalmayı sorun ettiği söyleniyor. Eğer öyleyse sezon sonu Abdulkerim ile vedalaşmak gerek. Yedek kalıyorsan senden daha iyi performans gösteren arkadaşın var demektir ve saygı duyman gerek. Nelsson aylarca yedek kaldı ama çalışıp formayı aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. apo öyle bi insan değil. yalan haberler bunlar.

      Sil
    2. Sanmıyorum sorun ettiğini. Sakatlığı bir türlü atlatamıyor olmasını sorun ediyor bence.

      Sil
  2. (Emre)
    Top 10 ligin en az gol yiyen ikinci takimiyiz. Bizden ønde tek Inter var. Bøyle listelerde ilk siralarda olmak cok ønemli bence. Bu sayede 30 milyon euroya bek satyoruz iste. Nelsson'nun Marcao'nun ustune bir rakama satilabilme ihtimali yeniden dodgu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde sadece 15 gol yenildi. Özellikle son dönemde hiç gol yenmiyor. Bu şampiyonluk istatistiği.

      Sil
  3. takımı ayakta tutan arka taraf zaten. sanchez, nelsonn, apo, torreira, kaan, boey ve tabi muslera. son haftalardaki dirayeti ile demirbay da bu listeye girebilir. bu oyuncular aşırı sağlam oldukları için bu takım bu puanları topluyor. yoksa hücumdakilerin bi esprisi yok. kerem, barış, mertens harici katkı veren ofansif oyuncu da yok. bu 3 isim de istikrarlı bi şekilde aman aman bi performans vermiyorlar tabi ama bizim lig seviyesinde maçı kazanmaya bi şekilde yetiyor işte. boey'in gitmesi de çok büyük bi güç kaybı oldu. orayı da kaan vs idare ediyoruz. tabi avrupa'da idare edemedik işte orası ayrı. bu arada berkan da yukarıda saydığım cengaverler arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön tarafta da hareketlilik var, bence genel manada görüntü pozitif ama savunma daha önde tabi.

      Sil
    2. Yusuf Yazıcı olur mu mertensin yerine oda çok hareketli bir oyuncu. Mertens kadar eforlu oynamasa da pres oyununu oynayabiliyor olması onu cazip bir transfer yapmıyor mu?

      Sil
    3. Yusuf Yazıcı max alternatif olur, alternatif olarak da gerek yok bence.

      Sil
    4. Sağ kanat sol kanat forvet arkası hatta ortasaha için bile alternatif aslında. Yönetim zaten bunu duyarsa bir onu transfer eder. Okan Hocaya bırakır işi. Barış Alper, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan zaten şurda saydığım adamlar sahada 10 pozisyonda oynuyorlar. Kalede denemedik birtek yanılmıyorsam. Yönetim sadece Yusuf Yazıcı ile transferi kapatabilir hatta :)

      Sil
    5. Alternatif de, o mevkiler için alternatif olarak elinde yeteri kadar futbolcu mevcut.

      Sil
  4. Abdülkerimin sakatlığının aynısı Aurier de var. Normalde 2,3 ay gibi bir süre gerekiyor tamamiyle iyileşmesi için. 2,3 ay beklenmediği durumlarda da nüksetme ihtimali çok yüksek oluyor. Fedakarlık yapılabilecek bir sakatlık da değil üstüne düşülmezse ciddi sorunlar teşkil edebiliyor. Aurier den katkı bekleyen vazgeçsin.
    Nelson için çok birşey söylemeye gerek yok. Elite bir stoper. Kesici olarak şuan her yerde rahatlıkla forma bulur. Topu kullanma özelliği de geçen seneye nazaran çok daha iyi durumda. Geride çapa gibi de kalmıyor oyunun içinde artık. 25 milyon çıkış bedeli vardı hadi 20 olsun aşağısında bir rakama ok demek aptallıktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı hala yok, bu durum da can sıkıyor. Milli Takım arasına kadar böyle geçecek gibi görünüyor.

      Sil
    2. Hocam dönemez. Neden forma verildi, neden riske edildi anlamıyorum. Aurier zeki adam bak iyileşmeden oynamıyor. Yaş haddi de var bu adamların. Abdülkerim de 20 yaşında değil. Dikkat etmek lazım. Üstüne gidilirse kronikleşir sorun büyür. Tam anlamıyla iyileşene dek oyunda olmamalı.

      Sil
    3. Aurier iyileşmeden oynar ama oynayacak durumu yok. İdmanda kendini denedi mesela, tam iyileşmemişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir