6 Mart 2024 Çarşamba

Yıldız değil, iyi oyuncu istiyoruz demeci geldiğinde tarih 16 Haziran 2023'tü


Tarihler 16 Haziran 2023'ü gösterirken, Okan Hoca'nın "yıldız değil, iyi oyuncu istiyoruz" demeci olmuş ve Torreira / Rashica'yı örnek göstermiş. Gün sonunda ise olabildiğince etikete boğulduk. Kadro mühendisliği söz konusu olunca çok soruluyor, Okan Hoca'nın bu transferlerin neresinde olduğuna yönelik. Bu sezon gerçekleşen çoğu transferde dahli olduğunu düşünmüyorum. "Fırsat" adı altında, yıldız politikası güdüldü ve Şampiyonlar Ligi'ne yönelik bir kadro oluşturuldu. Gün sonunda da istediğimizi belli ölçüde aldıysak, fazlasıyla Okan Hoca sayesindeydi.

Çoğumuz bu yıldız algısına kapıldık ve neredeyse gerçekleşen her transfere heyecanlandık. Kaliteye yöneldik derken, çok şeylerden ödün verdik. Bu yüzden de yeni sezonda Okan Hoca kimi isterse onu alalım diye düşünüyorum. 4-2-3-1 kurgusu üzerinden, pres ve tempoya dayanan, kaliteli bir oyunu var. Oynatmaya çalıştığı bu oyunu da Avrupa'da çok kimseler konuşuyor, üzerine videolar çekiyorlar, antrenörlük derslerinde dahi anlatılıyor. Hoca da kendi kuracağı kadroyu yönetmeyi fazlasıyla hak ediyor. Bu tempolu oyunu bir de o oyuncularla görelim.

Bu oyuna herkesi ikna etmek güç. Geçen sezon Mertens, Oliveira ve Icardi gibi isimleri ikna etti mesela. Erden Timur'un meşhur "karakter testi" vardı ya, bu sezon o noktada sınıfta kaldık. Ziyech ve Zaha gibi isimler hangi özellikleriyle bu testi geçebildi bilmiyorum. Ziyech ve Zaha gibi isimlerden bu aidiyeti alamadın. Artık sahada bile değiller, kendilerini gösterme gereği duymuyorlar. Tete için de hayal kırıklığı diyorum ama en azından sahada, çabalıyor. Çabalayan futbolcuyu da, sahada olmayan futbolculardan ayırırım.

Rashica konusunda hata yaptık. Tercih edilmemesini anlıyorum demiştim, yıldız algısı işte. Beşiktaş'ın Galatasaray'a karşı en etkili ismiydi. Belki bal yapmayan arıydı ama Beşiktaş'ın hücumcuları da çok etkisizdi. Ceza sahası içine yerden çıkardığı topları yine attı, yetişebilen yok. Icardi ile bu anlamda iyi bir kontakları vardı. Oyun içi katkılı, her 2 kanatta da oynar, çalışkan. Bu sezon bizde olsa, eminim ki o da joker adı altında beklerde ya da farklı bir mevkide denenirdi. Elde olup da katkı vermeyen isimlere bakınca, değil Rashica'yı, yer yer Midtsjö'yü dahi ararsın.

23 yorum:

  1. Valla yazın çok bağırdık çağırdık yıldız almayın rashica tarzı adamlar alın diye Okan hoca da çok bağırdı çağırdı ama olmadı,resmen onca para çöpe gitti çok yazık yani. Hadi Zaha aldın tete ziyech alma bari bir tane almışsın yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hatalardan ders alındığını ümit ediyorum.

      Sil
  2. Zaha ziyech zaniolo tete Yusuf demir yunus kerem barış.. Seneye toplam 8 kanat ile yaz kampına başlayacaz korkunç bir yapılanma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir kanat değil. Ziyech kiralık oyuncu.

      Sil
    2. Yusuf Demir sağ kanat aslen. Yer yer forvet arkası oynar ama sağ kanattır.

      Sil
  3. Icardi gibi bir yıldımız zaten vardı onun çevresini arı gibi çalışan takım oyuncuları ile donatmak en mantıklısıydı fakat etiketli oyuncu için taraftar baskısı şampiyon liği içinde tecrübe denerek hem maddi hemde mentalite yönünde yanlış tercihler yapıldı yinede zararın neresinden dönsen kardır diye düşünüyorum yeni sezonda başarıya aç karakterli oyuncuların oldugu genç bir galatasaray kadrosu kurulacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezonda artık bunun doğrusu gerçekleşir diye umuyorum.

      Sil
  4. İnanılmaz gereksiz transferler yapıldı. 3-4 transfer yeter derken 10 'dan fazla transfer yapıldı. Sanchez, Köhn ve Kerem D. harici diğer transferler sıkıntılı. Angelinho, Zaha, Ziyech, Tete, Vinicius, Bakambu, Serge Auer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı isimlere kağıt üstü kötü diyemeyiz ama istediğimizi de alamadık.

      Sil
    2. Angelino bir kumar dağildi en mantıklı tercihti o gün. Sağda tempo solda pas oyunu döndürecek hücuma extra güç katacaktık. Hücum tarafı olmadı herif orta açmadan 6 Ay kaldı gitti. Tutmamasının en büyük etkeni de topu dripling ile taşıyacak oyuncu olmayışıydı. Topu merkezden içeri taşıyıp Angelino ile buluşturamadık. O zaman denge bozan ortalar atardı. Köhn Boey ikilisi olsa elbette daha iyi olurdu da hocanın istediği oyunculara gitmedik. Şampiyon kadro bozuldu hatta. Gün itibarıyla Adekugbeyi Angelino dan daha verimli olarak hatırlayacağız. :)

      Sil
    3. Angelino transferine kimse bir şey diyemez. Şartları da uygundu. Bazen olmaz, o da olmadı.

      Sil
  5. okan hoca 96-00 fatih hoca'ya doğru evriliyor. ligi domine ediyor zaten, avrupa'da da başarı yolda diye düşünüyorum. oyun bunu gösteriyor zaten. başakşehirdeyken bile ucl'deki oyunu iyiydi. fatih hoca'nın gegenpress'ini klopp'da gördük. okan hoca'nın oyunu da örnek teşkil ediyor. özellikle de önde baskı yaparken uygulanan adam adama stratejisi müthiş. tabi bi o kadar da riskli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden transferde bir anda değişim yerine, birlikte gelişimi desteklemeli.

      Sil
    2. Okan hoca yönetim tarafından 96-00 dönemindeki gibi desteklense. O dönemki yönetim olsa yada o zihniyette yöneticiler çok daha iyi olurdu. Okan Buruk bugün istifa etsin yerli hoca getiremezsin takıma kimse o riske girmez. Takımda 15 oyuncu var. 16. Bir alternatif yok. Kağıt üzerinde rotasyonu en güçlü kadrodur belki de.

      Sil
    3. Umarım yeni sezonda her şey onun istediği gibi olur.

      Sil
  6. Zaha triplerini yenerse büyük oyuncu lakin hiç öyle durmuyor. Hergün birilerini tanrısına havale ediyor. Sezon başında kondisyon olarak gerideydi ama Fiziği ile eziyordu rakibi. M.United maçında attığı golde sırtında iki kişiyi taşıyor o golü yapıyor. Geldiğimiz noktada o adamdan eser yok. Ligde hiçbir sol beki cebe koyup gezdiremedi. Kenarda kalıp hırs yapan oyunculardan değil trip atan oyunculardan Oliveira da buna örnek. Gomis de geçen sene aynı triplere girmiş lakin affedilmişti. Hocanın bu tutumu da hoş. Aile içinde herşey olabilir dersi veriyor. Sene sonu kalır mı bilemem ama kalmaması taraftarıyım. Kondisyon olarak da rezil durumda fizik olarak da. Seneye kamp yer düzelir riski almaya değer mi ona karar veremiyorum adı var herifin. Bu haliyle bile tabelada fena sayılmayacak durumda. Birde tam anlamıyla hazırlayıp görmek gerekir ki buyurun siz cevap verin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bir haber okudum, kendime kızıyorum diyormuş. Bu olumlu da, yansımasını sahada hiç göremiyoruz ki.

      Sil
    2. Kendisine kızıyor da madem Antalya maçında Veysel Sarı 35 yaşında adamı geçip gidemiyor. Kaldı ki aynı adam Kyle Walker’ı peşine takıp gezdiriyordu. Ruben Dias açıklamasını okuyalım yada. En zor oyuncu Zaha. Her an farklı yöne gidebilme kabiliyetine sahip diyor adam için. Yanlış olmasın bunları diyen adamlar geçen sene Şampiyonlar Ligi şampiyonu. Hani bize gelen Zaha nerede arkadaş? Selçuk İnanın saçını kestirdikten sonraki hali gibi takılıyor.

      Sil
    3. Kendine kızarken hırs yapar, sahada etkin artar. Bunu göremiyorsun.

      Sil
  7. Gidenlere göre 2 yada 3 tane üst düzey oyuncu bir kaçta scout transferi gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst düzey oyuncu istemiyoruz. Kerem Aktürkoğlu gelsin birtane daha. Sınırlar içerisinde bulamıyorsan Köhn gibi Boey gibi gençlere gideceksin. Maliyet düşük tutmak gerek. İskeletin sağlam etrafını doldururken üst düzey yerine scout hamlelerine git. Burak Elmas dönemindeki gibi değil ama gidip Romanya’dan 2-3 tane oyuncu getirmek yerine. Fransa’dan Güney Amerika’dan yeteneklere yönel. Afrika’dan her sene 10 tane oyuncu transfer oluyor Avrupa’ya. Mustafa Mohammed de bir örnekti işte buna yetenek her yerde bulursun. Sadece yönetim isteyecek menajer kucağında transfere gitmemek en doğrusu.

      Sil
    2. Scout ekibi de bu işler için var ve ne zaman güvenilse boş atmadılar..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir