5 Mart 2024 Salı

Last dance dediğimiz olay bu işte


Nice 10 numaralar izledik. Aralarında büyük, efsane olmuş futbolcular vardı. Performanslarıyla da damga vurdular. Mertens ise bu isimler arasında bazı noktalarıyla ayrışıyor. O 10 numaralar arasında böyle bir aidiyete az denk gelirsiniz. Böyle bir adanmışlığa ise eminim ki denk gelmezsiniz. Yaş 37 oldu, son sezonu. Kariyerinde lig şampiyonluğu yok diyorduk, geçen sezon bunu da yaşadı. Bir futbolcunun hedefsiz kalması adına tüm özelliklere sahip olsa da, performansını daha da katlıyor.

Aralık'ın son günlerinden itibaren açtığı vites yükselerek devam ediyor. Maç trafiği ve zorluk derecesi artıyor, Mertens düşmüyor. Onu ekonomik kullanmamız gerektiği gerçeği hala var. Keşke Ziyech'in biraz olsun çabası olsa da, son 15 - 20 dakikaları oynayabilse. Oysa bu rolü sezon başında Mertens için düşünmüyor muyduk? Ziyech oynar, son 15 - 20 dakikalar adına Mertens iyi alternatif diyorduk. Şu an ise görece en kolay maçta dahi Mertens sahada olmak zorunda. 

Yoksa zorlanıyorsun. Çünkü bağlantı kuramıyorsun. Hücum / savunma bağlantısının hakimi o. Galatasaray merkezi iyi tutuyor ve geçiş yemiyorsa da ana sebeplerden biri o. En az Torreira kadar savunma özelliğinin önemi var. Beşiktaş maçını izledik. 80'e geldik, rakibini kovalıyor, mesafe kat edip top kazanıyor, sonrasında da hırs patlaması yaşıyor. Yine yazıyorum, yaş 37. Sezon sonunda da futbolu bırakacak.

Keşke bırakmasa ve en az 1 sezon daha kalsa. Mertens gibi bir futbolcu bulabilir misin? Gelecek sezon daha ekonomik kullanır, yine büyük katkı alırdın. Ama o da bırakacağını bilmekten biraz da bu vitesi açtı. Ekonomik hareket etmeden, ne kaldıysa onu veriyor artık. "Last dance" dediğimiz olay bu işte. Mertens bize yaşatıyor. 35-36 değil de, 30 yaşında geldiğini düşünün. Mertens'in 30 yaşındaki halini hayal edemeyiz tabi de oldu da geldi desek. 

Nice efsaneler görürken, en efsanesi Mertens olurmuş. Buna inanıyorum artık. Çok büyük bir karakter. Futbolu bıraktıktan sonra çok üzüleceğim. Bir yandan da futbolu bu forma altında bıraktığı için gurur duyacağım. Performans olarak net şekilde geçen sezonun üzerinde. İstatistikleri de bunu söylüyor. Önümüzde sadece lig maçları ve Süper Kupa var. Mertens, bu maçları rahatlıklar çıkartır ve gün sonu kazanılacak başarıda da adını altın harflerle yazdırır.

8 yorum:

  1. Üzüldüğüm nokta şu. Geçen sene bazı rakip takım taraftarları attıkları twitlerde ‘adamlar devre arası Zaniolo indiriyor, biz 34 yaşında Efecanı bitiremiyoruz’ bu yazılar ciddi ciddi yazıldı o yönetimden bugüne nasıl geldik? Aynı adamlar. Metres alternatifsiz diyeceğim de alternatifi olan herhangi bir mevki söyleyebilir miyiz? Stoper diyelim stoper yaptığın zaman Kaan’ı sağ beksiz kalıyorsun. Tarihimizde kasanın parayla dolu olduğunda transfer yapmadığımız sezon hatırlamıyorum. Mertens’e birşey olsa bir sakatlık olsa Allah korusun lig bitti senin için. Kerem Aktürkoğlu aynı şekilde. Hatta Barış Alper bile sahada olmasa ne yapacaksın? Yönetim kesinlikle bu seçimde burada olmamalıdır. Burak Elmas döneminde bile daha net bir yönetim vardı para harcamaktan kaçmadık. Tel hataları Fatih terimi göndermek oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata Fatih Hoca'yı göndermek değildi, o an için maalesef gereklilik oldu ve bugünlere zemin hazırladı.

      Sil
  2. Bazı oyuncular yedek kaldıklarında kapris yapıyor. Mertens ,Kaan,Barış ve Nelsson uzun süre yedek kaldılar ve formayı aldılar. Futbol isim ile değil performans ile oynanır. Mertens gibi kendisini 37 yaşında dahi gösteren ve çabalayan oyuncular ile oynanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapris yapanlar maalesef Zaha gibi isimler.

      Sil
    2. Bu tip kaprisli oyunculardan kurtulmak gerek. Takımın yedek oyuncuyada ihtiyacı var ve senden daha iyi performans gösteren arkadaşın varsa ona saygı duymalısın. Zaha kaç haftadır yolları oynuyor.

      Sil
  3. Abi son dans da. Biz bu adamı 1 sene de şu rotasyonda kullanalım ya. En azından son 15-20 dakikalar İçin kenarda silah mahiyetinde bulunması gerekiyor. Napolide bile böyle eforlu böyle oyun içi katkısıyla oynadığını hatırlamıyorum. Zaten orada 2. Forvet olarak etliye sütlüye karışmayan bir oyuncuydu burada yeni bir kimliğe büründü. Bundan 1 sene daha yararlanmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanalım bence de, adam futbola devam etmek istemiyorsa ne yapacaksın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir