9 Mart 2024 Cumartesi

Galatasaray'a geri döndüğü günden itibaren 15. maçı


Galatasaray'a geri döndüğü günden itibaren 15. maçı. Henüz Mart ayının başındayız. Sol bek oynadı, orta sahaya enerji kattı, şimdi de stoperi alternatif altına aldı. Berkan Kutlu oldu da Genoa'da müthiş oynadı, orada devam etti diyelim. Şu an ne yapacaktık? Sol bek kim oynayacaktı, yeri geldiğinde kim stoper olarak sahaya çıkacaktı? Ya da orta sahanın enerji unsuru kimdi? Kısıtlı alternatiflerimiz var, sık sakatlık verdik, fikstür sıkıştı. Berkan Kutlu'nun önemini anlamayanlar da anlamıştır. 

Kariyerine stoper olarak devam etsin diye bir şey söylenmiyor. Stoperde de oynayabilmesi elbette avantajı. Sol bek, stoper gibi mevkileri de cebe koyduğu an, değerini katlamış oluyor. İhtiyaç anında oynuyor işte. Görüntü veriyor, orayı dolduruyor. Mevzu da idare etmek değil mi? Rizespor maçında elbette Berkan Kutlu oynayacaktı. Kaan Ayhan'ı stopere çek, Barış Alper Yılmaz sağ beke, Tete ya da Zaha sağ öne derken birçok mevkide oynama yapmanın alemi yoktu.

Kaan Ayhan'ın sakatlığı şanssızlık oldu, ister istemez Barış Alper Yılmaz oraya kaydı. Zaha da istekli olunca, sağ kanatta iyi görüntü oluştu. Berkan Kutlu ile alakalı düşünülen savunma handikabı işi yaşanmadı. Köhn'ün arkasını Nelsson süpürüyor denilse de, Berkan Kutlu da süpürdü. Hareketli, topla çıkabilen, sol ayaklı futbolcu bir de. Pas özelliği de bir stoper için yeterli düzeyde. Fizik ya da hava topu diyenler vardı. Orada da Berkan Kutlu boy olarak Kaan Ayhan'dan uzun.

Geri döndüğü günden itibaren ihtiyaç var işte. Sol bek bulamadın oynadı, orta sahaya enerji aradın oynadı. Stoper ihtiyacı doğduğunda da oynadı. Gitti geldi durumu herkes için iyi oldu. Herkes birbirinin değerini anladı diyebiliriz. Stoper oynamamalı, şöyle böyle olur diyenler de hatasını anlamıştır. Okan Hoca'ya güvenin. Okan Hoca'nın güvendiği futbolcuya da güvenin. Joker havası katıyor, geliştiriyor, oyunlarına yön katıyor. Bu alternatifleri ligin ilk yarısında mumla aradık.

Şu kısa sürede 15 maçtan bahsediyoruz. Beklenti duyduğun herkes piyasada yok, Berkan Kutlu orayı doldurdu. Oliveira, Ndombele gibi isimler yok, Berkan Kutlu sahnede. Stoperde sakatlar var, Berkan Kutlu yine orada. Köhn yokken de sol beki taşımaya çalıştı. Genoa 4 milyonu kullandı da opsiyonunu kullandı desek, böyle bir yerliyi bu paraya alabilir miydin? Yerliyi de geçtim, yabancıyı da ekle hadi. Değerini bilelim.

6 yorum:

  1. her zaman çok beğendiğim bir futbolcu, 2 fener maçında da en güzel maçlarını oynamıştı ilk ytı kadroda olsa kaan yerine çokça süre alır özellikle avrupda belkide koyduğu direnç ile gruplardan çıkmamıza bile yardımcı olabilirdi. Asker futbolcu kadroda böyle futbolcularada ihtiyaç var taraftr bunu anlamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu enerjiyi çok aradık CL'de. Orta sahan düşüyordu, kenara bakınca orta saha tipleri hep aynı. Berkan Kutlu çok iş görürdü.

      Sil
  2. Maalesef sezon başı etiket aşkından nasibini alıp Galatasaray 'ın futbolcusu değil denilen oyunculardan biri oldu.Yunus ve Berkan hatta Taylan eminimki Zaha,Tete,Ndombele ve Ziyech 'ten fazla katkı verirdi. Biraz Fenerbahçe 'ye benzedik sezon başı. Onlar sürekli bu tip etiket oyuncuya önem verir. Uefa kupasını kazanan takımda Popescu, Hagi ve Tafarel dışında etiketli oyuncu yoktu. Galatasaray hep mücadele gücü yüksek oyuncular ile başarılı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hatalardan ders aldık diye ümit ediyorum işte :(

      Sil
  3. karşınızdaki futboldan anlıyor mu yoksa yıldız meraklısı ergenin teki mi.. berkan yorumlarından anlarsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yüz imza. Bu blogun çöp tenekesini şenlendirenler arasında da o tarz yorumlar var. Yazdığın müthiş :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir