6 Mart 2024 Çarşamba

FM 24 için paylaşılmış, Okan Buruk'un çılgın 4-2-3-1 taktiği


FM Turkey eSport hesabının paylaşmış olduğu bir görüntü. Beni mutlu etti. Sabah da yazdım, Okan Hoca'nın 4-2-3-1'i tüm Avrupa'da konuşuluyor, dikkat çekti. Tempolu, agresif, prese dayalı ve rakip kim olursa olsun cesur bir futbol bu. Bayern Münih karşısında belki 2 mağlubiyet alındı ama oynanan cesur oyunu da kimse unutmadı. Özellikle de ilk maçta. O gün bitirebilmiş olsak ve farklı bir sonuç gelse, bu oyunun yansımaları çok daha büyük olacaktı.

Bu oyunu, kendi istediği futbolcularla oynayabilse ne olurdu diye düşünüyorum. Ziyech, Zaha, Ndombele gibi dertlerle uğraşmadan, daha tempolu ve oyuna kendisini adayacak isimlerle bu futbolu izlemek isterim. Mertens, futbolu bırakıyor diye onu bir kenara bırakıyorum. Icardi etrafına donatacağın bu tarz 10 futbolcuyla birlikte efor üst seviyeye çıkacak. Şampiyonlar Ligi için kalite derken, işin tempo ve agresiflik düzeyi daha önde. Tabi kaliteden de çok fazla ödün vermeden.

Etiketten kastım "yaş haddi" değil, bunu yanlış anlamayın. Mertens'in yaşı 37 işte, keşke bizimle devam etse. Sarf ettiği eforu görüyorsunuz. Kamada ya da Rafa Silva gibi isimler geçiyor mesela, onlar da etiket kapsamında değil. Çünkü oynamış olduğun eforlu, tempo isteyen oyuna uygun 10 numaralar. Oyuncu karakteri önemli nokta. "İstikrar" ve "aidiyetten" asla ödün vermemeli. O unutulan karakter testi de tekrar geri dönmeli. Icardi, Torreira gibi isimlerde nokta atış yapılırken, Zaha ve Ziyech o testi nasıl geçebildi?

Kendimce kadro mühendisliğini yapmıştım. Az çok da atılacak adımlar belli zaten. Sağ bek, 8 ve 10 numarayı ilk 11 için düşüneceksin. Bunların da tiplemesi belli. Sağ bek için Boey muadili, 8 için biraz daha dripling özelliği olan bir isim. 10 numara için de örnek profil Mertens işte, daha genci. Alternatif işi daha rahat, çoğunu kendi bünyenden gidereceksin zaten. Tempo ve efor arttıkça, bu pres oyununun geldiği noktayı hep birlikte göreceğiz. 

İskeletin belli, yeniden yapılanma diyeceğimiz bir durum yok. Ayrılan olursa görüntü değişir ama mevcut isimler üzerinden de omurgan oturmuş durumda. Sezon başı kampı yemiş, sakatlık etkisini tam olarak atlatmış bir Icardi hayal edin. Icardi'nin takımı bu, onun etrafında gelişmek zorunda. Zaha için deniyor ki Icardi'nin gölgesinde kaldığı için mutsuz. Kendini sorgulamak yerine, niye 11'de yokum diyor. Değil Icardi, birçok ismin gölgesindesin. Keşke terk derdin Icardi olsa.


FM 24 için paylaşılmış Okan Buruk'un 4-2-3-1 taktiğine de oyunu oynayanlar mutlaka göz atsın. Bu tarz paylaşımları gördükçe mutlu oluyorum.

3 yorum:

  1. Okan hocanın taktiğine fm de oyuncu bulmak en kolay şey :) Bizim yönetim bulamıyor birtek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bazı şeyler fm ile aynı ilerleseydi.. Okan hocanın fm taktiğinde GOK var, oyunda Sergio bu rolü müthiş oynayacak özelliklere sahip ama gerçekte topa vuramayacak halde. TAK rolünde Tete şov yapıyor ama gerçeği ortada..

      Sil
    2. Kerem Demirbay'ı kullanıyor işte o rolde :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir