7 Mart 2024 Perşembe

İyi bir Galatasaraylı ama efsane de olmadığı doğru


"Galatasaray'da doğdum büyüdüm, orada yetiştim ama kendimi bir Atletico Madrid efsanesi olarak görüyorum." Arda Turan'ın yapmış olduğu bu açıklamaya takılanlar olmuş. Burada Arda Turan haklı. Onu "uluslararası" piyasada belli bir konuma getiren takımdır Atletico Madrid. Simeone'nin ilk yıllarında gelen büyük başarılarda, Arda Turan'ın oyun düzenlerinde olan katkısı büyüktü. Devamında da Barcelona'ya transferi gerçekleşti.

Arda Turan'ın daha uzun yıllar Atletico Madrid'de devam etmesini isterdim ama Barcelona'ya gidişini de kimse yadırgayamaz. Çoğuna göre Avrupa'nın en büyüğü ve hemen hemen herkesin hayali. Arda Turan'ın transfer olduğu dönemde de müthiş bir seviyeleri vardı. Başarılı olursun, olamazsın başka. Şans geldiğinde denersin. Arda Turan da bunu denedi. Atletico Madrid'de kalsa ne olurdu dersek, en yüksek seviyede çok daha uzun yılları vardı. 

Galatasaray'daki efsanelik konumuna gelirsek. Arda Turan, Galatasaray altyapısından yetişmiş en yetenekli futbolculardan biri. Belki de en yeteneklisi. Çok genç yaşlarda Galatasaray'a büyük katkıları oldu, şampiyonluk ve kupa sevinci yaşadı, kaptan oldu, 10 numarayı aldı. Genç yaşlarda üzerine çok yük yükledik, belli dönemler altında da kaldı ama istatistik olarak bakınca da müthiş bir seviyesi vardı. Doğru zamanda Avrupa dedi ve mükemmel bir kariyer yaptı. Ne mutlu ki, futbolu da Galatasaray'da bıraktı.

Galatasaray'da efsane olmak ise başka bir şey. Muslera ve Selçuk İnan, Galatasaray efsanesidir mesela. Galatasaray'da geçirdikleri uzun yıllar ve sayısız kupa başarıları var. Kazanılan her başarıda da direkt olarak pay sahibiler. Arda Turan ise Galatasaray'ın en önemli değerlerinden biri ama söylediğim gibi efsane olmak başka bir şey. O da bunu dile getirerek, Atletico Madrid'i ön plana çıkarıyor. Çünkü efsane olduğu yer orası.

13 yorum:

  1. Yaptığı şeyler sonrası bir daha asla Galatasaray kapısından içeri girmemesi gerekiyordu. Yetenekli olabilir ancak karakter olmadıktan sonra yetenek tek başına işe yaramaz. Hâlâ da yaşadıklarından ders çıkarmadığı görülüyor zaten. İşte tam da bu sebepten dolayı karakter problemi olduğu net olarak ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girdi artık, katkı da verdi. Hatalı, ders almış olabilir. Girmemeli diyene de saygım sonsuz.

      Sil
    2. Hocam hata insanoğlunun fıtratında var. Arda geldiği gün de söylemiştim saha içinden çok saha kenarında işe yarayacak diye. Öyle de oldu. Her şekilde katkı aldık. 66 numaralı arda olarak kalacak hatırımda her zaman. Efsanemiz olmadığı doğrudur. Büyük Galatasaraylı olduğu tartışılmaz. Hocalık kariyeri de çok çok iyi başladı.

      Sil
    3. (Emre)
      2007'de geldiler abi Norvece milli takim Euro 2008 eleme maci icin. Otel ønunde 10 taraftar toplam.var. Selfie felan yok. Akili telefon yok. Bizde bi eski kamera vardi. 2 cocuk sadece ben ve ablam variz. 11 yasindayim. Kis gunu bekledik otobuse binerken gørelim diye. Koruma veya bariyer felan yok. Otobus kapisinin ønundeyiz. Rica ediyoruz bir resim diye gecene.. Hamit, Volkan, Tuncay, Fatih Terim, Hakan Balta, Servet hepsi es gecti bizi. Arda Turan gulumseyerek geldi yanimiza. Ayri ayri resim cektirdi bizle. Sonra da Emre Beløzoglu, Rustu Recber, Deniz Baris, Hayrettin Yerlikaya ve Oguz Cetin kirmadi bizi. Kendisiyle bøyle guzel bir anim var sagolsun.

      Hakan ve Ømer Toprak'a silah ceken Gøkhan Tøre'yi sakatlanmasa Fatih Terim kadroya aliyordu Euro 2016. Bence bu daha skandal bir hareketi. Ama yalakalik yapma derdinde gazeteciler bu konunun uzerine gitmek yerine Arda'nin uzerine gittiler. Ve her konuda elestirecek yer aradilar. Hakli elestiriler de var, ama abartildigini da dusunuyorum o dønemler. Arda bonsveris bedeli ile bile 7 yillik Øzhan Canaydin døneminden daha fazla kazandirdi Galatasaray'a. Ama hala mevcut borcun olusmasini baslatan Canaydin iyi sekilde iyi anilir, Arda elestirilir. Karakterli bir insan bence. Iyi de Galatasaray'li.

      Sil
    4. Galatasaraylılığına asla lafım yok. Efsane kısmına takıldım ben bir tek. Arda Turan da açıklamasında beni onayladı.

      Sil
  2. Doğru söylemiş.Galatasaray'da çok büyük başarıları yok. İspanya'da müthiş işler yaptı.

    YanıtlaSil
  3. 66 numaralı forması aldığım ilk formaydı. O dönem en ucuz olan oydu taraftar forması o dönem daha pahalıydı. Rahmetli babamın bana aldığı ilk ve son formaydı üstümde görmek dahi nasip olmadı ona. Sizin için efsane olmayabilir ama benim için Arda’nın yeri çok başkadır. Onun her başarısı bana çok şey verir mutlu eder beni. Galatasaray’ın başında da görmeyi çok isterim. Oyuncu olarak değilse de Hocası olarak efsanemiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz için önemli bir değerdi, güzel de kazandırdı. Sonra geri döndü, özür diledi. Affedip affetmemek artık insanlara kalmış. Hataları da yenilir yutulur gibi değildi.

      Sil
  4. tarihin en kötü kaptanı. asla hakaret değil bu itiraz edenlerin tezlerini beklerim.
    nasıl olur kaptan? ya müthiş başarılar kazanan kupa üstüne kupa alan takımın üyesidir.
    ya yeri geldi mi agresif yeri geldi mi babacan tam bir liderdir. belki yeteneği azdır ama ağırlığı hissedilir.

    arda hiçbiri değil. altyapıdan çıkmış bir çocuk işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da değil. Büyük bonservis kazandırdı, nasıl bir çocuk oluyor. Başarıları, kupalar var :)

      Sil
  5. başakşehirle oynadığımız final niteliğindeki maçta sahada takındığı tavırlar filan. emre abisiyle beraber bize karşı bi düşman edasıyla sahadaydı. unutanlara ya da sindirebilenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir