8 Mart 2024 Cuma

Galatasaray 6-2 Rizespor, bugün de fişi Kerem Demirbay'la çektik


Berkan Kutlu'nun stoper oynama ihtimali belirince, sanki gök kubbe yere inmiş gibi davrananlar vardı. Ya da maç önü ilk 11 açıklandığında, tüm savunmacıları sayıp da, Berkan Kutlu'yu anmayanlar. Özür yetmez, bi günahım demeden tövbe etmeleri gerekiyor. Galatasaray'a geri döndüğünden bu yana 15. maçı. Sol bek de oynadı, stoper de. Orta sahaya da yer yer enerjisini kattı. Alternatif noktasında sorun yaşadığımız zamanlardan bahsediyorduk. Berkan Kutlu, geri dönmese ne yapacaktık?

Rizespor maçının zorlu geçeceğini düşünenler olsa da, rahat bir galibiyet bekliyordum. İç sahada iştah yüksek çünkü. İlhan Palut'un bu maça yönelik mutlaka özel hazırlığı olacaktı da, Galatasaray da bu maçları rahat geçer oldu. İlk yarılardan skor alıyor, maçlar daha gollü geçebiliyor. Fikstür rahatladı, takım da dinleniyor. Bu da şampiyonluk yolunda en büyük avantajımız. Milli Takım arasına sıkıntısız girersek, önümüz fazlasıyla açık.

Ekstrem bir maçtı tabi. İnanılmaz goller izledik, Kerem Demirbay'ın şovuna dönüştü bir anda iş. Pas hataların yine var, rakibe de bol bol açık alan verdin ama bu senin almış olduğun bir risk. Rizespor ilk yarının belli bölümünde yarı sahamızda iyi baskı yaptı ve üst üste imkan da yakaladı. Golün geliştiği faulü de öyle almışlardı. Bu stoper tandemi ile baskıda mutlaka sorun yaşardın ama Rizespor'un o etkisi de kısa sürdü. Çünkü hücum etkin güçlü. Bu maçı da hücumla kazanacaktın. Savunmada bu niye yok diye bakmaya gerek yoktu.

Zaha'nın iştahı yüksekti. Kaan Ayhan'ın sakatlanıp, Barış Alper Yılmaz'ın sağ beke geçmesi hücum olarak artıydı. Bekler o kadar kanat gibi oynadı ki, kanatları da daha serbest rolde kullandık. Zaha bu rolü iyi oynarken, Kerem Aktürkoğlu piyasada yoktu. Köhn ve Barış Alper Yılmaz'ın hücum etkisi çok yüksekti. Icardi de oyun kurucu gibi oynayıp, rakip ceza sahası çevresinde alanı boşaltınca, Mertens ve Zaha ile orayı iyi doldurduk. Icardi 1 gol yazdı, pek pozisyona giremedi ama neredeyse her hücum aksiyonunun oluşumunda var. Bu da yeni ve iş gören bir rol.

Farklı skor, üzerine çok fazla konuşulacak bir şey yok. Şu eksikti desek, bu maçın gerekliliğinden. Oyun öyle gelişti ki, çok fazla organizasyon aramadın. Yarın bu ihtiyaç olsa, organizasyon dahilinde goller bulursun. Konsantrasyon yüksek olması gerekse, orada da yüksek odakla oynarsın. Rizespor maçı böyle gelişti ve farklı bitti. Kerem Demirbay'ın muhteşem golleriyle fişi çekmiş oldun. Zaha, Ziyech, Tete gibi isimleri de kalan 9 hafta adına mecburen kazanacaksın. Kenardan bu isimleri oyuna almak lüks dursa da, alınacak her katkı şu aşamada kıymetli.

20 yorum:

  1. Okan Hoca ve takımı tebrik etmek gerek.Sparta Prag maçları takımı çok yormuştu. Dinlenmek takıma iyi gelmiş. Çok fazla alternatif olmadığından aynı oyunculara yük binmiş durumda. Tek eleştirim maçta 3 farklı öndeyken Eyüp, Efe ve Gökdeniz gibi genç oyunculardan 1 tanesi dahi oyuna alınmaması. Ndombele 'den hala ne umuyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele konusunda haklısın ama diğer isimleri de kalan 9 haftada kazanmak lazım.

      Sil
  2. Zaha birçok pozisyonda Icardi, Mertens ve Kerem tarafından tercih edilmedi. Sağ tarafta kim oynarsa oynasın o taraf yokmuş gibi oynuyoruz. Zahayı derinde birkere buluşturduk Torreiranın golü geldi. Zaha sitem ediyor da biat etmediği için mi bu yaşananlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. O değil de Aurier acaba bu sezon futbol oynayabilecek mi :) Ziyech bile döndü. Aurier hala yok. Transferini kim yaptı? neden yaptı? Hangi beklentiyle yaptı merak ediyorum doğrusu. Zeki Çelik ismi çıktığında küplere binenler vardı Zeki bu gün takımda olsa çok daha farklı olacaktı. Kazanılan maç sonrası bile eksiğiz. Bir sonraki maçta Kaan olmazsa ne yapacağız hep bunlar soru işareti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım oynar, ona da ihtiyaç var. Kalan 9 haftada alternatif sayısı artmak zorunda.

      Sil
  4. Hakem elinden geleni yaptı verilmeyen kırmızılar, çalınmayan fauller. Rize forması giydirsen sırıtmazdı. Keza maçı İlhan Palut yönetse daha iyi yönetirdi. Maçın içinde kalsın Rize oyundan düşmesin diye çalınan fauller çok komikti. Onlardan çıkan topları bile taç olarak onlara verir oldu birkaç pozisyonda. Hesap vereceği yerler zira sorun çıkartacak belli. Yalı da bulunan var merkezi de bileğimiz gibi. Muazzam bir destek vardı taraftara ayrıca teşekkür etmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-2 aldatıcı görünmesin hiç, skandal hatalar var.

      Sil
    2. Her kazanılan maç sonrasında bile hakem konuşmamız gerekiyor. Yönetim hala Polyana takılıyor.

      Sil
  5. Takım oyunu yükselmiş en üst seviyeye gelmiş. Icardi topu bırakması falan bunlar takım olduğumuzun işareti. Hatta Icardinin gördüğü sarı kart da buna işaret. Şuraya Zaha da dahil olsa Ziyech de dahil olsa çok daha başka olur. Son 9 maçta Ziyech işimize yarayacak görünüyor. Ek olarak Barış Alper defansif anlamda muazzamdı bugün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk havası hep bunlar. Herkes istiyor, hırs doldu takım..

      Sil
  6. Hakemlerin tutumunu görünce şampiyonluk ihtimali gözümde küçülüyor. Nedeni de belli. Adam sahadan sildiğimiz Rize’ye farkı açmayalım averajda sorun çıkmasın diye skandal hatalara imza atıyor. Topu ceza sahası dışında elle kontrol eden kaleci, ayak bilek falan değil direkt dize basan oyuncu hala sahadaydı. Maçı kart görmeden tamamladılar. Hatta bu pozisyonlarda maç lehimize durmadı bile. Tüm hataların bize karşı olması tesadüf olamaz. Bu hakemin zaten satılık olduğu, belli bir yerden maaş aldığı belli. Var neden var? Bu pozisyonlarda hakeme neden tek kelime edilmedi? Kaan Ayhan oyuna devam edemedi. Var neredeydi hakem gözü önündeki pozisyonları bile lehimize veremedi. Rize’yi maçta tutmak oyunda tutmak İçin elinden geleni yaptı. Zaha ve Icardi mobinge uğruyor sahada. Zaha faul alamıyor hepsi de net faul bu ilk maç da değil böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olacağız her koşulda, durduramayacaklar..

      Sil
  7. zaha basit oynayınca çok daha etkili. çok gereksiz zorlamalar yapıyordu. sağ kanatta oynaması da o anlamsız zorlamaları biraz azalttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanatta çok kat edemeyince kısıtlandı tabi :)

      Sil
  8. demirbay'ın o mükemmel golünde mertens pas verdikten sonra yemin ediyorum tam aklımdaki vuruşun bire bir aynısını yaptı demirbay. sezon başından beri bu şutu bekliyordum. aynı golü biraz daha yakın mesafeden neuer'e atmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şutları atabiliyor, güçlü vuruyor. Daha sık ve öncesinde bekliyorduk :)

      Sil
  9. Dayı prime günlerine dönüyor artık acaba eyüp aydın ve torreria ile 3 lü ortasaha denenebilirmi çünkü klasik 10 numaradan ziyade dayı ofansif ortasaha olarak hücumda daha etkin olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayından itibaren müthiş oynuyor ve ligin en iyi 8 numara durumunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir