8 Mart 2024 Cuma

Stoperde Berkan Kutlu mu, Kaan Ayhan mı?


Davinson Sanchez'in katkılarını saymakla bitiremeyiz. Hızı, atletizmi, topla çıkabilme özelliği, takım boyunu kısaltması, ofansif katkısı ve elbette savunmacılığı. Beşiktaş maçı esnası ya da sonrasında ne oldu bilmiyorum da, sakatlığı iyi olmadı. Tam da form tutmaya başlamışken. Kasımpaşa karşısında oynar mutlaka da, Abdülkerim Bardakcı da yokken stoper rotasyonu ciddi anlamda zarar gördü. Nelsson'un yanında Kaan Ayhan ya da Berkan Kutlu. 2 tane opsiyonun var.

Kaan Ayhan'ın ana pozisyonu elbette stoper. Bu mevkide verdiği performansı çok beğenmiyor olsam da, nihayetinde stoper. Nelsson ile oynarken şöyle bir handikap olur, 2 ağır isim. En önemli handikap ise Kaan Ayhan'ı stoper kullanayım derken, sağ bek ve sağ açığın ayarlarıyla oynamak. Kaan Ayhan / Barış Alper Yılmaz 2'lisi sağ bek / açık olarak iyi katkı verirken, o ezberi bozmuş oluyoruz. Yani hücumdan ödün veriyorsun.

Barış Alper Yılmaz'ın en iyi mevkisi sağ bek değil. Sol bekte oynarken daha rahat mesela. Tete de sağ açıkta oldukça istikrarsız. Bu tabloda Zaha sağ açık olamaz, bu sefer de oyun düzeninden ödün verirsin. Tete yine iyi kötü pres, hareketlilik, ön alan baskısı getirir. Zaha'nın oyun içi katkısı yok gibi bir şey. Hücum etkisi de azaldı, hareketliliği oldukça düşürüyor. Tete'yi ben de tutmuyorum ama oyun düzeni de yeteneğin önünde.

Bunu tercih etmem tabi. Barış Alper Yılmaz'ı sağ önde kullanmaya devam etmeliyiz. Kaan Ayhan da sağ bek oynamalı. Berkan Kutlu'nun sol stoper oynayabileceği yazılıyor. Buna katılıyorum. Kendi sahamda hücumdan ödün vereceğime, o riski savunmada alırım. Köhn'ün hücum etkisi yüksek, Nelsson da sol stoperde arkasını iyi toparlıyordu. Berkan Kutlu bunu ne derecede yapabilir bilinmez ama stoper olarak da denenmişti. Burada oynayabilirse, kariyerine ciddi anlamda yön katacak. Bunu daha önce konuşmuştuk.

Muslera
Kaan Nelsson Berkan Köhn
Torreira Demirbay
Bay Mertens Aktürkoğlu
Icardi

11 beklentim bu. Orta saha ve hücum kurgusundan, özellikle de bu maç özelinde asla ödün vermem. Ön alan baskım, pres gücüm ve hareketliliğim kıymetli. Berkan Kutlu'nun bu maçta sol stoper olarak oynayabileceğini düşünüyorum. En azından 3 mevkinin birden yerini değiştirmekten daha iyi bir hamle olarak duruyor. Rizespor ve Kasımpaşa maçlarını geçip, Milli Takım arasına kendimizi atabilirsek, sonrasında eksiğimiz kalmayacak.

9 yorum:

  1. Rizesporun santraforu1.90 boyunda kuvvetli pivot özelikli berkan kutlu yumuşak ve kısa kalır kaan ayhan oynamalı mecburen

    YanıtlaSil
  2. bay mertens yani ikisi varken başka eksiklerden endişemiz olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ama buraya başka isimler de ekleyelim.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu ile Zaha nın performansı arasında ters orantı var sanıyorum. Kerem bu akşam çok silik bir oyun ortaya koydu. Hiç yakıştıramadım ona doğrusu. Zaten garip bir oyun vardı sahada bekler kanat kanatlar yardımcı forvet edasıyla oynadı.

      Sil
    3. Onu dengeleyebilirsek müthiş olacak da lig bitiyor.

      Sil
  3. Zor maç. Rize ,Kasımpaşa, Hatay ve Karagümrük Fenerbahçe 'nin arka bahçesi. Bize ölümüne oynayacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz her türlü ittifakı yıkacağız.

      Sil
    2. Rize zaten satılık bir takım. Satılmış bir yönetim satılmış bir takım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir