11 Mart 2024 Pazartesi

Icardi, oyun kurucu edasıyla oynamaya devam edecektir


Geçen sezona benzer bir katkı alamadığımız net. Kamp dönemi geçirmiş olmaması, fizik olarak hazır olmasının zaman alışı, devamında gelen sakatlık ve gösterdiği özveri. Eski patlayıcı özelliği hala yok mesela, hareketliliği bildiğimiz seviyede değil. Yine de büyük oyun aklı ve mevcut fiziksel durumunu en iyi şekilde kullanıyor. Daha oyun kurucu gibi oynayıp, oluşturduğun tüm pozisyonların içinde. Icardi olmadığında sorun büyük yani, sahada tutmak zorundasın.

Ölüsü diyebileceğimiz bir sezonu yaşıyor olsa da, ligde 15 gol 7 asistlik katkısı var. Rizespor'a 6 gol atarken, Icardi'nin de "akan oyun" içerisinde gol bulmasına sevindim. Buna ihtiyacı vardı. Biraz da üzerinde ölü toprağı var diye düşünüyorum. "Gol" açısından bunu yazdım. Oyun içi katkı noktasında Icardi'nin önemi büyük. Bileğiyle alakalı sakatlık sıkıntısı da kalmadı. Fizik olarak da toparlandığını görüyoruz. Kalan 9 haftada yine en büyük kozumuz o.

Kerem Aktürkoğlu'nun anlamsız yere tepki aldığı günlerde, Icardi de arkadaşını korudu. Sonrasında her şey çözüldü ve odaklı şekilde devam etmekte. Rizespor maçında oyundan çıkarken hırsını gördünüz. Galatasaray'da takım olgusu oldukça yüksek. Icardi de Galatasaray'daki ilk gününden itibaren bu aidiyeti gösteriyor. Her tuşa basıyorlar tabi. "Para muhabbeti" üretmişler, okuyunca eminim ki herkes kahkahayı bastı.

100 takipçisi olan, kendine eski gazeteciyim diyen ve Fenerbahçe silahşörü olduğu ortaya çıkmış bir zat. İmaj hakkı varmış da, bunu istemiş de. Geçen de Davinson Sanchez için transfer haberi üretiyorlardı. Futbolcunun eşi bir fotoğraf paylaşmış, onun üzerinden senaryo yazdılar. Hatta eşinin paylaştığı o fotoğrafın üstüne kendi internet sitesinin ismini dahi basmış. Arsızlıkta zirve olan bir sezon. Her tuşa basıyorlar.

Saha içine dönersek, Icardi'nin gol sayısını arttıracağı haftalar içine girmiş bulunmaktayız. Gol anlamında ölü toprağını attı. Kendi imzası bir bitiricilikti. Biraz daha oyun kurucu gibi oynamaya çalışırken, rakip ceza sahasından ister istemez uzaklaşıyor. Boşalttığı alanı iyi değerlendirsek de, Icardi'nin hareketliliğinin düşük olması bazı anlarda yavaş kalmasına sebep. Bunu da göze aldık bence. Icardi "oyun kurucu" edasıyla oynamaya devam edecektir.

12 yorum:

  1. Müthiş bir kalite. Biraz fit olsa tek başına şampiyon yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon olduğu gibi..

      Sil
    2. Ben dilekçe yazdım geçen maç öncesinde gelecek sezon Icardi 99 numarayı giymesi için. 9 numara yaramadı.

      Sil
    3. Icardi, geri dönüyor :)

      Sil
  2. Icardiyi doğru düzgün asist ile besleyen var sanki rashitsa bile aranır durumda hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica ile de bir bağlantısı vardı, doğru. Ama Icardi de biraz patlayıcı gücü yitirdi.

      Sil
    2. Icardinin sakatlığında kullanılan iğneler kortizon temelliymiş. Kortizon da vücutta ödeme kilo artışına sebep olan bir ilaç. Sakatlıkta bu tarz ineler 1 maçlık tercih edilebilir lakin uzun süre kullanınca sorun teşkil edebilir. Zaha da geçen sene full o iğnelerle oynadı. Hala denememesi de bu sebeple olabilir. Profesyonel sporcu doktoru olmasam da doktorluk lisansımı bu sene aldım. Icardi yaptığı fedakarlık, yönetimin buna aylarca devam demesi aptallıktı. Bu tedavi yönetemi oyuncuya iğneyi bas 1 maç seni idare etsin sonra sakatlığı tedavi et olmalıydı. Kaan Ayhan gibi ağrı kesici ile oynamadı adam. Eklem rahatsızlığı ile oynadı kuvvetle muhtemel olarak. Zaten Beşiktaş maçında bileğine aldığı tekme de ortada.

      Sil
    3. O süreci doğru yönetemedik. Icardi'yi 2-3 hafta kenara alabilsek, bugün çok daha sağlıklı hareket ediliyordu.

      Sil
  3. Wanda Nara'nın yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü Icardi'nin yaz kampı yememesi, sakatlığı ve iğne ile zorlanması, doğru düzgün idman yapmaması yani kısaca sürecin kötü yönetiminden dolayı geçen sezonki formu yok. Kısacası ben prime Icardi'yi gelecek sezon tekrar göreceğimizi düşünüyorum iyi bir yaz kampı ve hazırlık ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey etkiledi ve üst üste geldi. Yeni yeni toparlıyor artık.

      Sil
  4. Yağız Sabuncuoğlu'nun şöyle bir özelliği var FB bir oyuncuyu getirirken maaşını ve maliyetini düşük yazıp, o oyuncu ayrılırken maliyeti daha yüksek yazıp "maaşından çıkıldı" diyor. Yani alırken az giderken yüksek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir