11 Mart 2024 Pazartesi

Ntcham'ı da bu hücum iştahının merkezine yazıyoruz


Ntcham, Celtic günlerinde büyük potansiyeldi. Marsilya formasını giydi, devamında Swensea ama çok keskin düştü. Celtic günleri ciddi bir sakatlık dönemi olsa da, düşüşün nedeni o diyemeyiz. Kronik sakat diyebileceğimiz bir futbolcu hiç olmadı. Bu tarz transferler hem risk, hem de fırsat. Ligimizde bu tarz futbolcuların özüne dönüşünü çok gördük. Hüseyin Eroğlu döneminde bunu söyleyemeyiz de, Gisdol döneminin bana göre saha içindeki yıldızı.

Ligin en iyi 8 - 10 numaralarından biri. Oyunun 2 yönünde katkı sağlıyor, çok tempolu, dripling özelliği ve fizik gücü üst düzey. Teknik ve pas becerisi, oyun görüşü, bitiriciliği gibi birçok artısı da var. Komple paket diyorum. 8 - 10 numaradan ne ararsan, Ntcham'da bulmak mümkün. Celtic günlerindeki o potansiyele ulaşması güç ama en azından kendini hatırlıyor. Kendini hatırlaması da onu ligin üzerinde bir futbolcu kılıyor.

Tam da Galatasaray'ın aradığı alternatif. Dripling özelliği ve hücum yönü güçlü bir orta saha alternatifini mumla aradık. Ndombele'nin geçmişine insek bu işin atası da, onu özüne döndüremedik mesela. İşin kumar dediğim kısmında biz kaybettik, Samsunspor kazandı. Ndombele ve Oliveira'yı topla, aradığın özellikleri Ntcham'da bulabilirsin. 2'sini toplayınca da alabildiğin katkı Ntcham'ın oldukça gerisinde.

19 maçta 6 golü var ama asisti yok. Asistinin olmaması ilginç diyemem, gol pozisyonu oluşturuyor. Sorun biraz bitirebilmek. Oyun içi katkısı üst düzey yoksa, girdikleri her gol pozisyonunda var. Forvet arkası gibi konumlansa da, 8 numarayı da dolduruyor. Samsunspor'un merkezindeki futbolcular değişse de, Ntcham'ın varlığı sayesinde bu durum o kadar da sorun teşkil etmemekte. Tait'den yana beklenti büyüktü aslında, buraya iyi döneminde geldi. Hiç performans alınamıyor.

Çoğu futbolcu yükselirken, bazısının beklenen seviyeye gelememesi hocaya yazmaz. Samsunspor'un özellikle hücum tarafında yetenekli bir kadrosu var. Sezonun ilk haftalarında gol atmayı geçtim, pozisyona dahi girilemiyordu. Şimdi ise özellikle iç sahada ligin en çok üreten takımlarından biri. Ntcham'ı da bu hücum iştahının merkezine yazıyoruz. Yeni sezonda mutlaka transfer yapacağını ve Samsunspor'un iyi bir bonservis kazanacağını düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Adamı bugün Galatasaray’a verseler hayır demem kalan 9 maçın ilacı bu profil. Oliveira Ndombele ikisini toplasan değil çarpsan belki Ntcham çıkartırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinden aradığın ama bulamadığın özellikleri tek başına taşıyor.

      Sil
  2. Iyi bir alternatif olabilir ama kazanmamız gereken bir eyüp aydın var önceliğimiz bu olmalı muhtemelen üst düzey 8 numara transferi yapılacak transfer döneminde ama şuan kadromuzda olsa mertens içinde iyi bir alternatif olabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 - 10 zaten. Samsunspor'da da 10 numara gibi oynuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir