7 Mart 2024 Perşembe

Keşke bu sezon da bizle devam etselerdi


Zaniolo ve Yunus Akgün'ün "zorunlu opsiyon" şartları yerine gelmeyeceği için sezon sonu Galatasaray'a geri dönecekler. Akıbetleri ne olur bilinmiyor tabi. Kalmak istemeyebilir, başka bir takıma da transfer olabilirler. Taliplerinin olacağına inanıyorum. Bu noktada Galatasaray'ın menfaati mühim ama yeni sezonda bizimle devam etmelerini isterim. Takımda yerlerinin olduğuna inanıyorum, hatta keşke bu sezon da bizle devam etselerdi.

Tabi bu yorumu, mevcut içinde olup, katkı vermeyen isimlere bakarak söylüyorum. Tete, Ziyech ve Zaha gibi isimler piyasada yok. Zaniolo'nun geçen sezon verdiği katkı da düşüktü denilebilir ama başka etmenler vardı. Roma'da kadro dışıydı, bir süredir oynamıyordu, geldiği gibi ligimize ara verildi. İyi ve sistemi olan bir takımdık, formayı doğal olarak alamadı. Buna rağmen etki ettiği, kritik noktalarda sahne aldığı maçlar da oldu. Onunla alakalı umutlar yeni sezona yönelikti.

Eminim ki Okan Hoca da bunu planladı ama Premier Lig söz konusu olunca kafalar karıştı. Yüksek maliyetli bir kiralama olduğu için teklif kabul edildi. Zaniolo, Galatasaray için güçlü bir yatırımdı. Futbolcunun değerini bulması ve iyi bir kazancı olması gerekecek. Yeni bir kiralamanın sana getirisi olmaz. Bonservis konusunda ise şu an istediğimizi almak güç. En az 1 sezon Galatasaray'da devam etmesi kendisi adına da doğru olan.

Yunus Akgün konusunda ise düşüncelerimi zaten biliyorsunuz. Gitmesini de hiç istememiştim. Doğru alternatifti çünkü. Kalmış olsaydı, Galatasaray'da da ağırlıklı olarak forvetin arkası gibi oynamaya başlayacaktı ve bugün "Mertens'in muadili yok" gibi yorumlarda bulunmayacaktık. Leicester City'de sağ kanattan ziyade, forvet arkası ya da 4-3-3'ün sol iç orta sahası gibi oynuyor. Onun adına doğru dönüşüm de buydu.

Leicester City, Premier Lig'i görecek ve Yunus Akgün transferi için hamle yapacaklarını sanmıyorum. Rotasyonda kullanıyorlar ama iyi de katkı aldılar. İngiltere günlerinin Yunus Akgün'e yaradığını düşünüyorum. Galatasaray'a katkısı bu anlamda büyük olur. Tete gibi isimlerle uğraşmadan, Yunus Akgün ile orayı geçmeli. Yer yer de forvetin arkasına kaydıracaksın, jokerlerinden biri yapacaksın. Avrupa listelerinde de altyapı kuralı ile senin elini güçlendirmiş olacak.

9 yorum:

  1. Yunus'un kalmasını çok isterim.Kapalı savunmalara karşı da iyi maçlar çıkarıyor. Zaniolo açık alan oyuncusu.İyi bir teklif gelirse değerlendirmemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Mertens için de net alternatifti Yunus Akgün?

      Sil
  2. Tarihin en rezil transfer sezonunu geride bıraktık. Zaniolo ve Yunus gönderdin satmadık he kiraladık satsak o paralara hadi kimse neden demez ama kiraladık, elimizde çöplerle yola devam etmeye karar verdik. Net katkı alabileceğimiz oyuncuları gönderip Arapların bile transfer etmediği Ziyech, Son sezonu rezil geçmiş Tete tercih edildi. Aynı bölgede 2 kumar oynadık aslında. Zaha transferi de kumardı bence Kerem olmadığı senaryoyu düşünmek istemiyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir futbolcu hakkında "Çöp" yorumu yapan Galatasaray taraftarı görünce tiksiniyorum artık. "Elimizdeki çöpler" ne demek ya? Yazıklar olsun.

      Sil
    2. Tarihin en rezil transfer sezonu değil, yanlış tanımlama. Eldeki çöplerle kısmı ise saçmalığın zirve hali.. Çöp diyene, sensin çöp diyerek konuyu kapatıyorum..

      Sil
  3. Morutan bile kiralık gitmiş. Bakambu da bence kiralık gitti. Boey bile kiralık gitmiş olabilir. Bu yönetim açıkladığı ile gerçekler çok farklı olabiliyor. Bunun için bir yönetici çıkıp açıklama yapmayacak mı acaba? Nasıl bir fiyasko ile karşı karşıyayız. Icardi bonservisi bizde mi kiralık mı? Açıklamalar neden hep düzmece. Yunus Akgün İçin maddelerden biri klübü yükselirse diye denmişti nerde o madde? Zaniolo için 25 maç deniyordu nerede o madde? Bu maddeler yoksa biz hayrat mıyız bu adamları gönderdik de extra masraf edip oyuncu aldık. Tete 3 milyon kazanıyor Barış Alpere, Kerem Aktürkoğluna hatta Kaan Ayhana, Abdülkerime haksızlık değil mi bu? 400 bin kazanan Yunus’un yerine geldi bu adam. Ziyech konusuna girmiyorum bile sistemin oyuncusu olmadığı ilk geldiği günden hatta ilk düşünüldüğü andan itibaren belliydi. Kim bunların sorumlusu çıksın istifa etsin Erden Timur’sa o, Cenk Ergün’se o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan konusunda haklısın da, içeriği de tam bilmiyoruz. Keşke resmi bir açıklama olsa.

      Sil
  4. Yaz dönemini sadece alırken değil satarken de kötü geçirmişiz umarım bu ders olur yönetime

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir