4 Mart 2024 Pazartesi

Maçın zorluk derecesi arttıkça, Kaan Ayhan da büyümeye devam ediyor


Önce karşısında Cenk Tosun vardı, akabinde Semih Kılıçsoy'la devam etti. Cenk Tosun'u sahadan silmesi birkaç dakika sürdü. Semih Kılıçsoy'un hareketliliği de onu zorlar diye düşündüler sanırım, hemen bu hamleyi yaptılar. Semih Kılıçsoy'un geleceği parlak, öğrenerek büyüyecek. Kaan Ayhan'ın karşısında silinmesi de, cv'si için önemli bir ders. Kaan Ayhan, Semih Kılıçsoy'u sahadan silerken, bana göre Beşiktaş'ın en sürpriz hücum katkısını da ortadan kaldırdı.

Sürpriz diyorum, beklenmedik anların ismi olduğundan. Müthiş bir fiziği var, çok hareketli ve gol vuruşu anlamında da repertuarı çok geniş. Bu maç öncesinde de en çekindiğim isimdi. Direkt olarak Kaan Ayhan'ın karşısında oynar diye düşündüm. Kaan Ayhan hem ağır bir isim, hem de sakatlığa rağmen oynuyor. Karagümrük karşısında da 90 dakika sahadaydı. Beşiktaş maçında oynamaz mı diye düşünürken, başka şans yok. Özveri göstermeye devam ediyor.

Bir süredir kötüydü. Bu da doğal, sakat sakat oynuyor ve 55 - 60 dakikalık canı var. Durup da Kaan Ayhan'ın futbolunu eleştirmem. Beşiktaş karşısında kusursuzdu. Semih Kılıçsoy'u da sahadan sildi işte. Köhn ile hücumu zorlarken, Kaan Ayhan ile arkayı dengeledin ve üst düzey savunma katkısı aldın. Kaan Ayhan'ın varlığı, Barış Alper Yılmaz'ı da özgür ve güçlü kılıyor. Maçın zorluk derecesi arttıkça, Kaan Ayhan da büyümeye devam ediyor.

Boey'in yokluğu elbette handikap. Sağ bekten de, hız ve atletizm katkısı alabilsek, oynadığımız oyun daha da güçlenecek. Bu tarz bir sağ beki yazın alacağız da, günü kurtarma hayalini de gerçekleştiremiyoruz. Aurier hala sakat ve Rizespor maçında da yok. Kasımpaşa maçında da kaç dakika oynayabilir bilinmez. Neyse ki sonrası Milli Takım arası ve dönüşünde herkes tam anlamıyla hazır olur. Aurier'i hamle olarak dahi kullanabilmeye ihtiyaç var.

Barış Alper Yılmaz'ı beke çekersen, bu hücum katkısından mahrum kalırsın. Onun yeri sağ açık, sağ beki asla düşünmemeli. Kaan Ayhan'ın dinlendirmek gerekiyor olsa da, şu an imkansız. Davinson Sanchez'i oraya kaydırmak da stoper etkisini düşürebilir. O stoperde oynarken, bu tarz maçları çok daha rahat geçiyorsun. Alternatif sayısı daralmış olsa da oynayan isimler kaliteli. Alternatifleri de arttırırsak, kalan maçlar daha rahat geçecek.

12 yorum:

  1. aurier geldikten sonra da kaan'la devam edilir. görece olarak kolay maçlarda kaan'ı dinlendirmek için aurier oynatılır. kaan aynı zamanda sahaya büyük bi akıl koyuyor. çok dsa iyi bi ayağa sahip, çok iyi pasör.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier'in durumuna bağlı. Kaan Ayhan'ın sakatlık durumu üzüyor.

      Sil
  2. Okan hoca semih kanada geçince sol stoper başlayan davinson sanchezi hemen sağ stopere alarak çok akıllıca bir hamle yaptı böylece rakibim en etkili silahları cenk ve semihi aşırı pasifize ettik. Okan hocanım bu hamleside unutulmasın. Ayrıca okan hocanın kerem demirbayı kullanma tarzı bence ayrı bir yazıyı halediyor. Mertens gibi bir karakteri 36-37 yaşında pres ve defansif aksiyonlara ikna eden okan hoca kerem demirbayıda bambaşka kullanıyor. Fiziken diri olan ve mücadele eden her oyuncusunu yükseltiyor gerçekten çok büyük hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mesela iyi aksiyon. Stoperlerin yeriyle rahatlıkla oynayabilmek.

      Sil
  3. Altyapısı çok sağlam bir oyuncu. Nazar değmesin çok iyi işler yapıyor. Attığı pasları birçok ortasaha oyuncusu atamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli oyuncu, büyük joker. Geçen sezon gelirken sadece stoperi düşünüyorduk. Hata etmişiz.

      Sil
  4. Beşiktaş maçını büyük maç olarak yazmayalım zorluk derecesi olarak Antalya daha zorladı mesela. Yada Gaziantep maçı çok daha zorlu geçmişti. Adamların kapanmayalım büyük takımız ama kapanmak da lazım başka oyunumuz yok derken ne oynadığı belli değildi.

    YanıtlaSil
  5. (Emre)
    Alternatif olarak baktigimiz oyuncumuz Kaan, Besiktas'in yildizi Semih'i sildi sahadan, gecen sezon da alternatif olarak baktigimiz oyuncumuz Kazimcan, Fener'in yildizi Arda'yi silmisti. Ki Arda ve Semih cok yetenekli gercek yildiz olarak gørdugum 2 isim. Bu ne demek oluyor. Okan Buruk dokunusu. Hocamizla fark yaratiyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Hem yerli hem de bir çok mevkide oynuyor. Ayrıca yüksek bir tabanı var onun altına düşmüyor her takıma lazım bir oyuncu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir